krči po dojenju (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje

Sporočilo

lipikica -> krči po dojenju (9.12.2010 20:01:27)

halo. pri mali so se začeli po vsakem dojenju krči in se zvija in tuli itd. to traja nekaj časa potem je  vredu. se pa tudi med spanjem kdaj zbudi v joku. ma jaz nič kaj takega ne jem, jebela ja. kako ste se spopadle s takimi krčmi?
hvala

izgubljena_ovcka -> RE: krči po dojenju (9.12.2010 20:41:30)

Materino mleko ima naravni odvajalni učinek in med vsakim obrokom "potisne" vsebino prebavil naprej (veliko dojenčkov kaka med ali takoj po hranjenju). Nekatere dojenčke to blazno moti oziroma peristaltiko občutijo kot bolečino in posledično jokajo. Mine, ko pač stvar prerastejo, eni prej, eni kasneje...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.12.2010 21:15:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: krči po dojenju (9.12.2010 22:05:34)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

nas prvi je imel prve 3m krce 24/7; hranil se je na 2h, po vsakem hranjenju ga je zvijalo, tko da je nekak zadremal nam na prsih - potem pa novo hranjenje in novi krci.
po 3 mesecih so pocasi izginili.

Enako.

Tudi jaz sem brala in prebrala vse zaradi teh krčev, pa so že takrat mamice dajale odgovore, kot so: po treh mesecih minejo in pa: počakati je treba, pač tako je, saj bo minilo itd., itd, itd. Pa je na žalost res tako. Ti pa nič ne zavidam lipikica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

ledenaa -> RE: krči po dojenju (9.12.2010 22:58:47)

Biogaja

Ajda A -> RE: krči po dojenju (10.12.2010 6:17:15)

Jaz sem opustila mleko in mlečne izdelke in je ful pomagalo.

anajan -> RE: krči po dojenju (10.12.2010 9:18:21)

Krči minejo okrog tretjega meseca. Nekateri imajo smolo in lahko (sicer redko) trajajo do 6 meseca. Svojemu dojenčku lahko pomagaš z različnimi kapljicami. ki krče malo omilijo. Dojenčku lahko pomagaš tudi s svojo prehrano, in sicer: nič kislega (solata, pomaranče in pomarančni sok, limona), nobenih stročnic (fižol), brez zeljnic (zelje, ohrovt, cvetača), čim manj sladkega (čokolada), brez srovega sadja (jabolka).

Včasih pomaga tudi, če piješ čaj komarčka in kumine.

To je nekaj nasvetov. Najpogosteje pa pomaga, če med krči dojenčka prenašaš tako, da v leži na trebuščku in ga trepljaš po ritki, kržno božanje po trebuščku ali pa potiskanje nogic proti trebuščku, ko leži na hrbtu.

Veliko prespanih noči ti želim.

anajan -> RE: krči po dojenju (10.12.2010 9:20:07)

Sem pozabila: kravje mleko in mlečni izdelki niso primerni v prvih tednih dojenja. Jaz sem začela piti riževo-sojine napitke iz Hoferja. Kadar sem jih pila, je bilo krčev manj.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.12.2010 9:28:02)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: krči po dojenju (10.12.2010 9:36:48)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

anajan - vse to, kar si napisala, lahko pomaga, ne pa nujno. prav tako naj bi veljalo, da se krci zacnejo nekje pri 2 tednih: nas jih je imel od rojstva, ze v P.
kar se diet tice: lahko pomagajo, ne pa nujno. pri nas konkretno ni pomagalo NIC: ne diete, ne kapljice, ne masaza, N-I-C.

sama sm bla blazno zafrustrirana, ker sm jedla vsega skupaj nekaj zivil, delala vse mogoce, da bi pomagala tamalemu, ki se je drl, kot bi mu ne vem kaj delali - padalo pa je mnogo komentarjev v stilu "nekaj ne delas prav". vcasih enostavno nic ne pomaga - sele pri drugem sem videla, kako hude krce je v resnici prvi imel. dokler ne sprobas, ne mores dojeti.

Mja, še enkrat citiram kar tvoj odgovor, ker sva bili očitno skupaj v "istem šmornu"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Tudi name so padale besede, da nekaj pa zdaj RES ni ok, da se tako dere. Kupila BioGaio, mu dajala vsak dan, nič pomagalo, masirala, ga nosila, nekaj časa nič jedla, skoraj vedno jokala skupaj z njim... Groza, samo spomnim se, pa mi je hudo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Ampak mine, to je mene držalo pokonci. Enkrat se bo moralo nehat.

vesna_b -> RE: krči po dojenju (10.12.2010 9:56:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Ajda A

Jaz sem opustila mleko in mlečne izdelke in je ful pomagalo.

jaz tudi in baje da je to zelooo pogosto

ledenaa -> RE: krči po dojenju (10.12.2010 10:00:45)

Apriličica saj ne moreš pričakovati čudežev da boš otroku nekaj dajala in da bo odpravilo. Biogaja ipd ublaži kolike in ne jih odpravi. Nam so še pomagale kapljice iz Ljubljanskih lekarn-sami jih delajo,na bazi zelišč so

koala -> RE: krči po dojenju (10.12.2010 10:13:03)

Glede diete moja kolegica je jedla kruh pečen brez kvasa, testenine in pila vodo in komarčkov čaj, pa je malega vseeno zvijalo, pri drugem je jedla vse normalno pa ni imel krčev, tako da....
Poakusi kapljice, nekaterim pomagajo pa ta moja kolegica pravi da je njenemu ponagala blazinica z češnjevimi koščicami.

Anonimen -> RE: krči po dojenju (10.12.2010 23:33:46)

Nam je pomagala metoda '5's' od Dr.Karpa, sem delala po knjigi in posnetkih na youtubeu. Nismo še mimo, bo treba dat čez še kak mesec, je pa veliko bolje. Pravijo, da se stopnjuje do 6.t, potem pa se umirja in tako je tudi pri nas.

Občasno dajem še alojo, koroške kapljice in ColiPrev (omogoča lažjo prebavo materinega mleka na encimskem nivoju). Vseakakor pa stalno pred dojenjem med previjanjem fajn premasiram trebušček (res pregnetem, ne božam), potiskava nogice na trebušček. Patronažna pa je svetovala, da naj tudi nadzorovano leži na trebuščku, ker tako dela z dihanjem samomasažo.

Res frustrira, ko otroček joka pa ne veš več kaj bi. Občutek nesposobnosti je takrat ogromen ampak HB se da olajšati dokler traja, potem pa upaš, da čim hitreje mine.

lipikica -> RE: krči po dojenju (13.12.2010 20:14:57)

začeli sva s kaplicami sab simplex, danes sem kupila še biogaio. kaj vem ali kaj pomaga. o kaka praw bogi obrazek nardi in da ne rečem kako se sliši ko ima vetrove....
tiste ki imate izkušnje z alergijo na mleko- kako se je kazalo pri vašem otroku?

vesna_b -> RE: krči po dojenju (14.12.2010 9:05:20)

ja za kakanje in vetrove se matra, ker se mora še navadit, da prav pritisne. naša je bila čisto vijolična v obraz.

pri nas je bilo tako, da jo je okoli šestih, sedmih zvečer začelo šraufat, pa je blo kake 2 ure precej hudo, občasno se je to pojavilo tudi čez dan. imela pa je tudi precej vetrov čez dan. ko sem nehala jest mlečne izdelke in mleko, se je to nehalo in poleg občasnih vetrov ni bilo sile.

so se pa pojavili tudi krčki po D3 kapljicah, zato smo začetek jemanja malo prestavile za kak mesec...

ledenaa -> RE: krči po dojenju (14.12.2010 9:32:52)

Moj nasvet je tale da nehaj uporabljati sab simplex,noter je sama kemija in nilč drugega. Na naravni bazi v ljubljanskih lekarn kupiš kapljice,ki pomagajo .

lipikica -> RE: krči po dojenju (14.12.2010 11:59:27)

jkakšne kapljice od ljub. lekarn?

lipikica -> RE: krči po dojenju (14.12.2010 12:01:13)

ali prav vse mlečne izdelke si črtala iz jedilnika? ma kaj si potem pa sploh jedla? mene je kr slabo ko pomislim da ne jem jogurtov sira.... Se pravi niti peciva ne če je noter mleko? ma sej tud v kruhu je mleko, kaj ppotem

vesna_b -> RE: krči po dojenju (14.12.2010 12:06:46)

jah, no, nisem jedla skutinih namazov, pa nisem jedla jogurtov, niti ne pila mleka.

sem pa jedla kruh, kako pecivo, pa pila kavo s smetano - eno malo skodelico na dan.
sam sem pa rodila maja, in poleti so mi za kake malice najbolj dišali ravno jogurti.

sicer pa ajd, sem se npr 2* na teden pregrešila s kakim skutnim namazom za zajtrk, seveda na tanko namazano...

Stran: [1]