deveta -> RE: Kašica in materino mleko (15.12.2010 12:43:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: deveta Mislim da gre za povsem kemijsko zadevo in ni gostota odvisna od mleka ampak temperature. Če tekočina ni dovolj topla ne pride do retrogradacije škroba, ki je prisoten v kašici in se ne zgosti prav. če daš not skoraj vročo tekočino, se bo bolje zgostilo in ostalo dlje gosto. To sem ugotovila z eksperimentiranjem, ker naša tekoče sploh ni marala jest[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . tako, da sem pol ukinla delanje kašic s svojim mlekom, saj ni bilo dovolj toplo, segrevala pa ga nisem. Samo čokolino lahk komot narediš s hladnim mlekom in je trd kar nekaj časa[sm=zmeden.gif] . Eksperimentiranje v študenstkih časih[sm=smiley36.gif] [sm=jezicek.gif] Ja linoti so drugače narejeni (tehnološki postopek priprave je drugačen), to velja predvsem bolj za tiste "manj obdelane" kašice tipa Riževi kosmiči Hipp in podobno. Za čokolino vem, da je dlje kompaktni ker ga sestra od moža ponavadi zmeraj je s hladnim mlekom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Tako, da eksperimentiranje v študentskih letih drži[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|