Ekaz -> RE: Okolica hiše - načrtovanje (15.12.2010 12:39:42)
|
Mi smo dali izrisat načrt za ureditev okolice. Natančno smo povedali, da sicer želimo spremembo (do sedaj smo imeli namreč precej različnih tlakovanj, stopničk, škarpic - skratka nerodno za starejše in otroke - želieli smo imeti več trave in vse bolj na enem nivoju), ki naj bo čim bolj prilagojena našim zahtevam in takšna, da ne zahteva prevelikega posega (npr. da ne bi bilo potrebno odkopat pol hiše, na novo uredit drenaže, da ne zateka voda v hišo,...). Naredili so načrt, plačali smo ga 500 eur. Izgledalo je lepo, potem pa je prišle prvi gradbenik (rabili smo namreč mali bager, da bi zravnal teren) in rekel: ja, tole se ne da, pa tudi tole se ne da, tole bi moralo biti drugače - gledal je namreč skozi oči strokovnjaka za zemeljska dela, kar so pri izdelavi načrta po moje povsem spustili. Načrt je bil lep, vendar totalno neizvedljiv na način, kot smo mi želeli (s čim manjšimi posegi in posledično stroški). Prišli so štirje gradbeniki, in vsi so povedali isto. Zaradi tega načrta nismo uporabili. Fotografirala sem okolico, nesla slike v službo in smo malo debatirali. Vsak je nekaj predlagal, povedal svoje izkušnje in zadevo smo speljali. Če bi še enkrat morala skozi to zadevo, ne bi več najela nekoga, da mi izriše načrt. Govorim seveda o že zgrajeni hiši in njeni okolici. Če gre za novogradnjo, pa po moje ni problema.
|
|
|
|