črpalka za mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tina104 -> črpalka za mleko (5.8.2005 16:29:31)

A jo potrebujete? Sem trenutno še nosečka, pa povsod berem nekaj o iztiskanju mleka, pa ne vem, če bi jo zdaj pred porodom kupila, se mi zdi kar strošek, še sploh, če je potem ne bi rabla slučajno. A je bolje, da jo kupim po porodu, če bo treba?

Hvala za odgovore.




corfu -> črpalka za mleko (5.8.2005 16:35:59)

Svetujem ti, da jo kupiš potem, da boš sploh videla, če jo potrebuješ. Jaz imam še zdaj spravljeno in mi ni še čisto nič prav prišla. Pa tudi ko sem rabila stisnit mleko, sem to storila raje z rokami, tako da sem si nežno masirala dojki.




Pi-kica 1 -> črpalka za mleko (5.8.2005 16:45:39)

Nikar je ne kupuj vnaprej, saj je vprašanje, če jo boš sploh rabila. Jaz sem jo nabavila po porodu, ker sem fasala mastitis in sem jo takrat morala uporabljati. To pa je bilo tudi vse in zdaj leži v predalu.

LP

Pi-kica




majibee -> črpalka za mleko (5.8.2005 16:55:12)

jaz ti svetujem, da jo kupi, jez sem jo sicer rabila le 2 dni, ampak je fulll pomagalo. z roko je šlo ful malo ven, s črpalko pa zelo veliko..




mojcapr -> črpalka za mleko (5.8.2005 17:10:27)

Kaj pa če je ne boš rabila. Po moje je bolje da počakaš za nakupom. Jaz sem jo za oba rabila 6 mesecev, tako da se mi je izplačala. Drugače pa jo tudi izposojujejo v porodnišnici in patronažna služba, mislim da za 300 SIT na dan. Tako da je to tudi ena varianta, če jo boš sploh potrebovala.
Čim hitrješi porod ti želim in uspešno dojenje brez problemov.:duda:




Jančika_ -> črpalka za mleko (5.8.2005 19:49:58)

Jaz sem jo kupila po porodu zaradi mastitisa, potem sem jo uporabljala kar nekaj časa. Kupi rabljeno, so bistveno cenejše. Tule med oglasi se tudi kaj najde.




Naja31 -> črpalka za mleko (5.8.2005 20:43:32)

Jaz sem jo kupila ker sem bila prepricana, da jo bom rabila. Zdaj pa stoji na polici. Po vsakem dojenju si ne izcrpavam mleka kot so ucili v soli za starse. :duda: pa itak ne zna piti po steklenički, da bi ga kdo drug nahranil z mojim mlekom, če bi jaz kam šla, tako da je bil denar za pumpo stran vržen.




SaaS -> črpalka za mleko (5.8.2005 20:51:38)

Ne hiti, ker je res strošek. Jo boš kupila, če jo boš rabila. Nekatere sicer pišejo, da so jo rabile že takoj v porodnišnici. Ampak saj tam imaš pa telefon. In če je res tako nujno, pa pokličeš koga, da ti jo prinese. Pa tudi doma, če ti še ne greš po trgovinah, gre pa dragi. Jaz sem jo kupila kasneje, ko sem videla, da jo bom uporabljala.




mimica -> črpalka za mleko (5.8.2005 21:39:01)

Brez nje bi verjetno bila še dalje v bolnici,ker bi dobila mastitis, saj mali ni jedel, jaz pa imela mleka za izvoz. Vsekakor je bila vredna vsakega tolarja. Pa še sedaj, ko kam grem si mleko lepo iztisnem in ni nobenega problema. Ne vem, meni se zdi da jo rabiš.Moj tudi ni hotel jesti na dojko, pa sem si že v bolnici izčrpala tako da je samo 2x dobil dodatek, potem pa moje mleko.




ribica. -> črpalka za mleko (5.8.2005 22:16:32)

Jaz bi jo raje kupila prej. Po moji izkušnji, ko sem bila v nedeljo odpuščena iz porodnišnice in so mi joške skoraj popokale od mleka, pa sploh. Bilo je res zelo boleče, saj sem imela čist trde. Črpalke nisem imela. Komaj sem čakala naslednjega jutra, da sem jo dobila. Na roko si nisem mogla nič iztisnit, pa sem se trudila.

Pa tudi kar se mastitisa tiče, nikol ne veš, kdaj se ti bo kje kaj zamašilo, saj se to ponavadi lahko zgodi zelo hitro in je treba hitro ukrepat, preden je prepozno. Meni se je v roku ene ure nardila bula in sem ci na črpalko črpala ven, preden bi se mi še bolj zamašilo. Enkrat sem fasala mastitis, večkrat pa sem si s pomočjo črpalke sama sprostila mlečne žleze, da mi je mleko teklo. Ne vem kako bi brez črpalke. PO moje je bolje dat prej neki dnarja, ko veš da si lahko prišparaš težave z dojenjem.

Drugače sem tudi sama pristaš tega da se ni treba zaletavat z nakupi vseh pripomočkov, amapak črpalka ne spada sem. Sploh nočem karkoli čez koga govorit, ki ti je svetoval drugače, ampak sklepam, da se tistim puncam ni pripetilo, da bi jo naenkrat ful rabile. Verjem, včasih je res sila.




Stran: [1]