zastrupitev (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki

Sporočilo

tanjusi -> zastrupitev (12.12.2010 8:46:44)

Zanima me če slučajno kdo ve, kakšni bi bili znaki zastrupitve pri psu?

Kerensa* -> RE: zastrupitev (12.12.2010 8:47:31)

Bruhanje (za začetek)?

alda -> RE: zastrupitev (12.12.2010 9:13:43)

bruhanje ,driska,..tako je bilo pri naši ko je si je za pop. malico postregla z difenbahijo, ki je bila na terasi [sm=zmeden.gif]

josephine27 -> RE: zastrupitev (12.12.2010 9:29:16)

najprej bruhanje, driska ( kot so že napisale), potem je naš bruhal samo še tako slino bol penasto (v bistvu se mu je cedilo ven) . pazi ker lahko hitro dehidrira. mi smo ga mal prepozn peljali k veterinarju pa se je revež komi zmazu.

tanjusi -> RE: zastrupitev (12.12.2010 9:38:23)

pazi ker lahko hitro dehidrira. mi smo ga mal prepozn peljali k veterinarju pa se je revež komi zmazu.

NAš pije veliko vodo, samo jest nič noče...

Ribica ** -> RE: zastrupitev (12.12.2010 10:50:41)

Ce se je zastrupil s kakim strupom oz. res strupeno stvarjo, bi bilo mnogo hujse. A je kaj pokvarjenega kje zunaj pojedel ali pa prevec hrane, ki ni ok za pse?

Pr nas so bili znaki zastrupitve najprej bruhanje, cez 15 minut so ji "odpovedale" tacke, je samo lezala, potem se je polulala, sem jo nesla ven, je zacela kakat sama od sebe, potem pa je hropla in se slinla ... nadaljevanje je bilo pa potem vedno hujse, do tega, da ni bilo zaznati utripa in da je bila mocno podhlajena - ampak smo ukrepali takoj in k sreci je veterinar uspel najti pravilno kombinacijo, da se je zlizala.

katjandraž -> RE: zastrupitev (12.12.2010 11:06:11)

Naša je pojedla podganji strup. Prvič se je zlizala, dajali smo ji mleko, če se prav spomnim zato, da bi bruhala (tega je že 20 let [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]), drugič pa smo delali isto plus, da smo jo vozili k vetrinarju, kjer so rekli, da je angina in gripa hkrati, skratka, bilo je prepozno. Zadnje jutro je imela popolnoma bele dlesni, kar je znak zastrupitve.

Poglej mu torej dlesni, če se ti zdi svetlejše kot ponavadi, bi ga jaz na tvojem mestu peljala na dežurno. Naj čimprej mine tale slabost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image].

Stran: [1]