|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rh negativna - težave
10.12.2010 9:04:10   
comika
Pozdravljene !
sem rh negativna nosečnica ( 12. teden ). doma imam že enega otroka, ki je rh +. Drugič sem imela spontani splav in zaradi nesposobnega zdravnika nisem dobila oz. sem dobila injekcijo rh imunega globina prepozno. V krvi sem že imela protitelesa. Sedaj sem ponovno noseča in me je grozno strah zapletov pri dojenčku, saj so mi ponovnem odvzemu krvi ugotovili, da je combosov test pozitiven ( moral bi biti negativen ). Moja ginekologinja mi je obrazložila, da PREDVIDEVAJO, da je to od injekcije RH imunoglobina, ki sem jo dobila v 5. tednu zaradi krvavitve. Na nadaljne preiskave me ni dala, mene je pa grozno strah, da bo z dojenčkom kaj narobe.
Je imela katera podoben primer ? Kam so jo poslali oz. kakšne preiskave je potem imela ? Kako je bilo z novorojenčkom ?
Upam, da moje pisanje ni preveč nerazumljivo ter da mi bo katera lahko zaupala svoje izkušnje v podbni situaciji.
LP

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rh negativna - težave
10.12.2010 9:51:07   
kristinaj
jaz sem tudi rh- in se spomnem, da sem v obeh user posted image  nekje v 7m dobila injekcijo... je bilo vse bp

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu comika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2010 11:15:15   
Anonimen
ja jaz sem dobila inekcijo v 28 tednu, nato pa je bil razpok mehurja v 32 tednu in sem rodila zdravouser posted image ,

po porodu sem še dobila še eno inekcijo, da bom lahko zanosila.

(odgovor članu comika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2010 12:45:48   
comika
ja, saj to rutino poznam. Pri meni gre za to, da je bil combosov test pozitiven ter da imam v krvi protitelesa od takrat, ko mi injekcije niso dali.
Bolj me zanima to kaj naj sedaj pričakujem oz. če je katera imela podobno izkušnjo

(odgovor članu comika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2010 13:57:08   
lananai
Tudi jst sem imela SS in sem RH-. Meni so dali inekcijo tisti dan po abraziji. Baje je pomembno, če srček plodu že začne biti. Pri meni niso vedeli, če je začel in so mi raje dali preventivno. Če si splavila torej v zelo zgodnji nosečnosti, ko še ni bilo srčka, se nimaš česa bati. Drugače pa ne vem... Upam, da se ti vse srečno izteče.

(odgovor članu comika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.12.2010 15:27:53   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Tudi jst sem imela SS in sem RH-. Meni so dali inekcijo tisti dan po abraziji. Baje je pomembno, če srček plodu že začne biti. Pri meni niso vedeli, če je začel in so mi raje dali preventivno. Če si splavila torej v zelo zgodnji nosečnosti, ko še ni bilo srčka, se nimaš česa bati. Drugače pa ne vem... Upam, da se ti vse srečno izteče.

Koliko so meni razložili ravno ni tako. Sama sem imela nosečnost brez ploda in v 6.tednu rjave izcedke. V bolnici mi je rekla, da moram čimprej na abrazijo, saj bi bilo nevarno, če bi prišlo do krvavitve. Tako da pomoje srček nima nobene veze, ampak je nevarno, če se pomeša kri.
Konec koncev dobiš (če gre za zdravo nosečnost) prvo injekcijo v 28.tednu, ko otročku že dolgo bije srček, pa ni nič narobe.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.12.2010 17:16:57   
comika
Ne, mene zanima, če je katera imela senzibilizacijo oz. so bila protitelesa že v krvi, torej, da je bil combosov test pozitiven, kar pri rh- nosečnicah ne sme biti. Vsi postopki pri normalni nosečnosti so mi jasni, pri meni je problem v tem, da imam v krvi protitelesa kar pa ni OK.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
10.12.2010 17:34:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu comika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.12.2010 8:41:52   
comika
Hvala!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?