Strah (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Strah (14.12.2010 11:10:08)

Pozdravljene!
Sem v drugo noseča, PDP imam čez dober mesec. Na redni kontroli krvi, so mi je pred cca. dvema mesecema odkrilil povišane levkocite (16). Drugi izvidi krvi so bp, CRP ni povišan, tako, da ni kakšnega vnetja ali podobno. Seveda sem se prestrašila, da ne gre za zločesto bolezen - levkemijo. Malo sem raziskovala in ugotovila, da imam poleg tega že nekaj časa tudi nekatere druge morebitne znake (hujšanje, bledica, utrujenost). Ginekologinja me je hitro pomirila, da so povišani levkociti mnogokrat lahko posledica nosečnosti, zato do poroda temu nima smisla posvečati večje pozornosti. Na netu sem brala, da to sicer drži, vendar nisem zasledila, da so vrednosti lahko toliko povišane. Kakorkoli, raje zaupam ginekologinji, zato sem te strahove nekako potlačila in jih odmislila dokler ne rodim in teste ponovimo takrat. Sicer sem v okviru z rednimi preiskavami v nosečnosti, kri od takrat že večkrat kontrolirala, vrednost levkocitov ne pada, pač pa je še nekoliko narasla (na 18). Sedaj pa so se mi na nogah pričele pojavljati velike modrice brez razloga - nikamor se ne udarim, prav tako ne bolijo in... to je eden od dodatnih simptomov krvnega raka. Strah se je tokrat prikradel še večji meri... O tem se z nikomer ne upam pogovarjati, mene pa ta strah hromi, bojim se trenutka, ko bo dojenček privekal na svet in se bo treba soočiti z dejanskimi rezultati. Molim, upam, da bo vse OK, do tedaj pa sem se odločila z nikomer od bližnjih spregovoriti o tem. Pa vendar z nekom moram deliti. Vem, da mi ne morete dati odgovora kaj je dejansko v ozadju, zaenkrat mi zadostuje, da sem si lahko nekoliko olajšala dušo. Mogoče ima pa vendar katera od vas podobne izkušnje, da je v času nosečnosti imela podobne težave in se je to po porodu izkazalo samo kot posledica nosečnosti?

matejast -> RE: Strah (14.12.2010 10:58:30)

Sočustvujem s tabo in upam, da bo vse ok. Verjemi v to, velikokrat se v nosečnosti res pojavijo razne težave, ki potem izvenijo in prepričana sem , da je temu tako tudi v tvojem primeru.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Ps: ne morem mimo tvojih postov, ki me res malo begajo. Kako za vraga imaš rok čez en mesec, če še razmišljaš o amniocentezi zaradi slabe nuhalne, ki pa si jo baje po tvojih postih sodeč opravila 4. 12. ? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]

Anonimen -> RE: Strah (14.12.2010 13:30:45)

Hvala za tople besede.

Glede tvoje zbeganosti... tiste, ki želimo pisati anonimno, stisnemo možnost "Anonimen uporabnik" in tako ob objavi posta ostane naš nick prikrit, pod avtor pa se izpiše "Anonimen". Gre torej za različne uporabnice.

Naja31 -> RE: Strah (14.12.2010 13:38:21)

A to si samo na osnovi teh izvidov ti kar sklepala,da je lahko levkemija?

ronja -> RE: Strah (14.12.2010 13:50:24)

Jaz sem imela povišane levkocite, ker sem bila veliko bolana v nosečnostih, (pa se tudi niso nič sekirali, ker naj bi bilo zaradi nosečnosti ni bilo, ker sem imela pljučnico, ampak baje so lahko precej povišani tudi zaraid nosečnosti - sama sem imela precej višje vrednosti kot ti, pa  se je to večini zdelo čisto sprejemljivo za nosečnico). Pa tudi včasih ni bilo dosti drugih znakov - levkociti so pač naša obramba, vedno se namnožijo, kadar je kaj narobe, ni nujno to rak.

Moj nasvet: povej partnerju, ker je to tvoj strah in ima pravico vedet in ker ga ti zdaj rabiš in ima pravico, da ti stoji ob strani[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ti bo lažje.

Kar se modric tiče: v nosečnosti smo dostikrat bolj zatečene, saj telo (sploh v 3. trimesečju) začne kopičit vodo "za vsak slučaj" in za poporodu in zato je koža bolj nategnjena, dostikrat pa tudi zaradi porušenega ravnovesja hormonov bolj občutljiva in lahko od tod modrice in drugi kožni problemi.

Mislim, da si se pretirano ustrašila in da moraš dat ta strah ven: povej partnerju, da te malo potolaži, njemu boš bolj verjela kot nam. Potem počakaj in na poporodnem pregledu povej, da ti dajo še kri pregledat (to se ne bo zrihtalo v enem dnevu, malo časa rabi telo, da se vrne nazaj) in tudi če bojo takrat levkociti visoki, še ne pomeni, da je rak. Lahko je tudi kako vnetje, kaka tiha gripa ali kaj podobnega, kar pač ne čutiš tako močno, samo da si utrujena (to je splošni znak skoraj vsake bolezni...) Tako da pogumno naprej, veliiiko je razlogov za povišane levkocite[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Anonimen -> RE: Strah (14.12.2010 14:08:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

A to si samo na osnovi teh izvidov ti kar sklepala,da je lahko levkemija?

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Saj vem, da je butasto, ja.

Ronja, hvala za tolažilne besede. Tudi sama skušam razmišljati v tej smeri, ampak hec je ravno v tem, da sicer nimam nobenih drugih težav, bolezni, nobenega vnetja (CRP v mejah normale), ki jih povišani levkociti navadno spremljajo. Ko na net vpišeš "povišani levkociti" ti seveda najprej vrže ven najslabše. In človek se jasno ustraši najhujšega... Nekako sem se že uspela prepričala, da je vendar "kriva" le nosečnost, sedaj pa so se začele pojavljati še te modrice. Trudim se ne misliti tako, vendar se strah v trenutkih spokoja vedno prikrade nekje od zadaj...

matejast -> RE: Strah (14.12.2010 14:21:57)

No, pa sem spet neki novga zvedla. Sorry, upam, da te nisem užalila. Držim pesti, da bo vse ok.

Stran: [1]