Želim si otroka, on ne (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Anonimen -> Želim si otroka, on ne (13.12.2010 18:06:24)

Pozdrav. Tudi jaz imam problem, ki me žre že nekaj let.
Imam še en korak do 30-ega leta in imam fanta, ki je 15let starejši. Skupaj sva 9 let. Imava stanovanje, dobre prihodke in jaz si zelooooo želim otroka.
Imela sem že splav, ker si on ni želel otroka, ker je še malo prezgodaj. Naj omenim, da on že ima otroka.
Kadarkoli omenim otroka, mi pravi, da še nisem začela živeti, da sem 24h na dan zasedena in bla bla bla.
Razumeva se enkratno a to me oddaljuje od njega. Obljubil mi je, da nekje čez 2 leti bi imela otroka, prišlo je v tretje leto. A še vedno pravi, da ni čas in vedno najde kakšen razlog za oddaljitev od pogovora.
Je pozoren, me ima rad, sva aktivna, ... Lahko pa si mislim, da nisem ta prava.
Kaj naj naredim in kako naj rešim to zadevo, ki ji ni konca.
Hvala!
babya

m_o_i -> RE: Želim si otroka, on ne (13.12.2010 18:11:06)

spakiraj od njega oz. vrzi ga cez prag[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

babya -> RE: Želim si otroka, on ne (13.12.2010 18:28:26)

Hvala! Samo ta je malce pregroba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
A je mogoče kdo, ki je bil v taki situaciji oz. pozna koga in je to drugače rešil? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.12.2010 18:40:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Putka -> RE: Želim si otroka, on ne (13.12.2010 19:11:18)

Jaz mislim, da z nekom že od samega začetka zveze z nekom čutiš, da je to bodoči starš skupnih otrok. Pri meni je bilo dvakrat tako - z bivšim sem vedela, da ni šans da imam z njim otroke, z zdajšnjim sem že od začetka čutila da ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Saj ne pravim, da sta oba že od prvega dne za otročka, ampak nekje v (bližnji) prihodnosti se pa moraš videti z družino.

Mislim, da se morata o tem vprašanju kar odkrito pogovorit. Recimo z bivšim sem imela pogovor o tem, če resno misli z mano, on 24, jaz 27. Se mu je hecno zdelo, ampak raje sem prej končala zvezo, kot pa par let kasneje, ko bi pri 30-ih še težje našla primernega partnerja. No, to je le moje mnenje...

josephine27 -> RE: Želim si otroka, on ne (14.12.2010 9:09:41)

glede na to da si napisla da on otroka že ima sklepam da ga je imel premlad in ima sedaj občutek da bi mu otok vzel svobodo. svojega mnenja ne bo spremenil ne čez eno leto in ne čez dve. po moje ni problem v tebi ampak v tem da on otok ne želi z nobeno žensko.

moj nasvet. pogovori se z njim. ne napadaj in ne pritiskaj nanj ampak mu razloži kako veliko ti ta otrok pomeni in kako nesrečna boš če otroka nikoli ne bosta imela. če te ima res rad bo prisluhnil in resno razmizlil o tem. sicer pa se vpršaj kaj ti več pomeni dolgoročno on ali otrok. brez koga bi lahko živela. včasih moraš v življenju sklepat tudi kompromise.

res ne vem kako bi se odločila na tvojem mestu.

end1 -> RE: Želim si otroka, on ne (14.12.2010 9:14:37)

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

spakiraj od njega oz. vrzi ga cez prag[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tudi zame je to realnost, leta šibajo tudi tebi, ne le njemu.

babya -> RE: Želim si otroka, on ne (14.12.2010 9:16:23)

Kar se tiče pogovora, se mu že na začetku zveze rekla, da ne bom ostala samo pri njegovem otroku in da si želim tudi svojega.
Rekla sem naj si izbere en dan, ko se bova pogovorila. Rekel je ta teden, a sem spet dobila pod nos, da bo seveda tudi on meni povedal kaj ga moti in v gl. obrambni mehanizem je začel delovati.
Nekdo, ki si ne želi otrok oz. nima materinskega čuta, mu otroci padajo po tekočem traku. Jaz, ki pa s želim samo eno bitjece, mojega potomca, pa moram prosit za to? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

V mojem življenju je bilo vedno tako, da sem morala malodane za vse prosit. Proble je samo ta, da se imava oba rada brez dvomov, a pri otroku se vse zaključi.

On se zaveda, da je za mano dolga vrsta fantov (na kar je včasih tudi ljubosumen), a kaj ko imam rada samo enega in samo od enega si želim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Če ne bo šlo s pogovorom, se bom preselila v drug stanovanje in bomo videli, kako bo.

babya -> RE: Želim si otroka, on ne (14.12.2010 9:23:00)

Ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] otroka je imel šele pri svojih 32-tih.
Kar se tiče otroka se je sam odločil in je bil načrtovan, je pa res, da je bivša pritiskala najnj, češ da ni družinski človek.
Sedaj je otrok pri nama, ker ima mama že drugega otroka in ji visi kot že od nekdaj za prvega.

polho3006 -> RE: Želim si otroka, on ne (14.12.2010 10:25:45)

IZVIRNO SPOROČILO: babya

Nekdo, ki si ne želi otrok oz. nima materinskega čuta, mu otroci padajo po tekočem traku. Jaz, ki pa s želim samo eno bitjece, mojega potomca, pa moram prosit za to? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Glej punca otrok je dar!!! Za otroka se ne prosi in nekdo ki te ima iz dna srca rad, ki te ljubi in spoštuje kot žensko, ti bo ta dar podaril brez da boš zanj prosila.
In prepričana sem da s tem človekom OTROK NE BOŠ IMELA, ker bo vedno našel nek izgovor, pa nikoli ne bo pravi čas, pa... ne  na zadnje, on že ima otroka, ti pa...čas pa beži, tako da...poišči si tipa ki te bo imel rad, ker tale verjemi da te nima!!!!
Ne pišem tole kar na pamet, tudi sama sem bila v podobni situaciji kot si ti, ampak...sem našla moškega ki me ima res rad, ki me spoštuje, ki v meni ne vidi samo ljubice, gospodinje...ampak tudi mamo svojega otroka. Imava se rada in po dobrem letu poznanstva se nama je pridružilo zlato dete, tako da...srečni smo!!!!

emibu -> RE: Želim si otroka, on ne (14.12.2010 10:38:50)

pomisli na sebe in na to da starejše k si večje so možnosti da se kaj zakomplicira...biološka ura...

babya -> RE: Želim si otroka, on ne (14.12.2010 11:06:22)

Zaradi biološke ure tudi mene skrbi zato taka panika.
Še enkrat hvala za nasvete. vam sporočim kako se je odvila vsa ta zadevščina.
Upam, da meni v prid!
Še vedno trdim, da me ima rad, samo očitno potemtakem nisem ta prava.

benji -> RE: Želim si otroka, on ne (14.12.2010 10:40:59)

Babya,
popolnoma te razumem in verjamem da je lažje nekaj reči, kot pa storiti.
Konec koncev imaš, vsaj tako kaže glede na to kar pišeš, dve opciji ali se odločiš za življenje z njim, brez otroka ali pa končaš vezo ki te ne izpolnjuje in tvegaš. Vsekakor ne eno ne drugo ni lahko.
V najslabšem primeru te čaka mučno obdobje prebolevanja,...kar pa ni veliko v primerjavi z celim življenjem. Verjetno boš v primeru da ostaneta skupaj in se ne odločita za otroka celo življenje čutila zamero do njega, in navsezadnje je zelo možno, da se bo zaradi tega tudi vajina ljubezen ohladila...
Torej moj nasvet je, da presodiš kaj je močneje ali tvoja želja po otroku ali ljubezen do partnerja. Saj glede na njegovo trenutno razmišljanje in vse mogoče izgovore ni pričakovati da si bo spremislil, če pa ti že uspe izsiliti otroka pa boš najverjetneje celo življenje poslušala očitke.
Najbolje je, da čimprej postaviš partnerja pred dejstvo naj se zjasni, tako boš vsaj vedela pri čem si. Najdi pravi trenutek, zahtevaj jasen odgovor, vzemi si čas za premislek in ukrepaj.
Gre za odraslega človeka, ki naj bi znal jasno izraziti želje, strahove,....

babya -> RE: Želim si otroka, on ne (14.12.2010 11:21:30)

Benji, točno s takimi strahovi se soočam. Sva istega mišlenja.
Edino to dvomim, da bi mi metal naprej otroka, ker svoji bivši niti enkrat ni očital, pa ne vem če so vsi trije skupaj preživeli eno noč.
Svojega otroka ima neskončno rad in jaz ga imam kot za svojega.

Nihče nima pravice nekomu nekaj vsiljevati, a tudi kratiti enih najlepših izkušenj ne.
Lahko je pisati, težko pa narediti.
Grdo je nekoga obrnit okoli, ampak jaz si želim dvoje in tud v tej smeri razmišljam (z besedami mislim). Njega in nekaj najinega.

Katte -> RE: Želim si otroka, on ne (14.12.2010 11:34:29)

babya, jaz vidim največji razlog za skrb v tem, da si morala zaradi njega že splaviti. Tudi, če otroka ne planiraš, to ni razlog, da se odločiš za ta korak, sploh, če si v situaciji, da lahko za otroka lepo poskrbiš. In on pri 45ih verjetno je (oz. je bil tudi takrat, ko se je to zgodilo). Morajo biti drugi razlogi, za katere pa je najbolje, da ti jih razjasni on sam. Pa se potem dokončno zmenita in odločita. Glede biološke ure imaš še čas, vendar nimaš časa, da bi še nekaj let vztrajala v zvezi, ki nima prihodnosti, novega partnerja oz. bodočega očeta svojih otrok pa ne boš dobila kar tako na hitro, vsaj po mojem ne.
Pa ti ne pravim, da obupaj in ga pusti. Glede tega se boš morala odločiti sama. Dejstvo pa je, da, če se bo tako nadaljevalo, bo do tega slej ko prej prišlo.

Anonimen -> RE: Želim si otroka, on ne (5.3.2011 14:54:22)

Z bivšim sva bila skupaj 8 let. Nekje po 2 letih sem začutila da bi imela otroka. On pa ne. Še. In potem je bil vsako leto isti odgovor. Ne še letos. Drugo leto.... In sem čakala....6 let. No po 6 letih me je on pustu in si najdu eno 20 letnco. OK. Sm bla vesela po eni strani. Se je vsaj odloču, jaz pa imam možnost da si najdem fanta, ki me bo imel rad in bo želel imet otroka z mano. Tako sem vsaj mislila. Sedaj sem v vezi dobro leto. In meni je že malo smešno vse skupaj.... Oba imava službe, jaz imam svoje stanovanje... Ko pa tema nanese na skupno življenje in otroka.... Je odgovor spet isti... Ne ŠE.... da on še ni pripravljen in da mi bo že povedov ko bo. Ne vem koliko časa bom lahko to še prenašala, sploh ker sem ta film že gledala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Stara sva 30 let in potem si mislim... če sedaj še ni pripravljen...kdaj bo, če sploh bo. In koliko časa čakati, ker sedaj nisem več rosno mlada da bi spet čakala x let....

Andromeda -> RE: Želim si otroka, on ne (8.3.2011 9:51:04)

Moja prijateljica ima partnerja, s katerim sta že kakih 10 let skupaj, pred 6 leti sta kupila stanovanje, seveda je bila prisotna tudi želja po otrocih...ampak žal samo pri njej. No, ko je dopolnila 30 let, ga je odločno postavila pred dejstvo, da biološka ura tikataka in naj se odloči, ali si bosta ustvarila družino ali pa gresta narazen. No, danes imata navihanega 4 letnika in 10-mesečnega dojenčka... In ta nje tip je res trmast in ga je težko premakniz za bilo kaj, ampak ker je bila odločna, je "dosegla svoje". In naj še dodam, da je nadvse pozoren in ljubeč oče.

Taddy78 -> RE: Želim si otroka, on ne (9.3.2011 10:56:40)

Da moški noče imeti otroka, sta pomoje dva razloga. Ali si enostavno ne želi otrok s tabo, ali pa si jih nasploh več ne želi.
Tudi moj je nekaj okleval, ko sem nenačrtovano zanosila in isto imel pribliske, da bi raje počakala, ker stvari doma še niso urejene, ampak on je bil star 23, jaz pa 26.
Ker sama pri teh letih enostavno več nisem imela kaj za razmišljat, sem mu enostavno rekla, da bom imela tega otroka z njim ali brez.
Pubec bo letos star 6.let, seveda se je zaljubil vanj na dan, ko ga je prvič stisnil k sebi...
Veš kaj pa je najbolj ironično pri vsem tem? Da sva sedaj že 2 leti na kliniki za neplodnost, za mano sta 2 neuspešni oploditvi...razlog? Moj ima tako slabo seme, da je po naravni poti skorajda nemogoče da zanosiva...
Kaj se je zgodilo, zakaj in kako ne bova nikoli vedela, imava pa najinega sončka. Če bi poslušala njega....

vesper -> RE: Želim si otroka, on ne (9.3.2011 16:19:43)

taddy78 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
vsaka ti čast, se podpišem pod tabo. Upam, da vama le zdaj čimprej uspe ugledat [sm=rozacrtici.gif]

Agnes27 -> RE: Želim si otroka, on ne (9.3.2011 19:08:38)

Babya, kako se je pa pri tebi odvil ta problem?

Taddy78 -> RE: Želim si otroka, on ne (9.3.2011 20:00:57)

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

taddy78 [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]
vsaka ti čast, se podpišem pod tabo. Upam, da vama le zdaj čimprej uspe ugledat [sm=rozacrtici.gif]

Hvala za lepe želje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ravno ta mesec gremo v nove boje.

*sanela* -> RE: Želim si otroka, on ne (15.3.2011 14:39:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Da moški noče imeti otroka, sta pomoje dva razloga. Ali si enostavno ne želi otrok s tabo, ali pa si jih nasploh več ne želi.
Tudi moj je nekaj okleval, ko sem nenačrtovano zanosila in isto imel pribliske, da bi raje počakala, ker stvari doma še niso urejene, ampak on je bil star 23, jaz pa 26.
Ker sama pri teh letih enostavno več nisem imela kaj za razmišljat, sem mu enostavno rekla, da bom imela tega otroka z njim ali brez.
Pubec bo letos star 6.let, seveda se je zaljubil vanj na dan, ko ga je prvič stisnil k sebi...
Veš kaj pa je najbolj ironično pri vsem tem? Da sva sedaj že 2 leti na kliniki za neplodnost, za mano sta 2 neuspešni oploditvi...razlog? Moj ima tako slabo seme, da je po naravni poti skorajda nemogoče da zanosiva...
Kaj se je zgodilo, zakaj in kako ne bova nikoli vedela, imava pa najinega sončka. Če bi poslušala njega....

Kot da bi brala svojo zgodbo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Moj je bil star 21 jaz pa 22, bila sva že poročena v svojem stanovanju in jaz sem si strašno želela otroka. Dolgo je trajalo, da sem ga prepričala in po šestih mesecih truda sva zagledala +, zdaj se že 6 let boriva, da bi zopet zanosila, moj ima zelo slabo seme, jaz pa tumor na hipofizi ( povišan prolaktin ). Vsi nam pravijo, da je najin sonček čudež, glede na najine izvide naravno nemoreva zanosit, tudi midva hodiva na kliniko za neplodnost.

sakuL -> RE: Želim si otroka, on ne (23.3.2011 9:34:11)

zdravo.

imava podoben primer, samo da pri meni "moj" še nima otrok.
Kaj naredit...?tudi sama sebe to sprašujem. Najlažje je rečt spokaj pa pejt.. .ampak to ni rešitev, ne moreš enostavno spakirati stran od človeka k ga imaš zelo rad in k ti to vrača....

kaj bom naredila... jaz bom poačakala kak mesec in mu povedala svoje, se skušala pogovorit na lep način, malo počakala, če pa res ne bo efekta, bom pa odšla.

Pa srečno.

Anonimen -> RE: Želim si otroka, on ne (23.3.2011 18:24:38)

SakuL kolk časa sta pa skupi vidva? 

Anonimen -> RE: Želim si otroka, on ne (23.3.2011 21:37:29)

Prej al slej bo enmu prekipel. Al bosta mela otroke al pa bosta šla narazen. Pomoje tkole dolg ne bo šlo več ker sta oba pod pritiskom (ti ker on noče, on ker mu ti težiš). Pr men je blo isto, končal se je pa tko, da je on mene pustu, ker ni hotu met otrok z mano. Hvala bogu :)

Jest se sicer strinjam s tem da ima vsak pravico delat kar njemu paše, samo bi blo pa velik bolj preprost če bi tip 1x ko vidi da to NI to, pa da s to žensko noče met otrok, zvezo lepo končal! Ne pa da neki cinca pa ma ene glupe izgovore skos... a jest nej pa voham da nemu to ni to??

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>