|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čez rok
5.12.2010 9:07:29   
*mačka*
Lep pozdrav
me zanima koliko čez pdp so vas pustili čakati???
Moj pdp je bil v petek pa še zmeri nč... v pon grem na ctg...
pa me zanima če še zmeri ne bo nč, kolk časa me bojo pustil????
Vse me že tišči, ponoč ne spim, in še 1001 nosečniška težava, tko da neb več dolg user posted image

Aja še tole. Ali drži da se dojenček v trebuhu malo umiri predn pride na svet, ali brca do zadnjega???

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čez rok
5.12.2010 9:13:14   
mamamajča
Ni nujno, da se dojenček umiri. Nekateri se, nekateri pa še v porodni veselo migajo.
Hjoj, kako dolgo te bojo pustili- odvisno najbrž od samega ginekologa. Meni je rekla na zadnjem ctgju, da do 10 ali celo 14 dni čez rok, če je vse v redu.
Ker pač spodbujajo naraven potek poroda.
Jaz ti čisto zares stiskam pesti, da se čimprej začne, ker vem, kako je čakat. Veliko sreče!

(odgovor članu *mačka*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.12.2010 9:19:43   
tybysy
Meni so osmi dan zjutraj začeli sprožati, naslednji dan zvečer (torej 9 dni po PDP) sem rodila. Prej je bilo vse v redu, nisem imela nobenih težav. Otrok je ves čas normalno gibal. Plodovnica je pa bila že mekonijska - verjetno zaradi težkega poroda in ne prej. 
V Novem mestu počakajo deset dni po PDP.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.12.2010 9:30:05   
aprilčica07
8 dni po PDP-ju... se je pa začelo spontano, če se ne bi, mi bi naslednji dan, 9 torej, sprožili.. nisem imela posebnih težav, razen tega, da sem bla pošteno sita trebuha, sploh ker je blo konec avgusta in vročeeee....

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.12.2010 10:02:40   
biba_leze*
Meni so v Postojni sprožili 4 dni čez. In ne dojenček se ne vedno umiri. Moja je norela še v porodni. Srečno

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.12.2010 10:03:31   
miska333
Meni so sprožili 5 dan čez rok. Zato, ker je bila mala na ctgju sumljivo mirna in zaspana več dni zapored. Drugače so pa rekli, da ne bomo čakali več kot en teden po roku, ker je že itak zelo velik plod. Sem si pa želela naravnega začetka poroda. No mogoče naslednjič user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.12.2010 10:38:56   
bcljka
Rodila sem 7 dni čez PDP s spontanimi popadki, prej pa ni blo nobenih znakov, so pršli kr naenkrat, sprožl bi mi 10 dni čez...
srečno!

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: čez rokhttp://www.ringaraja.net/forum/mic...
5.12.2010 11:16:36   
Izabelina
js sm bla 4 dni čez rok... tistega dne sm mela pregled pri svoji G, če se ne bi nič dogajalo bi 6 dni čez rok šla v P... vendar mi je blo dovolj vsega in sm user posted image našuntala, da sva user posted image in zvečer sva šla rodit user posted image

te pa čisto razumem, ker se je men taaakooooo vleklo, da sm že norela user posted image upam, da čimprej dobiš user posted image

:)

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.12.2010 11:42:14   
legenda_m
en teden čez rok se je začel samo od sebe, s tem, da me je en dan prej dobr pretresla vožnja na drug konc slovenije. mogoče je to pomagal. ;).  te pa čist razumem. sm bla tud sama nestrpna.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.12.2010 11:44:16   
*miska.mcc*
meni je 2x pomagala dolga voznja po razturanem makadamu.
pri srednjem sem sla naslednji dan rodit (2 dni po roku), pri najmlajsi pa isto naslednji dan. (3 dni pred rokom)user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.12.2010 12:40:26   
Sonrisa
Prvič sem rodila 7 dni čez rok, drugič 8. O tem, da bi mi sprožili, sploh ni bilo govora, ampak sem lepo po naravni poti vse opravila. user posted image

< Sporočilo je popravil Sonrisa -- 5.12.2010 12:41:26 >

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.12.2010 14:16:14   
Lily86
Rodila 12 dni čez rok brez sproženja. Sprožit so mi hoteli že teden dni prej, pa nisem pustila. Raje sem hodila 2x na dan na CTG. Moja punca se je rodila tisto jutro, ko bi mi pa zares sprožili, ker bi se naj začela posteljica preveč starati, pa tudi plodovne tekočine je začelo zmanjkovati.

Držim pesti da se čimprej rešiš in da bo najbolje zate in za otročka!

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.12.2010 14:18:55   
Lily86
K porodu pa naj bi pripomoglo: dolga vožnja po makedamu (večkrat na dan), dolgi sprehodi, generalka v stanovanju, čiščenje vseh oken, pitje piva, ananas, veliko seksa, in še in še... No, mi smo poskusili vse živo (čeprav je bila v zadnjih dneh vse že taaka muka...), ampak po mojih izkušnjah nič kaj ne zaleže - dojenček bo prišel, ko bo zanj pravi čas.

(odgovor članu Lily86)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
5.12.2010 14:41:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lily86)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
6.12.2010 8:48:52   
kristinaj
oba teden čez rok, začelo spontano, baje da če je vse ok, pustijo tudi 14 dni čez..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu *mačka*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.12.2010 8:53:20   
Ploha
1. sprožl 8 dan, rodila 9 dan po PDP-ju
2. spontano 12 dni čez rok, verjetno zaradi trebušne/črevesne viroze, ki smo jo prebolevali vsi (huda driska in bruhanje)

ne umirijo se vsi...

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.12.2010 12:48:57   
Anonimen
Jaz sem dlih zdajle zvedela za eno mamico obistvo od moje prijateljice ,soseda je rodila 18 dni če rok.Kar naj nebi tako dolgo čakali.Otrok se naj bi umiril proti koncu,nekateri so pa najbolj živi še v porodni!Pa čimlepše čakanje na svojo štručko ,čeprav čez rok!

(odgovor članu *mačka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
6.12.2010 13:17:11   
Najki
prvi se je rodil 8 dni cez rok, druga pa 11 dni cez, oba spontana. baje je 3 tedne pred in 14 dni po se znotraj roka, zacnejo pa bolj resno gledat sele po sedmih dneh, prej ti bojo sprozili, ce so ksne komplikacije al pa bi radi spucali nosecke, ker imajo glih manj guzve, cez par dni bojo pa prazniki user posted image . meni so samo v drugo omenjali sprozanje, ko sem bil 3cm odprta in bi lahko not ostala, pa smo se zmenili za drugo jutro, ponoci pa so me ze lastni popadki navili.

je pa res vsak dan po roku tezje cakat in vse user posted image tegobe se potencirajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.12.2010 20:43:16   
j.b.
Meni so sprožili 6i dan po PDPju. Lastnih popadkov nobenih, odprta nič. Še dobro, da je tisti dan delal moj osebni G, in se je odločil da sproži. Kajti ko so mi predrli mehur, je bila voda že rjava, mali se je že pokakal.
Upam da te je Miklavž uslišal, in da se je otrok odločil pokukati na svet.user posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.12.2010 22:09:30   
Sonček in poletje
Jaz sem rodila 13 dni čez rok s CR, sem začela krvavet, bila hvala bogu že na oddelku in so me po hitrem postopku napotili v operacijsko. Je pa mali ves čas brcal ko zmešan. Pa tut sem probala vse finte, da bi se kaj zgodilo pa ni bilo nič. Plodovnice primerno, čista, vse ok. Sam malček je bill full velik, kar je po vsej verjetnosti tudi bilo krivo, da sem zakrvavela. So mi že prej hotli prožit, pa sem želela počakat na naraven začetek... Mogoče bo šlo pa drugič user posted image . Tko, da ti ne preostane nič drugega, da počakaš. Je pa baje tudi odvisno od porodnišnice, v enih prej sporžijo porod v drugih čakajo do 14 dni.

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.12.2010 23:05:49   
čeb Maja
Jaz sem rodila 16 dni čez uradni pdp. Potem so pa ugotovili, da so določili napačni pdp in sem po novem pdp rodila 10. dan čez rok.user posted image user posted image user posted image
Vem kakšna muka je čakat in vsak dan hoditi v porodnišnico na ctg in preglede - tik tak bo tega konec in že bo štučka za vedno v tvojih rokah. Srečno!

Moj se je umiril ko so se začeli popadki.

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.12.2010 0:45:37   
Aisha86
Rodila v Postojni 11dni čez...so mi rekli da čakajo do 10dni če je vse OK, potem da je pa že kao prenevarno in sprožijo. Teh enajst dni sem vsak drugi dan hodila na CTG in čist vsakič so mi rekli da ju3 pa nej pridem s "prtlago" user posted image da bom noter vsatala...in vsak dan sproti sm jih prepričevala da če grem lahko še en dan domov. 10.dan je bil trinajsti petek in sm rekla, da danes pa že ne bom rodila...pa mi je reku nej pridem zjutraj, sem prišla in so me lepo prklučli na umetne popadke in v devetih urah sm rodila. user posted image

Je blo pa to čakanje prava mala živčna vojna...tko da te zadnje dni čakanja mam v slabem spominu...sem oz. sva pa tud mi2 vsega boga probala in ni nč pomagalo.

Srečno! Če te kej potolaži...not user posted image sigurno ne bo ostal user posted image

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.12.2010 8:36:27   
Srčekgirll
Jst sm bla pr prvem 11 dni čez rok, pa so mi pol sprožil (motna voda je že bla). Poznam pa eno k je bla mal več k 14 dni čez rok pa so ji pol sprožil. lahko se zmotjo tud v datumu, tist PDP ni čist zanesljiv, je sam okvirno oz. približek.

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.12.2010 8:47:49   
soncek78
Meni so porod sprožili 11 dni po roku... Pupica je bila velika in na koncu se je končalo s CR, pa še glavico je imala  čudno naštimano... Ma ni važno, samo da je moja sončica z nami in nas razveseljuje vsak dan...

Je bilo pa čakanje mučno, ker sem bila zadnji teden v bolnici... in sem laufala po štengah...pa CTG... pa nič se ni dogajalo... mala je veselo brcala do popadkov... 

Lep pozdrav...

Smile and the world will smile with you!

Najina Sončica Nika je pokukala na svet 03.04.2007.

19. 04.2013 nas je razveselil najin sonček Luka.

Sedaj imava dva čudovita zakladka :D

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.12.2010 9:14:34   
*mačka*
Nč ni miklavž prnesu, še kr čakamouser posted image
Sem bla včer na pregledu, so rekl ctg ok odprta 2 cm. To je pa vse, če se ne bo nč dogajal v petek spet na kontrolo. Berem da ste na dan, dva hodile na ctg preglede, mene je pa šele v petek naročila?!?!?!?!
Najbl hecen mi je pa da mi ni nč plodovnice pregledala?!?!!? Edin če je bil ctg rezultat res tolk dobr al kaj.
Menda že vejo kako in kaj.
No zdej čakamo petek user posted image
lp

(odgovor članu soncek78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?