ohranitev napredovanj v JU pri premestitvi (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


dana -> ohranitev napredovanj v JU pri premestitvi (2.12.2010 11:03:39)

Ali mogoče katera ve kako je z napredovanji v JU, ko gre za premestitev iz uradniškega mesta (plačna skupina C) na spremljajoča delovna mesta (plačna skupina J) - ali se prenesejo ali ne?





TomTaylor -> RE: ohranitev napredovanj v JU pri premestitvi (2.12.2010 14:07:54)

mislim, da bi se morala prenesti, govorim pa napamet.




Aja1 -> RE: ohranitev napredovanj v JU pri premestitvi (3.12.2010 10:01:22)

 





(1)
Javni uslužbenec se premesti na drugo delovno mesto zaradi delovnih potreb (brez soglasja) ali s soglasjem oziroma na lastno željo. Premestitev je lahko trajna ali začasna. Začasna premestitev lahko traja najmanj en mesec in največ eno leto.

(2)
Premestitev je mogoča na ustrezno delovno mesto, za katero javni uslužbenec izpolnjuje predpisane pogoje in ga je sposoben opravljati. Uradnika je mogoče trajno premestiti le na uradniško delovno mesto, ki se lahko opravlja v nazivu, ki ga ima uradnik, razen če je premestitev izvedena iz razloga nesposobnosti za uradniško delovno mesto ali iz poslovnega razloga.

(3)
Uradnika je mogoče, če s tem soglaša, izjemoma premestiti na strokovno-tehnično delovno mesto, vendar najdlje za dve leti. Pri tem uradnik zadrži naziv, čas opravljanja dela na strokovno-tehničnem delovnem mestu, na katero je premeščen, pa se všteva v napredovalno obdobje.

(4)
Soglasje javnega uslužbenca k premestitvi se lahko izkazuje samo s podpisom aneksa k pogodbi o zaposlitvi.




Stran: [1]