ronja
|
Fromalna izobrazba vsekakor ni vse - nekaj pa je. Podpis. Čeprav si želim za svoji punci v prvi vrsti in predvsem to, da bi bili srečni, pa kakorkoli že, bi vseeno ne bila najbolj srečna, če bi se po končani (ali celo nekončani ) OŠ odločili, da bosta šli za čistilko. Zakaj? Zato, ker pač resnično dvomim, da bi bili lahko v tem srečni celo življenje in ker bi si s tem ne ravno čisto zaprli, vsekakor pa zelo zelo otežili druge možnosti (vedno lahko greš študirat, je pa to veliiiiko lažje, ko si mlad in te vzdržujejo vsaj deloma starši, še nimaš otrok itd...) Se pa podpišem tudi pod tole: da bi potencialnega partnerja odpikala samo zato, ker nima narejenega faksa zagotovo ne, kot tudi nekdo ki ima doktorski naziv ne bi imel zaradi tega avtomatske prednosti. V partnerski zvezi.... verjetno bi mi bilo tezko zivet s clovekom, ki ne bi razumel kaj govorim, ki ne bi zmogel in imel interesa smiselno debatirati ure in ure, tudi cele noci... Vendar je to ze razlika v razmisljanju v osnovi. in ce nekdo razmislja drugace kot ti, stezka to razmerje postane resno - razen, ce si zatiskas oci. Tudi tu podpis. Niso vsi ljudje enaki in ne pomeni to vsem enako, ampak meni pa pomeni veliko in si ne predstavljam, da se o svojih službenih problemih ne bi mogla zvečer/ponoči pogovarjat z lubijem. Ker to je del mene - to je to, kar me zanima, to mi je pomembno, to je moja strast,... Če ga to ne bi zanimalo, ker pač ne bi razumel, v čem je point, da se sekiram za eno tako banalnost, če bi mu bilo vseeno, ali se da rezultate interpertirat ali ne, če bi mu bil važen samo denar in vse, kar da direktne aplikativne rezultate... hja, težko bi mi bilo. POznam pa punco, ki je delala postdoca (to je še eno stopnjo naprej od doktorata) in hodila s smetarjem - bila sta skup 10 let. Razšla sta se mislim da zaradi drugih stvari, vendar ta razlika vsekakor ni pripomogla. Sta bila pa zelo luškan par in sta imela oba razčiščeno v glavi, kaj in kako je s to izobrazbo in razmišljanjem: če se je ona zamislila nad problemom iz službe in jo je vprašal, kaj razmišlja, mu je povedala da o službi. Če je naprej drezal, je rekla, da itak ne bi razumel . (jaz sem bila čisto paf, ker si ne predstavljam kaj takega rečt lubiju, ampak je imela po svoje prav.) Prvih nekajkrat je bil baje malo užaljen, pa mu je začela razlagat, potem jo je pa na sredi prekinil in rekel, da ima prav, da res nič ne razume in da nima smisla, da mu razlaga, da naj sama naprej v miru mozga . In se nista sekirala in jima je bilo ok. Svaka čast, meni ne bi zneslo, to rabim pri fantu... Se mi je pa vedno zdelo ful fajn in sem ju vedno dala kot primer, da izobrazba ne igra take velike vloge, če imata oba počiščeno v glavi in če ju razlika ne moti. Kar se dr. tiče: meni se zdijo večinoma prav fajn ljudje: res znajo bit malo težki, res so včasih čisto v svojem svetu, res so pogosto zmedeni,... ampak so večinoma, kar jih jaz poznam, res fajn ljudje. So mi pa tudi naše čistilke fajn in se da z njimi super pogovarjat. Res pa je, da pač poznam osebno več dr. kot čistilk, kar je pač logčino. En sproščen klepet res ni odvisen od izobrazbe. Neko razglabljanje o zelo specifičnem problemu pa zna bit. Meni se zdi praktično, da lahko lubiju kdaj zatežim, da mi pokaže kako foro v kakem blesavem programu, da se ne zafrkavam s tem še pa še. NJemu je praktično, če mu kak stavek obrnem tako, da se boljše sliši in da je vse prav. Ampak to je bolj bonus.