|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   igre z/za otroka/om
4.12.2010 21:35:59   
Julija08
Mene pa zanima, kaj počnete skupaj z otrokom ko je npr. bolan, je zunaj dež/sneg...

Namreč, moj sin (dobri 2 leti) se ne zna absolutno nič igrati sam. Kocke ne mara, najraje zmetava, meče po celem stanovanju. Obožuje kladivo, motorko...samo da ropota in tolče.

Skupaj delava kaj iz plastelina, riševa...ampak kaj ko mu je zanimivo 10 min. Pa še to plastelin rofka in meče okoli, najraje riše z vodenkami, da lahko paca.

Poleti ni problem, ker smo večinoma zunaj in lahko poliva, šprica, zaliva rože...pozimi pa smo seveda tudi zunaj, ampak sedaj npr. je bil cel teden doma, ker je bil bolan in mi je že zmanjkalo idej kaj naj počneva, ker njemu je zanimivo samo razmetavanja in nevarne igrače...ker on bi imel škarje in bi rezal, potem izvijač in bi šravfal....ampak niso mu všeč plastični, ampak hoče taprave...

prosim, za kakšne ideje kako ga zamotiti.....user posted image še kave nimam časa popitiuser posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: igre z/za otroka/om
4.12.2010 21:43:38   
eva1
Prvo kar mi je padlo na misel je to, da bi blo fajn bratca al pa sestrco met, da bi se skupaj igralauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.12.2010 21:45:38   
Julija08
Ja se strinjam, pa oči zaenkrat še ni za to....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2010 21:51:31   
Gina
Nauči ga, da bo tudi sam s sabo srečen. ne moreš ga ti ves čas zabavat, ker to potem nikdar ne mine. Še kot velik pričakuje, da ga bo cel svet zabaval. To je ratala prav bolezen moderne mularije. Pa se ne hecam, res je temu tako s vsaj 50% otrok. Iz zgoraj naštetega razloga: Mamice menijo, da je njihova naloga jih zabavat. Ni to tvoja naloga. Pogovarjaj se, seveda, to lahko veliko časa, pa usmerjaj ga, to tudi, v marsičem ga moraš vodit....ampak zabavat ga pa ni treba - ajd, sem in tja, ampak ves čas pa zagotovo ne, če nočeš naredit škode namesto koristi. Sam s sabo srečen, ker sam sebi najde zabavo in zadovoljstvo- štekaš, to je cilj.

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2010 21:54:54   
Anonimen
En par stvari, ki jih mi počnemo te dni:
- lahko delata okraske za smrekico iz slanega testa. Oziroma ti jih delaš, on bi verjetno bolj užival v cufanju. Vsak naša najmlajša je taka user posted image . Potem jih posušita in še pobarvata.
- lahko pečeta piškote (beri zgornjo vrstico user posted image )
- lahko delata čestitke, slike s štampiljaki iz krompirja
- lahko naredi preproste lutke: na šeleshamer narišeš glave živali (ovčke, žabe, kužita, mucka,...), ki jih potem on izreže, pobarva (oziroma počečka user posted image ) in jih nalepita na slamice. Potem sledi lutkovna predstava
- našima je zelo všeč en velik šeleshamer papir, na katerega lahko potem 3 dni rišeta karkoli hočeta, nastane en velik in pisan plakat.
- se mi zdi zelo fajn, da se otrok tudi sam igra. Za začetek mogoče rabi malo usmeritve, navodil, mogoče idejo, kaj naj počne. Recimo, naša starejša sploh ni marala kock, dokler ji enkrat nisem rekla, naj naredi iz kock ograde v živalskem vrtu. In potem je res sama začela delat ograde, notri dala živali, obrnila nekaj kock na glavo, da je vanje živalim dala hrano in potem je iz tega nastala cela igra.
- meni je ata, še ko sem bila zelo majhna, dal v roke pravo kladivo in prave žeblje, kos lesa in sem potem cel popoldan zabijala žeblje v tisto desko.

< Sporočilo je popravil Ankica. -- 4.12.2010 21:58:35 >

(odgovor članu Julija08)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.12.2010 12:28:55   
tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: Julija08
....sin (dobri 2 leti) se ne zna absolutno nič igrati sam. ..

Mislim, da je čisto normalno, da se po 10min naveliča plastelina. Ko bo sam imel ideje pa se bo igral dalj časa. Ko bo star 4 leta bo že dosti bolje. Starejši kot je, vedno več se bo znal igrati sam.

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.12.2010 9:24:52   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: Julija08

Ja se strinjam, pa oči zaenkrat še ni za to....user posted image user posted image user posted image

Potem naj ga pa oči animira :)
mal heca, sori

se pa strinjam s Gino, naloga mamice ni zabavanje otrok, ampak usmerjanje.

Drugače pa ob podatku, da bi samo razmetaval, pomislim, da bi pač moral pri dveh letih tudi začet malo pospravljat. Jaz ponavadi mali dve usmerjam v to, da morata kaj spravit v red, ko zlečeta celo vrsto igrač. Pa naprimer starejša je imela navado postavljat kozarec na tla med igrače, potem sem ga pa jaz prevrnila, ko sem naokoli hodila z mlajšo v naročju, pa je nekajkrat morala sama brisat po tleh (z nadzorom), pa se je navadla dajat kozarec na mizo. Se pa mi ne gremo nekih animiranih iger kot so plastelin, vodene barvice... pri nas gredo puzle, revije, knjige, kake drobne igračke, to počnemo skupaj, drugače pa tudi pomagata pri perilu, pospravljanju smeti. Z dojenčki, avti, kuhinjo pa se igrata sami, posnemata (dobivata navodila) mamico in atija.

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?