|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vodene koze
13.12.2010 15:26:22   
klara2007
stari smo 3 leta. v soboto sem opazila par mehurčkov, v nedeljo jih je bilo pa kar nekaj več. ker imamo doma dojenčka smo jo takoj peljali dežurnemu ki ji je napisal recept za tekoči puder in kapljice. sedaj pa ne vem kaj je boljše, da jo samo umivam ali da jomažem s pudrom???rekli so mi eno ali drugo.
opazila pa sem da ima izpuščaje tudi v ritki (ko semji brisala ritko) in v spoloviluuser posted image ritka jo tudi najbolj skrbi.zanima me če ima katera kaj izkušenj s tem, kaj je bolje ali puder ali voda..in kako naj z ritko in luliko poštima tako da bo čimprej minilo.
aja pa še to...zanima me kako izgleda ko mehurček pokne (kakšen je izcedek? ali je to prozoren,voden, rjav, krvav???
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vodene koze
13.12.2010 15:39:15   
bačko
Moja hčerka je stara 1 leto in pol in je dobila vodene koze pred 14 dnevi.Mi nismo dobili nič za mazati.Samo rekla mi je da jo lahko normalno tuširamo.Namakat v vodi se ne sme ker voda spodbuja nastajanje novih mehurčkov. V luliki in riki je tudi imela veliko mehurčkov in sem jo samo večkrat previjala.Vem pa da jih zelo peče ko lulajo. Mislim da je izcedek prozoren.Samo čuvaj da se ne bo praskala.

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.12.2010 15:49:09   
anckabancka
Naš dojenček jih ima tudi in nisem dobila nobenega mazila za mazat, samo kapljice proti srbenju - Fenistil. Pa še te mu ne dajem, ker ni panike. Zaenkrat jih super preboleva, še vročine ni imel višje kot 37,5. Edino ponoči se večkrat zbuja.
Star pa bo čez en teden 5 mesecev in je polno dojen. Se bojim, da bom imela večje težave, ko bo zbolel še naš dveletnik...

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2010 17:05:42   
Aja1
Naša starejša (takrat 3,5 let) je imela poleti vodene koze. Mazali smo z Avene cicelfate (priporočilo dermatologa). Ta lotion res hitro suši koze in seveda Claritine sirup. Tamala (takrat 5 mesecev) jih pa ni dobila. Je bila pa še polno dojena.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2010 17:06:21   
ČebelicaMaja
naši dve sta jih imeli poleti, v najhujši vročini, res hudo obliko- prve tri dni, ko je bilo res hudo, smo jima dali Flonidan  (ali pa daš Claritine), drugače pa so mi pri P svetovali, naj v banji pripravim razstopino s sodo bikarbono in naj ju polivam, ker sta imeli prav tako veliko pikic po ritki in luliki, sem ju kar malo posedla in polivala, pa po glavi tudi- 3x na dan, ker sta imeli res polno glavo izpuščajev. Drugega mi niso nič svetovali... pravzaprav so odsvetovali mazat s čimerkoli, ker ali se preveč sušijo in potem še bolj srbi, ali jih zapreš in okužiš, skratka najboljš nič, le rahel tuš...kužna je ravno tista tekočina v mehurčku- če ga poči in prenese z rokami naprej, jih je potem toliko več.

Je bila pa ta velika tako boga, da sem kupila PoxClin peno, pa je bila bolj tako tako. čisto nič ni pomagala, le boljši občutek sem imela, ker kao tudi malo razkuži, ker je imela prav rane, da bi ji pa bistveno pomagalo pa ne...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2010 11:45:02   
livia
Malo mi je čuden stavek, da si jo peljala takoj k dežurnemu, ker imate doma še dojenčka. Samo razmišljam, in upam, da veš, da kar vam je predpisal dežurni ne preprečuje nadaljnega širjenja noric tudi na dojenčka. Po vsej verjetnosti jih bo dobil tudi on in sicer čez 14 dni.

Mi smo pri prvi hčerki imeli blazno hudo obliko, ogromno pik, tudi v ritki, spolovilu, ušesu,... Druga hči jih je dobila po 14 dneh, a bistveno manj.
Jaz sem dobila sirup Claritine sirup, sama sem pa v lekarni kupila še PoxClin peno in jo 2-3 krat na dan celo namazala z njo. Najhuje je prvih par dni, potem je veliko lažje.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.12.2010 21:10:33   
kola
koliko časa pa norice nastajajo? mi jih imamo od sobote, drug teden v četrtek pa imajo dedka mraza v vrtcu, pa ne vem, če bo že zdravauser posted image že lani je bila ravno na dedka mraza prehlajena, sicer pa vse mesece zdravauser posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2010 9:50:56   
Taddy78
Jaz bi ti samo svetovala, da z ničemer ne maži, ker lahko narediš samo škodo. S sinom sva jih dobila oba na isti dan, on v blagi obliki, jaz v tahujši (že zjutraj sem imela 39.4vročine, ležala sem 1 teden). Imela sem ji vsepovsod, na veki, v ustih, "odspodaj", podplatih, ni da ni in sem na sebi sprobala te izdelke, ki naj bi preprečevali srbenje, ne pomaga pa nič! Od raznih krem in praškov se lahko razvije samo bakterijska okužba, ki pomeni odhod v bolnico.
Ko so mehurčki rumeni, zna kar boleti (vsaj mene je), srbeti pa začne potem ko se spremeni mehurček v krasto.

Kola pomoje lahko naslednji četrtek komot greta na dedka mraza. Kužna je dokler se ne naredi zadnja krastica. to pa je ponavadi v 1 tednu.
Kljub hudi obliki, sem čez 1 teden imela že vse suho.

(odgovor članu kola)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2010 10:36:31   
bori2
Včasih je veljalo, da morajo bit 14 dni doma. To ne drži več?
Moja jih je imela pred 5 imi leti v starosti 3 leta in so nam dali sirup proti srbenju, povedali, da so dober teden kužni, potem pa še dober teden občutljivi in da ne sme v vrtec. To o občutljivosti, je potem tudi držalo, ker je prvi teden ko je šla v vrtec  zbolela z rota virusom. Mazali nismo nič, jih pa je imela povsod.

(odgovor članu kola)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2010 11:14:16   
ledenaa
Jaz bi ti pa svetovala naj bo otrok doma. Po noricah imunski sistem pade  in otrok vsaj ogromna večina takoj zboli ko gredo  v vrtec ali kam drugam kjer je ogromno ljudi.

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.12.2010 12:00:48   
Taddy78
No, saj sin je tudi bil 14 dni doma, ampak ni bilo problema, ker sem tudi jaz bila 14dni na bolniški. Za imunski sistem sem tudi jaz slišala, da naj bi padel, midva sva jih pač imela junija, ko ravno ni nekih "bolezni" v zraku, pa še od takrat nisva zbolela. Mi pa je prijateljica, ki jih je imela v isti starosti rekla, da je dve leti potrebovala, da je prišla k sebi, saj jo je vsak prehlad, ki ga je njena hčerka prinesla domov, spravil v posteljo za 1 teden.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.12.2010 17:17:20   
Bojana 29
Kola, upam, da tvoj otrok ni v istem vrcu kot moj. Naj se do konca pozdravi. Zaradi neodgovornih staršev, ki dajejo napol bolane otroke v vrtec smo preživeli peklenska dva tedna. 

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?