Ali je to konec (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Nikica -> Ali je to konec (6.8.2005 10:34:06)

dojenja? Prišli smo z morja, tam se je dojil, kot ponavadi, dan prihoda domov je bilo vse ok, zvečer pa me je ugriznil, kot pravi tiger, da sem zavpila au in ne, ampak res zavpila. Ni zajokal, ampak od takrat se noče več dojiti. Je dobre volje, je tudi drugo hrano v normalnih količinah kot ponavadi, se mi smeji, samo ko ga poskušam pristaviti, se enostavno obren stran. Če ga potegnem nazaj k sebi, začne skoraj jokati in se me otepati. Nabavila sem si pumpico, ker imam tu mač preveč mleka in mu ga dala piti po steklenički. To spije takoj, celo flaško, čeprav prej 8 in pol mesecev sploh nikoli ni nič pil s flaške, ni imel cuclja v ustih, dude ni maral. Pediatrinja je rekla, da se me je ustrašil in bo rabil tri do štiri dni, da pozabi, do takrat pa naj mu dajem po flaški in da se ne bo navadil na njo. Poskušam ga še vedno pristaviti, ampak noče. Ali se je kateri zgodilo kaj podobnega? Tako sem žalostna, prav navezana sem bila na njegove ročice, ki brskajo po meni, ko veselo vleče mlekec. Ves čas bi samo jokala, ampak vem, da sem jaz kriva, ker sem zavpila.Pa sem mislila, da se bova dojila v nedogled. Nimam občutka, da se bo nazaj pristavil...Danes je sicer drugi dan, obstaja upanje...




Marogica -> Ali je to konec (6.8.2005 10:44:44)

Mogoče pa se je ustrašil tvoje reakcije, ko te je vgriznil, pa se sedaj boji.
Ah, oprosti, sem prebrala, da je to rekla tudi pediatrinja.




Soncnica -> Ali je to konec (6.8.2005 10:56:01)

Hoj!

Saj bo pozabil! Jaz bi ga poskušala spet navadit na dojenje tako, da bi ga najprej malo pocrkljala v tistem položaju, ko se dojita, potem pa bi mu počasi spet ponudila dojko. Vprašaj za nasvet Karmen na MONu! Srečno!:sloncek:




Jančika_ -> Ali je to konec (6.8.2005 11:09:42)

Pri nas se je zaključilo točno na tak način pri osmih mesecih. Naš ni pozabil - vsakič znova me je ugriznil, tudi do krvi, se obračal stran in s pogledom iskal atija, ki je potem prišel s flašo in je bilo OK. Včasih imajo enostavno dovolj.

In ne, nisi ti kriva, ker si zavpila. Pri osmih mesecih in pol otrok že marsikaj razume in preizkuša tvoje potrpljenje. V tem, da mu pustiš, da ti povzroča bolečino, ni nič herojskega. Če noče, upoštevaj njegovo željo in ga ne sili. Počasi se bo mali vedno bolj osamosvajal in prav je tako.




mimica -> Ali je to konec (6.8.2005 11:13:42)

Jaz sicer nimam te izkušnje, lahko pa ti povem, da bo se še dojil, da ne bo pozabil, če bo par dni na flaški. Moj :duda:je zavračal mojo dojko, dojila sva se mogoče vse skupaj 5x pa še to je bila ena sama MUKA in ni pojedel nič. Zavračal je mojo dojko dva meseca torej od rojstva. Pred tremi tedni sem se odločila, da ga več ne bom poskušala, ampak bom delala tako kot sem do sedaj. Mleko sem si pumpala in mu ga dajala. In glej, pred enim tednom je začel SAM jest na prsih. Obrnil se je k meni in se dojil tako kot da je to delal že od nekdaj. In sedaj se dojiva. Tako da ne skrbi.




ANAJURIJ -> Ali je to konec (6.8.2005 14:54:16)

Se moram strinjat z Janciko; pri nas se je tako zgodilo pri Veronikinem enem letu. Bili smo na morju, ko je drugi dan reagirala enako kot tvoj. Prakticno je nehala iz enega na drudi podoj. Poskusala sem vse mogoce finte (tudi dojenje v napol snu) pa ni bilo nobenega rezultata. Malo sem jokala, saj mi je najino dojenje dajalo premnogo cudovitih trenutkov; je pa ocitno tako, da nekateri malcki prerastejo potrebo po dojenju prej. Me mamice pa ne in zato zalujemo za izgubljenimi trenutki.




SILVA -> Ali je to konec (6.8.2005 21:53:04)

Karmen iz mona je na porodniški,tako da trenutno ne odgovarja postom




Nikica -> Ali je to konec (7.8.2005 9:55:11)

Še ne mara mojih prsi, k meni se že stisne in glavico zarine v prsi, toda v usta ni šans. Mleko lepo spije po steklenički, ampak zdaj pa sem jaz vsa v dvomih. Ali mu ga dam dovolj? Ali si ga nabrizgam dovolj? Res, da ni siten, ampak v literaturi piše, da potrebuje 500 ml dnevno mleka, moj pa zdaj, ko to lahko zmerim, ne spije toliko. Največ okrog 400 ml. Je to veliko odstopanje? Kaj pa če spije še manj? :zmeden:Ko sem vprašala pediatrinjo, mi je rekla, da naj spije, kolikor pač bo, da tudi ni pomembno, koliko bo spil, samo naj mu dam takrat, kot sva bila navajena, da se doji. Včeraj popoldne po kosilu na primer ni hotel. Oh, zame je to stiskanje in razmišljanje, ali je dovolj spil, ena prava nočna mora. :(:((:((Kapo dol mamicam, ki to počnejo vsak dan.:bravo: Ne vem, kako bomo naprej, meni volja za to stiskanje kar upada, amapk vem, da je moje mleko zanj najboljše. Res nevem, ali naj mu začnem dodajati umetno mleko, ki ga do sedaj niti v kašicah ni maral, ali ne? OH........:zmeden:




Jančika_ -> Ali je to konec (7.8.2005 20:11:49)

Pred nekaj meseci bi ti verjetno odgovorila, da poskušaj na vso moč, zdaj pa mislim drugače. Važno je tudi, da se ti počutiš dobro, da si sproščena in spočita.

Pri tej starosti res ni več nobena katastrofa, če prešaltaš na prilagojeno mleko. Če mu prvo ne bo ustrezalo, poskusi s kakšnim drugim, nekaj mu bo gotovo všeč.

Mogoče se privat obrni na Pikapolonico, ona je imela podobno situacijo, naj ti sama razloži, kako in kaj.




Stran: [1]