zmajaz -> RE: Kakšna je vaša plača? (12.12.2010 9:49:30)
|
7. stopnja, s.p., efektivno delam okoli 6 ur na dan (večinoma celo manj kot to, zelo zelo redko več), delovni čas si razporejam sama, ampak zdaj, ko sta otroka v vrtcu, pač poskusim vse narediti v tistem času, tako da sem popoldneve prosta, vikende in praznike tudi vse prosta, koristim polovični delovni čas, tako da mi država plačuje prispevke od minimalne plače za 4 ure, sama si pa tudi za ostale 4 ure plačujem zaenkrat od minimalne plače, ker je prvo leto to možno in mi ni po nepotrebnem za dajati v državno malho iz katere potem itak ne bom dobila nič kaj penzije, zato mi tudi neto ostane nekoliko več - ostane pa mi od meseca do meseca različno, razpon je pa bil v tekočem letu med 1250 in 1650 neto mesečno. Več kot je tale ta višja cifra se mi pa že ne splača zaslužit (da bi delala več in tako zaslužila več), ker bi potem kaj hitro postala zavezanec za DDV, kar bi pomenilo, da bi mi država trgala 20% DDV-ja (agencija za katero delam, mi namreč ne bi dala tistih 20% več in bi tako ta DDV šel neposredno od mojega zaslužka), kar pomeni, da bi morala delati več, da bi dobila ven manj, če je tako, sem pa raje tisti čas prosta in ga posvetim otrokom ali bilo čemu drugemu.
|
|
|
|