Anonimen -> Strah (14.12.2010 11:10:08)
|
Pozdravljene! Sem v drugo noseča, PDP imam čez dober mesec. Na redni kontroli krvi, so mi je pred cca. dvema mesecema odkrilil povišane levkocite (16). Drugi izvidi krvi so bp, CRP ni povišan, tako, da ni kakšnega vnetja ali podobno. Seveda sem se prestrašila, da ne gre za zločesto bolezen - levkemijo. Malo sem raziskovala in ugotovila, da imam poleg tega že nekaj časa tudi nekatere druge morebitne znake (hujšanje, bledica, utrujenost). Ginekologinja me je hitro pomirila, da so povišani levkociti mnogokrat lahko posledica nosečnosti, zato do poroda temu nima smisla posvečati večje pozornosti. Na netu sem brala, da to sicer drži, vendar nisem zasledila, da so vrednosti lahko toliko povišane. Kakorkoli, raje zaupam ginekologinji, zato sem te strahove nekako potlačila in jih odmislila dokler ne rodim in teste ponovimo takrat. Sicer sem v okviru z rednimi preiskavami v nosečnosti, kri od takrat že večkrat kontrolirala, vrednost levkocitov ne pada, pač pa je še nekoliko narasla (na 18). Sedaj pa so se mi na nogah pričele pojavljati velike modrice brez razloga - nikamor se ne udarim, prav tako ne bolijo in... to je eden od dodatnih simptomov krvnega raka. Strah se je tokrat prikradel še večji meri... O tem se z nikomer ne upam pogovarjati, mene pa ta strah hromi, bojim se trenutka, ko bo dojenček privekal na svet in se bo treba soočiti z dejanskimi rezultati. Molim, upam, da bo vse OK, do tedaj pa sem se odločila z nikomer od bližnjih spregovoriti o tem. Pa vendar z nekom moram deliti. Vem, da mi ne morete dati odgovora kaj je dejansko v ozadju, zaenkrat mi zadostuje, da sem si lahko nekoliko olajšala dušo. Mogoče ima pa vendar katera od vas podobne izkušnje, da je v času nosečnosti imela podobne težave in se je to po porodu izkazalo samo kot posledica nosečnosti?
|
|
|
|