praksa..prispevki (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

arabela* -> praksa..prispevki (13.12.2010 11:14:29)

Naj mi nekdo razjasni stvari...
Ali je delodajalcu, ki me npr vzame na prakso(višješolski program)...2 meseca.....potrebno plačati kakšnekoli prispevke? Ne nagrade, ne plačila za delo, samo za prispevke me zanima...ali se pogodba lahko tudi brez tega sklene?

Klemy82 -> RE: praksa..prispevki (13.12.2010 11:27:28)

Tole sem našla, če ti kaj pomaga.

liliana -> RE: praksa..prispevki (13.12.2010 11:58:14)

Delodajalec mora plačati pavšalni prispevek za poškodbe pri delu....

Po moje se pogodba lahko komot sklene brez tega, ker je delodajalec itak dolžan po zakonu to plačati......

elevitka -> RE: praksa..prispevki (13.12.2010 18:29:40)

Za dijake in študente je neobdavčen znesek mesečna nagrada do 172 €. Izplačila nad temi zneski so obdavčena. Za vsako izplačilo je potrebno obračunati in plačati tudi prispevek za poškodbe pri delu in poklicno bolezen v višini 4,34 €, na DURS pa v elektronski obliki poslati REK-2 obrazec.

*bubi* -> RE: praksa..prispevki (13.12.2010 18:42:50)

Za obvezno prakso sklene pogodbo šola z delodajalcem. Vsaj na SŠ stopnji je tako.

Problem nastane, ker delodajalci potem različno nagrajujejo dijake (od nič preko malica+prevoz do malica+prevoz+nagrada)

Tečaj iz varstva pri delu morajo dijaki že prej naredit v šoli.

arabela* -> RE: praksa..prispevki (13.12.2010 20:51:33)

Hvala za odgovore...
Strar je taka, da bi mene npr. nekdo vzel....pod pogojem da z mano ne bi imel nikakršnih stroškov....oziroma..tako on kot jaz se strinjava..zato iščeva varjante...Čist nič ne rabim..samo golo prakso...brez plačila...biločesa...Zato me izrecno zanima..kaj mora delodajalec plačati ...obvezno...če že mora po zakonu....brez nagrade, kakršnegakoli plačila...zanimajo me v bistvu prispevki...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Klemy82 -> RE: praksa..prispevki (13.12.2010 21:15:40)

Kot smo ti že napisale zgoraj, delodajalc ti mora, kar se tiče prispevkov, plačati le pavšal za poškodbe pri delu.

Stran: [1]