Imate edinca? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


RR raziskuje -> Imate edinca? (4.12.2010 14:27:47)

Je vaš otrok edinec? Je razvajen ali srečen?

http://www.ringaraja.net/clanek/so-edinci-srecni-ali-razvajeni_3773.html




polho3006 -> RE: Imate edinca? (4.12.2010 16:00:33)

Sama sem edinka in tega ne bi želala svojemu otroku. Ja res je imela sem vso naklonjenost in ljubezen staršev, ampak...vsa ta ljubezen in skrb je o.k. ko je otrok majhen, potem pa začne biti zadušljivo, moreče...Bila pa seveda pridna punčka, odličnjakinja ki pa je živela v zlati kletki brez prijateljev, brez družbe...ampak kot otrok, oz. mladostnica niti nisem toliko pogrešala družbe sovrstnikov...imela sem knjige, svoj svet...Dosti bolj pogrešam bližnje sorodnike sedaj ko sem sama mama in nimam nikogar. Saj imam kolegice, ampak to ni to. Jaz bi imela brata, sestro, ki bi ga lahko poklicala, šla na obisk, ampak...
Če le narava da več kot enega otročka, potem naj ne bo preveč edincev, ker....življenje edinca zna biti prav pusto in osamljeno.




*miska.mcc* -> RE: Imate edinca? (4.12.2010 16:24:49)

imam 3 in pol leta mlajso sestro! in sem starsema zeloooooo hvalezna, da nisem edinka!
je moja naaaaajboljsa prijateljica in zaupnica.
zdaj cakamo, da postanem prvic cisto prava teta!!!!!!![img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img] skoda edino, ker ziviva kar dalec narazen.

imam pa tudi sama 3 otroke in si sploh ne predstavljam, da bi imela edinca.




Aninchy -> RE: Imate edinca? (4.12.2010 17:02:22)

Jst mam leto in pol mlajšega brata, pa se v otroštvu NIKOLI nisva razumela! Zdaj se razumeva dobro, ne pa odlično, kar se tudi verjetno nikoli ne bova mogla, ker sva si tako različna. Sama imam enega otroka in upam, da ne bo edinec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Pia* -> RE: Imate edinca? (4.12.2010 17:37:40)

Moj je edinec in pravi da mu je tako bilo popolnoma super, da v svojem otroštvu ni nikoli nič pogrešal, da čeprav ni imel bratev ali sester je imel okoli sebe polno bratrancev,sestričen in sosedovih otrok. Pravi, da osamljen ni bil nikoli, prav tako se nikoli ni spraševal zakaj je on edinec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Sama imam brata na katerga sem full navezana si ne predstavljam biti edinka.

Moj otrok bo prav tako edinec/edinka saj sama ne grem 2x roditi pa da je bog.




sunny24 -> RE: Imate edinca? (4.12.2010 20:34:47)

Jaz sem edinka, pa moram rečt, da mi je blo in mi je še vedno super. V otroštvu sem imela nekaj prijateljev, s katerimi smo bli dobesedno kot rit in srajca (z eno punco smo še danes po skoraj da 30 letih naj prijateljice in se slišimo vsak dan + 2x na teden kofetkamo) in res nisem nikoli pogrešala bratca/sestrice.
Starši mi nikoli niso viseli za vratom, smo se in se še vedno full zastopimo. Včasih smo še žurat hodili skupaj, pa na potovanja, kofetkamo vsak teden, kak šoping udarimo z mamo...Ma super se mamo!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Razvajena...Daleč od tega...Moji niso nikoli meli nekih bajnih plač, da bi me lahko razvajali. Saj sem npr v trgovini rekla, da bi kaj imela, ampak sem hkrati tudi starše vprašala, če imajo zadosti denarja (takrat dinarčkov), in če je bil odgovor ne, se je tam končalo. Ko sem bila večja sem se z mamo še skregala v trgovini, ko mi je hotla kej kupit za RD, pa je bla cena previsoka... Delat sem začela pri 18ih in od takrat dalje sem sama sebe financirala (obleke, žuri, vozovnice, študij, najemnina, avto...)




ZARA -> RE: Imate edinca? (4.12.2010 20:39:11)

IZVIRNO SPOROČILO: RR raziskuje
Je vaš otrok edinec? Je razvajen ali srečen?

Vse imam v paketu, ja.




m_o_i -> RE: Imate edinca? (4.12.2010 20:41:22)

sem edinka in imam edinca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tako kot vse ima tudi biti edini otrok svoje pluse in minuse...




Kerensa* -> RE: Imate edinca? (4.12.2010 20:59:28)

IZVIRNO SPOROČILO: RR raziskuje
Je vaš otrok edinec?

Ne.
Je razvajen ali srečen?

Oba sta razvajena.




Stran: [1]