humar (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

k1 -> humar (5.8.2005 19:42:45)

tak, pa ga bojo jutri probali rešit če se bo dalo....

kopiram:

Razmere na gori so kritične. Sneži že ves dan. Slabše ne more biti. Tomaž je še vedno na snežnem razu, upa, da kolikor toliko na varnem. Vse naokoli njega pa se valijo snežni plazovi. Neprestano. Ko smo prejeli vremensko napoved se je odločil. Poskus reševanja s helikopterjem!

Vremenska napoved pravi, da bo jutri vreme stabilno, v nedeljo in nato vse do torka pa je napovedano hudo poslabšanje - sneženje, slaba vidljiost in orkanski veter. Ker je glede na ogromno količino zapadlega snega dejstvo, da se bo jutri plazilo ves dan, sestop ne bo mogoč. Zato bo jutri v bazni tabor priletel helikopter. Ker stensko reševanje s pristajanjem ni možno, bodo Aleš in domačini iz helikopterja Tomažu vrgli vrv. Natančna smer leta - zaradi strmine in previsov, še ni določena. Vojsko smo zaprosili, če je lahko helikoper v bazi takoj, ko se zdani. Odgovora še nismo prejeli. Namreč, Nanga Parbat dobi prav na Tomaževi višini oblak zelo zgodaj dopoldne. Pomaga nam Nazir Sabir, legendarni alpinist, predsednk Pakistanske zveze Paksitana, ki Tomaža dobro pozna in ga zelo ceni. Zdaj urejamo vse potrebno za jutrišnji dan, zato bomo podrobneje o poteku dogovorov poročali kasneje.

upam da jim uspe!

lp :rozica:

jazz -> humar (5.8.2005 19:43:57)

Naj pridejo vsi dol v celem kosu!!!!

.ču -> humar (5.8.2005 19:47:41)

..to pa gre enih živcev:(...
....naj se srečno izteče,da ne bi blo žrtev še med reševalci....
:angel::miska::angel:

African queen -> humar (5.8.2005 19:51:36)

Držimo pesti!!:angel::angel::angel:

Ampak me prav zanima,če bo potem domov prišel:zmeden:Ali bo počakal na izboljšanje vremena in se spet podal proti vrhu Nange Parbat??

india -> humar (5.8.2005 20:07:46)

Samo,da ga rešijo! Pa upam, da bo prišel potem domov!:angel::angel::rozica:

cmokec -> humar (5.8.2005 20:10:13)

:miska::miska::miska:

SANDY -> humar (5.8.2005 21:20:33)

Ja on bo itak tolk časa v gore hodil, da ga bo tam tud pobral!

Anonimen -> humar (5.8.2005 22:02:08)

Zkaj sili nekam, če pa ve da mu bo šlo za življenje?
A je ta strast do planin res tako močna? Močnejša od življenja?

Upam, da mu bo uspelo.

African queen -> humar (5.8.2005 22:16:53)

Ste brale tole:

http://www.humar.com/novica.php?id=129

Upam,da bo dobili rešitev!!

lan -> humar (5.8.2005 22:34:49)

Ja,nic kaj vzpodbudne novice.Joj,kako mora biti sedaj njegovi druzini,ko ne vejo ali mu bo le uspelo ali ....Jaz sem prepricana,da mu bo uspelo priti iz gore.POZITIVNE MISLI!

mammika -> humar (5.8.2005 23:13:15)

..ja pozitivne misli..če se pa sam dela norca...

tinaaja -> humar (6.8.2005 9:40:54)

Ne vem no.. Seveda mu mocno zelim, da ga resijo in da se vrne k druzini, po drugi strani pa... On se gre igrat z zivljenjem v gore, medtem ko se moja sorodnica z majhnima otrokoma bojuje z rakom za zivljenje.. Mi postavi njegov veliki pohod v mal drugacno perspektivo.. Drzim pesti za OBA!! :miska::miska::miska:

Stran: [1]