Andra -> Naglušnost ali disleksija (2.12.2010 19:32:00)
|
Pozdravljene, znašla sem se pred problemom, kjer ne najdem pravega izhoda. Imam sina, ki bo star 9 let in obiskuje 3. razred devetletle. Učiteljica me je v začetku šolskega leta opozorila, da se mu pri pisanju dogajajo slovnične napake, kot so značilne za disleksijo. Po temeljitem pogovoru, sem se odločila, da poiščeva strokovno pomoč in zadevo poskušamo čimprej urediti. A ko sva začela hoditi od vrat do vrat, sva dobivala različne informacije in sedaj res več ne vem kaj je res in kaj ne. Napake so se v veliki večini odpravile. Bere normalno, vendar še ne čisto tekoče. Piše lepo. So pa ugotovili, da slabo sliši (enkrat je že bil operiran na obeh ušesih), predvsem slabo sliši nizke tone, z visokimi ni težav. Zdravnik mi je rekel, pa kaj potem, če nizkih ne sliši, saj dobro sliši visoke. Sem mislila, da me bo kap. Je to strokovna razlaga otrokovega zdravstvenega stanja? Od njegovega mnenja je odvisno marsikaj. Rada bi šla do drugega zdravnika (na ORL v bolnico, k tistemu zdravniku, ki ga je operiral), a ne morem, ker imava na centru za sluh še vedno veljavno napotnico. Naovo lahko dobim šele drugo leto februarja, ko bo ta potekla. Dejstvo pa je, da toliko časa ne moreva čakati. Ne bi rada, da bi izdali napačno mnenje in tako na nek način otroka "zapečatili". Sploh ne vem kaj naj naredim. Ima katera podobne izkušnje in mi lahko svetuje kaj pamenega. Vsakega mnenja, izkušnje in predloga bom zelo vesela. Hvala in lep večer še naprej, Andra
|
|
|
|