Anonimen
|
Doma imava dva zdrava otroka in že dobrega pol leta z možem razmišljava o še enem otroku. ampak... zadeva nikakor ni preprosta... stara sem 36 let, imam povišan krvni pritisk, ker nimam nič časa za šport, tudi kg ne grejo nikamor...in tukaj me stisne- kako naj ponudim zdravje otroku, če pa sem sama v slabi fizični kondiciji. Po drugi strani sva z možem za vse sama in imamo organizacijsko in logistično kar zapleteno življenje. Po rojstvu prvega otroka še nisva imela samskega vikenda. Imam zahtevno, stresno in slabo plačano službo... že dalj časa iščem drugo zapolsitev, a časi za to niso ravno rožnati, pa tudi zaradi tega mi ni več nič jasno- ne morem menjati službe in takoj zatem zanositi...če zanosim tukaj, se najverjetneje lahko poslovim od službe, saj direktor nima niti najmanjšega razumevanja za mamice, tako da smo pod stalnim mobingom. Nočem pa uporabiti zanositev oz. otroka za beg pred resničnostjo, da bi ravno zaradi tega zanosila, čeprav priznam, da me mika narediti prav to... Vendar sem očitno toliko racionalna, da je želja premalo, tudi odgovori kot so- če si želita- go fot it- me ne zadovoljijo. Ginekologinji sem na pregledu omenila in je rekla, naj pohitim, da je pa nevarnost preklampisje, da bi bila na bolniški in pod nadzorom- toda tudi zato se zavedam, kaj preklampsija za otroka pomeni in kakšne so lahko posledice...ne bi si odpustila, da bi šlo kaj narobe - sploh pa ne vem, kako bi preživeli, če bi imeli prizadetega otroka- vsaj brez pomoči babic in dedkov, se mi to sedaj zdi nemogoče. Sem si nanizala + in - , pa še vedno ne najdem pravega odgovora, vem, da čarobne plačice pač ni in da me nič ne more razsvetliti... mi bodo pa pomagale izkušnje mamic, ki so morda podobne situacije dale skozi in vam bom hvaležna, da boste le te delile z mano.
|