Splišni -> RE: mandljevi piškoti?? (11.12.2010 18:29:13)
|
cimetove zvezdice prepoznavno dišeče praznično pecivo iz mletih mandljev in beljakovega snega ter brez moke 390 g mletih mandljev 300 g sladkorja v prahu 3 beljaki 1 zavitek vanilijevega sladkorja 1 žlica češnjevca 1 žlička cimeta v prahu "Čas priprave" vključuje tudi čas hlajenja zvezdic. Ena zvezdica vsebuje približno 80 kcal oziroma 334 kJ.priprava ■ Beljake stepemo v čvrst beljakov sneg, ki mu med mešanjem postopoma dodamo sladkor v prahu. Tretjino snega prihranimo za namaz. ■ Preostalemu snegu nežno primešamo vanilijev sladkor, cimet, češnjevec in polovico mletih mandljev. Nazadnje v mešanico ugnetemo še toliko preostalih mandljev, da dobimo testo, ki se skoraj ne lepi več. ■ Pečico segrejemo na 130 °C. ■ Delovno površino potresemo z mletimi mandlji, potem pa testo na njej razvaljamo 1 centimeter debelo. Izrežemo zvezdice, ki jih sproti polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Zvezdice premažemo s prihranjenim snegom. ■ Pekač za približno 30 minut potisnemo na srednje vodilo v segreti pečici. Zvezdice spečemo tako, da ostanejo na spodnji strani na otip nekoliko mehke. ■ Pečene zvezdice preložimo na mrežico in ohladimo. serviranje Cimetove zvezdice so predvsem po dišečem cimetu prepoznavno praznično pecivo, h kateremu ponudimo sok, kavo ali čaj. nadomestek ■ Mandlje lahko nadomestimo z lešniki. ■ Beli sladkor, če je le mogoče, nadomeščamo z rjavim sladkorjem, medom ali javorovim sirupom. Gl. opozorila. - moja sodelavka je namesto cimeta dala žličko čokolade v prahu
|
|
|
|