spanje 9 mesečnika drugič (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mama5 -> spanje 9 mesečnika drugič (3.12.2010 10:01:10)

Še enkrat pišem, ker nikjer ne najdem mojega sporočila. če bosta dva, se ne jezit.

Drage mamice, malo podpore [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] .

Čez dan spi naš fantič 2 krat po 20 minut in nič več. Sem prebrala tudi Pantleyevo, pa sem ga hitro želela nazaj uspavat, pa na rami še nekak drema, ampak, ko ga odložim, pa je konec s spanjem. Tudi prvorojenka je spala tako. Tak, da ne vem, kak je to, da lahko skuhaš, hitro pospraviš v miru...... ker je cel dan akcija.... No,in pride večer, spat gre med 19. in 20. in se že 3 mesece (odkar se plazi) zbuja vsake polure do uro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] . Zadnja 2 dneva pa celo vsakih 15 minut. POtem, ko grem spat, si ga pa dam k sebi in potem spi 3 do 4 ure v kosu. Se še doji, ob 23ih in ob kakih 4ih ali 5ih.

So mi svetovali še prijeme iz knjige Spi, dete spi, pa ga nimam srca še enkrat pustit niti 3 minutke jokat, ker je bil tako prestrašen, uffff.

A je še kje kaka "sorodna" zbujajoča duša na tem forumu? Pa kdaj to mine? Sem brala, da je zdaj to obdobje, ko nabolj začenjajo čutit ločitveno stisko in tudi, ko postanejo bolj aktivni - plazeči, stoječi.... in ko se prebudijo v teh njihovih kratkih fazah spanja, kar rinejo v neko akcijo plazenja, stanja.

Ko berem, kako eni spijo vedno bolje, mislim, da delam očitno nekaj narobe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .

Hvala vam, da ste prebrale, veliko prespanih noči. Kaki predlogi, rešitev, tolažba?




Zogca -> RE: spanje 9 mesečnika drugič (3.12.2010 11:04:09)

Kaj naj rečem, kot da te popolnoma razumem...naš je zdaj dopolnil 10 mesecev, pa so tudi noči ko se zbuja vsako uro...[sm=zmeden.gif]! Tak da sm ful srečna, ko se zbudi samo tja do 5-krat na noč[sm=smiley1.gif]...to pri nas traja že mesece...ne vem kaj je (lačen, žejen ni)! Jst se tolažim s tem, da bo minilo[sm=smiley1.gif]! Enkrat itak mora, kajne[sm=smiley1.gif]? Sm se že kr navadla nato, da nič ne spim ... no, tja 3-4 urce/noč maks! Čeprav zadnjih nekaj noči se zbuja samo 3-krat na noč[sm=smiley36.gif]! Tak da sm prav zadovoljna...upam, da bo šlo sam na bolš[sm=smiley1.gif]!

Tak da nisi edina, pa mislim, da nas je kar nekaj takih, ki imamo take nočne ''lumpe''[sm=smiley36.gif]!




annie -> RE: spanje 9 mesečnika drugič (3.12.2010 11:15:01)

Moj prvi otrok je pri 9m spal samo 1x/dan, pa še to samo kakšno uro in to je bilo to...takrat se mi je tudi zdelo zelo malo, ampak očitno več ni potreboval. Pri dveh letih pa je popolnoma ukinil dnevno spanje. Glede nočnega spanja, je bilo sicer malo boljše. Pri starosti 8m mi je bilo dovolj, ko se je neprestanoma prebujal in je od takrat spal pri nama v postelji in ti povem, da je od takrat naprej zelo lepo spal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   Celo noč pa je prespal pri dveh letih, ko sem ga prenehala dojiti. Nič se ne sekiraj..bo že. Jaz že prav več kot tri leta nisem spala v kosu osmih ur. Takrat, ko je sin začel spati celo noč, se bi jaz lahko naspala za nazaj ampak kaj ko sem se zbujala ob tistih urah, ko se je ponoči dojil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , pa še drugič sem bila noseča in je še tole pripomoglo k mojemu nespanju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sedaj pa imamo doma še 5-mesečnico, tak da gre vse spet jovo na novo...človek se navadi na vse, drugo nam itak ne preostane [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamsi -> RE: spanje 9 mesečnika drugič (3.12.2010 11:28:36)

Mi smo - imamo tudi take živčke. Pol ure pa konc. Nam je malo pomagalo, če smo imeli zares ustaljeno rutino prehranjevanja, spanja in ostalih stvari. Pa vedno je morala spat na istem mestu, zatemnjeno tudi podnevi. Zares dobro pa je začela spat čez dan, ko je šla v vrtec. Takrat je spala tudi po 3-4 ure, predvidevam da zaradi redne rutine v vrtcu, prej pa 2 x po pol ure. Ponoči se je zbijala tja do 2 leta 1x do 2x na noč. To mi ni blo problem, ker je hitro nazaj zaspala, nisem je hotela dojit ponoč, pa je šlo.

No, pri tretji [sm=duda.gif] 6m imamo tudi budnicp po 1/2 ure spanja čez dan. Pri njej se trudim, da imamo rutino, da se naje, vendar ne tik pred spanjem, ker jo potem kupčki tiščijo. Uspavam jo v istem prostoru kjer potem spi. Je zatemnjeno vendar ne čist temno. Nesem jo v sobo, ko začne sitnarit, prej se pa mora fino prematrat na tleh, da je utrujena, in obvezno greva prej na zrak vsaj za 15 minut. Saj se potem po pol ure zbudi, ampak sem jo vedno nazaj uspavala. Zdaj grem not malo pred iztekom 1. faze, gledam, če se začne prebujat jo trepljam in popravim dudo, če ne pomaga in dvigne glavo, jo pa vzamem v naročje, tiho brez očesnega stika nosim - pestujem. Tako se je po 14 dneh take rutine navadila, in zdaj 5 minut popestujem in spi dalje skupaj uro do dve.

Pač pri nekaterih otrocih imaš tudi med spanjem delo z njimi, mine pa skor sigurn. Tam se navadi ritma. Pa še menda pri 9 mesecih se ta ritm začne šele utrjevat, tako da si le umisli rutino, ki bo primerna tudi za vašega [sm=duda.gif]. To da se pogosteje zbuja je lahko več faktorjev, pač moraš ga čimprej nazaj uspavat v tem obdobji.




biga -> RE: spanje 9 mesečnika drugič (3.12.2010 20:48:49)

Moja punčka bo drug teden stara 9 mesecev in se tudi že od rojstva zbuja, prej se je sicer kakih trikrat na noč, zadnja 2 meseca pa se je na vsako uro, včasih na par ur. Odvisno od noči, če se zbudi le trikrat, je za nas super noč. Podnevi tudi spi zelo malo, dvakrat po pol ure ponavadi, edino zunaj ji bolj paše, potegne tudi uro. Notri jo uspavam dlje časa, kot potem spi, ker ne pomaga nič, razen dojke. Pa jo odložim v posteljico in če še ne spi trdno, takoj jok, in spet dojenje itn. Ponoči se pa takoj vstane in se dvigne, tako da ni šans, da bi jo uspavala nazaj le z božanjem ipd. Jo moram pristaviti, če ne se čisto razčuje. Zobkov še nima, se tolažim, da bodo pa le prišli, da se zato tako zbuja, samo ni videti, da bi kaj lezlo ven. Bo že.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.12.2010 15:39:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]