|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kontaktne leče-pomoč!
14.12.2010 11:53:50   
emibu
Do sedaj sem imela očale,razmišljam o nakupu leč,katere mi priporočate trde?mehke? kako je z vstavljanjem? se je težko navadit?kako je z vzdrževanjem leč?si morem kaj kapat v oči? zanima me čimveč inf. sem namreč čisto nevešča :)) HVALA!

_____________________________

Lep pozdrav Emibu!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kontaktne leče-pomoč!
14.12.2010 12:18:01   
Janyna
Stopi do kakšnega optika, pa ti bo vse podrobno razložil. Sama imam mehke leče že 10 let, vstavljanja se navadiš sprva rabiš pol ure, sčasoma vedno manj, kako se jih navadiš je odvisno od osebe in od tvojih oči. Leče vzdržuješ odivsno od tega katere imaš, ponavad se dajo vsak večer ven in v razstopino, zjutraj pa spet noter, obstajajo pa tudi leče, ki jih imaš lahko noter po več dni.

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kontaktne leče-pomoč!
14.12.2010 13:35:50   
Naja31
Leč itak ne moreš kar sama kupiti, moraš do okulista na pregled za leče. Tam te bo sestra tudi naučila kako se leče vstavljajo in razložila kako se rokuje z njimi.

Mislim, seveda jih lahko sama kupiš, če veš pravo dioptrijo in vse potrebne mere,samo to ti povejo na pregledu.


< Sporočilo je popravil Naja31 -- 14.12.2010 13:36:32 >

(odgovor članu Janyna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kontaktne leče-pomoč!
14.12.2010 14:10:24   
katy83
hej Emibu.

Tako kot pravijo predhodnice, najboljše da greš do optika, pa ti tam vse razložijo.

No, drugače pa, jaz že 8 let nosim Johnson&Johnson mehke leče. Kupujem si mesečne, vsak dan bi jih naj ven dajala, ampak jih ne. user posted image Tak sem se navadla na njih, da sploh ne čutim, da jih imam, spim z njimi. Tak 1x na teden jih dam za 24 ur v tekočino za leče, da se oči baje spočijejo. user posted image al pa leče. user posted image
No, pa ti kr bodi pridna pa to redno delaj. user posted image

Sprva sem imela kr probleme z vstavljanjem, ker sem bla še pač pridna pa sem delala tako kotreba vsak dan, se pa hitro navadiš na vse to. user posted image Zdaj že to z zaprtimi očmi naredim. user posted image Malo heca, saj me poznaš. user posted image



(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
14.12.2010 14:55:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu katy83)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kontaktne leče-pomoč!
14.12.2010 19:44:17   
Onasiss
Ni nujno, da greš k optiku, je dovolj, če greš h okulistu. Jaz sem hodila, kjer mi je naredu celoten pregled, mrežnice itd... potem pa je naročil poizkusne leče enega proizvajalca in po tednu dni nošenja sem bila zopet naročena na pregled kjer sva poizkusila še drugega proizvajalca, ki mi je bolj ustrezal. Imam pa Baunsh & Lomb, mesečene, pa jih lahko  nosim tudi več kot en mesec.


_____________________________

So what....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kontaktne leče-pomoč!
15.12.2010 8:24:20   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: Onasiss

Imam pa Baunsh & Lomb, mesečene, pa jih lahko  nosim tudi več kot en mesec.


Bausch & Lomb- isto, nosim jih že 20 let, najprej dvoletne, potem letne, sedaj imam že tri leta mesečne in sem zelo zadovoljna.


_____________________________



(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kontaktne leče-pomoč!
15.12.2010 8:41:08   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Leč itak ne moreš kar sama kupiti

Lahko jih. Vsaka optika jih ima v prosti prodaji in če veš svojo dioptrijo, jih enostavno kupiš.
IZVIRNO SPOROČILO: katy83
Kupujem si mesečne, vsak dan bi jih naj ven dajala, ampak jih ne. user posted image Tak sem se navadla na njih, da sploh ne čutim, da jih imam, spim z njimi. Tak 1x na teden jih dam za 24 ur v tekočino za leče, da se oči baje spočijejo. user posted image al pa leče. user posted image

Jaz tudi user posted image , s to razliko, da večinoma tega ne naredim 1x na teden, ampak leče samo zamenjam takrat, ko začutim rob leče (kar pomeni, da gre leča proti koncu). Cca. 1x na leto me ta moja lenoba "useka" in fašem rahlo vnetje (saj se čudim, da ga ne pogosteje) in takrat dan ali dva tiščim glavo pod blazino, saj oči ne prenesejo niti kančka svetlobe. In takrat tudi nič ne delam, saj imam visoko dioptrijo (minus) in brez leč bi še napačnega dedca objela, če bi prišel mimo. user posted image

Nosim jih pa že cca. 15 let in to nobene določene znamke. Pač tiste, ki jih kupim po akcijski ceni. Mislim, da so trenutno najbolj ugodne v optiki Clarus, kjer dobiš 3 pare (uradno so za 3 mesece, zame pa ziher za 1 leto user posted image ) za 15€.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
15.12.2010 8:59:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kontaktne leče-pomoč!
15.12.2010 9:01:18   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
katere pa so to user posted image

Pojma nimam. Grem jih danes kupit' (no, če imajo mojo dioptrijo, seveda - je še višja od tvoje) in ti sporočim.
PS. nisem vedla, da si tud ti slepa kura user posted image

Zdaj veš user posted image . V bistvu sem tako zelo blentava (brez leč), da so mi v 2. nosečnosti zaradi visoke dioptrije svetovali carski rez (ker naj bi mi pri napenjanju med porodom menda lahko nekaj počilo v betici in bi oslepela).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kontaktne leče-pomoč!
15.12.2010 9:09:18   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Leč itak ne moreš kar sama kupiti

Lahko jih. Vsaka optika jih ima v prosti prodaji in če veš svojo dioptrijo, jih enostavno kupiš.


Za prvi nakup leč je vsekakor boljše naredit pregled, ker dioptrija na lečah ni enaka dioptriji na očalih.


Glede znamke leč pa je odvisno, kako občutljive oči imaš. Jaz nosim Jonsonove 14-dnevne, ker sem pri enomesečnih imela konstantno rdeče oči in popokane kapilarice. Pa recimo, da mi te zdržijo po en mesec.

Sem pa pred kratkim ujela eno zeeeelo ugodno ponudbo preko Tchibota (v sodelovanju z nemškimi partnerji, preko interneta naročeno v Nemčijo), pa tistih enomesečnih leč enostavno ne morem nosit, ker me skoz dražijo in režejo user posted image . Tekočina, ki sem jo tudi naročila, pa je čisto ok.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kontaktne leče-pomoč!
15.12.2010 9:11:13   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*
Za prvi nakup leč je vsekakor boljše naredit pregled

Drži. V vsakem primeru, ne samo prvič.
dioptrija na lečah ni enaka dioptriji na očalih

Za pol dioptrije je razlike, vendar še danes ne vem, ali v plus ali v minus. Če imaš npr. na očalih stekelca z dioptrijo -5, moraš imeti leče ali -4,5 ali pa -5,5. Naj mi to končno že nekdo pove. user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
15.12.2010 9:12:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kontaktne leče-pomoč!
15.12.2010 9:14:48   
Kerensa*
Aleluja - po 15ih letih končno vem! user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kontaktne leče-pomoč!
15.12.2010 9:26:23   
kaya2007
jaz sem bila na pregledu v clarusu, kjer mi niso znali vstaviti leč in mi je rekla, da sem jaz ena izmed tistih, ki leč ne morejo nositi. potem sem šla na pregled drugam in je šlo vse ok, zdaj leče nosim že več let. najprej sem imela dnevne, da sem se navadila..sem pač bolj šlampaste sorte in mi je bilo lažje, da leče po uporabi vržem stran. ko sem se na vse fino navadila, sem si omislila mesečne in sem z njimi še bolj zadovoljna kot z dnevnimi.
mi pa johnson&johnson absolutno niso ok, motijo me in mi tudi padajo ven..mogoče je bila takrat v clarusu tudi v tem fora, ker so imeli samo J&J. nosim CIBA VISION leče (air optix aqua) in imam tudi njihovo tekočino, oboje mi je super! tudi poleti jih ves čas uporabljam, ko se aktivno ukvarjam z vodnim športom, pa sploh ni panike.
naročam jih pa tukaj: http://www.080-1-lece.si/trgovina/c30

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kontaktne leče-pomoč!
15.12.2010 9:39:31   
pikica*
Vsekakor pred prvo uporabo priporočam okulista, da ti določi dioptrijo. Na vstavljanej se hitro navadiš. Jaz že praktično od samega začetka s tem nisem imela težav. Zdaj pa mi vstavljanje vzame  po par sekund na eno oko - zanemarljivo.

Sama uporabljam Johnson&Johnson  leče že cca. 12 let. Zaenkrat sem z njimi zadovoljna (kupujem mehke, 14-dnevne). Težav,ki jih opisujejo nekatere predhodnice, nisem imela. Pred leti sem sicer fasala vnetje, zaradi katerega par mesecev leč sploh nisem smela več nosit, ko se je to uredilo pa sem z njimi spet začela.

Tega, da bi jih imela v očeh po nekaj dni ali tednov skupaj in znjimi tako tudi spala, ne prakticiram, ravno zaradi tistega vnetja pred leti. V bistvu si niti ne znam predstavljat kako to izgleda, ker se meni leče, če z njimi slučajno zaspim, čisto izsušijo in oči potem komaj odprem.

Kapljice? Odvisno od tvojih oči. Če imaš bolj suhe, bodo kapljice priporočljive.


(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
21.12.2010 8:44:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu gdgd)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kontaktne leče-pomoč!
21.12.2010 9:12:24   
marcela
Že več kot 20 let nosim mehke leče. Imam enoletne od bauch and lomb. Zmeraj grem h okulistu, da mi na novo izmeri dioptrijo. Imam visoko dioptrijo in to plus kar je redkost, zato moram na nje čakat do 3 tedne, ker jih naredijo posebaj za me. Dam jih pa skoraj vsak večer ven, najpogosteje takrat  le ne kadar zaspim pred tv.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kontaktne leče-pomoč!
21.12.2010 9:14:38   
marcela
Aja mesečnih pa jaz ne maram nositi, prvič jih zelo težko dobim not, ker so tako tanke, drugič mi pa padajo ven

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kontaktne leče-pomoč!
21.12.2010 9:28:22   
PapuaNG
jst bi tistim, ki ne dajejo leč vsakodnevno ven, svetovala, da to začnejo delat. Eno obdobje sem bla malo lena glede tega in sem zaspala pred tv, jih dala recimo bo dveh zjutraj ven pa potem zjutraj spet notri in sem fasala tako vnetje, da praktično eno leto nisem mogla leč nosit kaj več kot uro ali dve oz. samo za tiste najnujneše opravke (šport). Ko mi je okulistka gledala takrat oči, je rekla, da se mi nikoli ne bo popravilo, pa se k sreči je, je bila še sama presenečena nad izboljšanjem. Ampak moram rečt, da zdaj veliko prej začutim leče kot prej. Edino pri dnevnih lečah nisem mela problemov. Zdej imam leče samo še takrat, ko grem žurat al pa za šport, drugače sem pa kar špeglar, ker sem v službi itak cel dan pred kompom in bi me samo motile leče. Sem mela pa nazadnje 14-dnevne leče od j&j, pa nisem zadovoljna-vedno me kakšna leča moti, praska...tko da moram počasi v nakup novih.

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kontaktne leče-pomoč!
21.12.2010 12:37:51   
2ursae

IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG

jst bi tistim, ki ne dajejo leč vsakodnevno ven, svetovala, da to začnejo delat.


enako. Tudi, če ne čutite težav zdaj, lahko te pridejo s starostjo.
Pa tiste, ki imate enomesečne leče in njihovo uporabnost podaljšujete preko tega roka: tudi ni priporočljivo. Oči so občutljiv in neznansko dragocen organ, ne šparat pri njih. Saj ne rečem, jaz počnem isto, včasih sem tudi tekočino večkrat uporabila, ampak se zdaj res trudim, da tega ne počnem več. Za očke vse samo najboljše!! user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?