Porod v tujini? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Sally -> Porod v tujini? (6.8.2005 19:46:26)

Pogosto sem v tujini (sedaj se drzim predvsem EU in ne zahajam vec v Jugo - za vsak slucaj) pa me zanima kako ukrepati, ce bi slucajno morala v porodnisnico zaradi popadkov, odteka plodovne vode,... nekje v tujini. Kaj naj bi potrebovala? Na Vzajemni sem se sicer dodatno zavarovala za tujino a le-ta ne krije stroskov poroda, zapletov pri porodu,... v tujini. Ali katera ve, kako je s tem, kaj je potrebno urediti, oz. kako stvari potekajo? Je katera ze imela podoben primer? Kam naj se obrnem? :zmeden2:

Anonimen -> Porod v tujini? (6.8.2005 19:57:54)

Zakaj pa ne bi za vsak slučaj opustila še teh potovanj, če gre? Saj si že kar konkretno pri koncu in res ne veš, za katerim vogalom te čaka.

cmokec -> Porod v tujini? (6.8.2005 20:16:02)

Če se v tujini giblješ službeno, ti itak pripada porodniška pred porodom. Če pa potuješ privat, si pa lepo splaniraj tako, da sedaj ne boš potovala.

soja -> Porod v tujini? (6.8.2005 20:20:49)

Pozanimaj se na zavodu za zdravstveno zavarovanje. Tam dobiš potrdilo, da si zavarovana. Jaz sem npr. šla na ginekološki pregled v Španiji (v 8 t nosečnosti). Nisem nič plačala.
Sedaj ko smo v EU, a ni dovolj le potrdilo?
Res ne vem

leah -> Porod v tujini? (7.8.2005 11:19:28)

Hahaha,pa EU,v Tušu mi zadnjič niso hotl evrov vzet.
Kar pa se tiče rojevanja,tudi če bi bila v ZDA bi ti pomagali in lepo poskrbeli zate.Lepše kot v Sloveniji verjemi,zato te naj ne bo strah poroda v tujini,prej v SLoveniji:)-

kofetek2010 -> Porod v tujini? (7.8.2005 12:17:34)

tukaj je bilo nekaj govora o porodu v tujini, poglej, eč ti bo kaj koristilo http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=23955&idk=98 :)

tea01 -> Porod v tujini? (7.8.2005 21:59:31)

Ojla Sally, jaz bom rodila v tujini, zato ker tu tudi delam. Imam tudi ginekologa, ki dela v porodnišnici, sem pa tudi zavarovana v tujini preko službe. Pri nas je tako, da če si poročena rabiš mednarodni poročni list in en dokument ter ob prihodu v bolnišnico moraš predložiti akontacijo. Poleg tega moram imeti s seboj oblekice zase in za dojenčka za vse dni v bolinišnici.

Če ti lahko kakorkoli pomagam mi povej.

Srečno!
Tea01

Stran: [1]