tuj avto in potrdilo?! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mia-1 -> tuj avto in potrdilo?! (6.8.2005 17:10:13)

Zanima me ce za Hrvasko res rabim potrdilo za voznjo avtomobila ki ni moj.Situacija pa je taksna jaz in fant greva na morje in si bova sposodila avto mojega oceta.Jaz in oce imava enak priimek in zivimo na istem naslovu a je vseeno potrebno potrdilo?A mi ne dobo kej Hrvati srali?

anajmad -> tuj avto in potrdilo?! (6.8.2005 17:11:49)

Naj ti oče napiše na en list papirja,da ti dovoljuje vožnjo z njegovim avtomobilom.Vsaj tako je bilo včasih,zdej pa ne vem:zmeden2:.
en lp:morje:D.

india -> tuj avto in potrdilo?! (6.8.2005 17:12:52)

Jaz bi ti priporočala, da greš dvignit to potrdilo na AMZS, jaz sem ga vedno imela in lani so ga poleg prometne na Hrvaškem tudi zahtevali. Če ga ne bi imela, bi bil verjetno cel :hudicek:,tako so me pa lepo brez problema pustili preko.

Anonimen -> tuj avto in potrdilo?! (6.8.2005 17:42:36)

Na AMZSju dobiš nek obrazec, na katerga se ti mora podpisat lastnik avta (more it s tabo, ker rabijo tud njegovo osebno in prometno), plačaš nekih 2tisoč sit in to je to.
Mi smo morali tud tko narest, ker je avto na leasing ;)
Pa saj veš, pri Hrvatih se nikol ne ve :hudicek:

Maxica -> tuj avto in potrdilo?! (6.8.2005 20:51:07)

Evo, iz prve roke, ker to delam;)-
to potrdilo je priporočljivo, policaji oz.na meji kdorkoli že:zmeden: lahko od tebe zahtevajo, da dokaži, da avta nisi ukradla. Če pooblastila nimaš, lahko avto zasežejo in mora priti ponj lastnik. Tako da je lahko vse sorte komplikacij, zato se pooblastilo priporoča. Naredi se ga za maksimum eno leto, stane 2900 sit, ureja lastnik, s sabo mora imeti osebni dokument, prometno dovoljenje in tvoj potni list/osebno izkaznico.
Več o tem:
http://www.amzs.si/?podrocje=38

Stran: [1]