pelin
|
tu sem se kar nasmejala ob komentarjih ....iz mojih službenih in domačih izkušenj lahko rečem, da otroke v bistvu ne zanima toliko, kako dojenček pride not, ampak kje raste in kje gre ven ...to govorim predvsem za predšolce...Bistvo jim je tisti treeebuh, vse ostalo je dokaj postranska nezanimiva zadeva...sama sem mnenja, da otroci sami sprašujejo določene zadeve, ki jih zanimajo, ko so dovolj zreli...Mi se vsako leto pogovarjamo o porodu, pa o nosečnosti in seveda o spočetju...imamo pač vsako leto kakšno nosečo mamico in jo vsi veselo opazujemo, kako ji raste trebušček ...Otrok pravzaprav tisto samo spočetje nekako ne pritegne oz, ponavadi radi sami povedo, da pač nastane dojenček, ko se imata dva rada ...je pa hecno to, da imamo vsako leto kakšne posameznike, ki se kregajo, kje pride ven dojenček...eni kažejo na trebuh, drugi pa nižje...Skratka vse ob svojem času...predšolcem ne bi šla razlagati podrobnosti same zanositve (naravno, umetno, na kozolcu ali pod mizo...), ker tega preprosto ne razumejo dobro oz. jih to še ne zanima tako v detalje...Definitivno bi pa vso zadevo razložila ( ne mislim s tem položaje in ambient) ampak bi seveda povedala otroku, če bi bil moja zanositev potekala po drugačni poti... Tudi pri nas doma, je bilo to vse jasno, pa tudi spomnim se, kako so me te zadeve, tam nekje v prvih razredih OŠ zanimale ... Tudi pri nas za oba škrata veva, kdaj sva jih prislužila, ker takrat edinokrat namerno nisva imela zaščite...priznam, mislila sva , da bo trajalo malo dlje, vendar je obakrat uspelo takoj, tako, da brez zaščite še mimo moškega wc ne smem
< Sporočilo je popravil pelin -- 14.12.2010 16:42:43 >
|