mkbk -> Uvajanje goste hrane ne gre pa ne gre (1.12.2010 14:12:33)
|
Hčerka je pravkar dopolnila 6 mesecev, lepo napreduje, tehta pribl. 7.5 kg in se polno dojiva. Počasi sem nameravala začeti z uvajanjem GH, a nama SPLOH ne gre (ima še starejšega bratca, pri katerem je tudi uvajanje GH steklo počasi, ampak tukaj pri njej se je pa vse skupaj prav ustavilo). Sprva sem ji poiskusila dati mlečno kašo z rižem, ki se meša z vodo od babylove, je čez 4 ure bruhala. Čez par dni sem z nova poizkusila z Hippovo riževo kašico, je spet bruhnila. Po tem sem ji po nasvetu pediatrinje začela dajati korenček in krompirček. Naj povem, da je na začetku, ko sem ji dajala mlečno kašico (obakrat) pojedla kakih deset žlic in tudi korenček je prvič še kar ok šel. Sicer ni bila ful navdušena, a je šlo. Kasneje pa se je začela kar daviti ( pa ji čisto zmiksam - v krompirček sem daal tudi svoje mleko) in kašljati do solz in nato sploh nisem mogla vanjo spraviti niti žličke, ker pač nisem imela možnosti ji niti žličke poriniti v usta, če mi je pa že uspelo, je bil pa cel podvig da je spravila dol po grlu...in tako sem menila, da je bolje če za nekaj časa ukineva tole uvajanje, da se ji žlica ne zameri. Sedaj me pa zanima, kakšne imate kaj druge izkušnje, namreč po flaški tudi nič ne sprejema, kar je sicer ok, samo prav dolgo ji pa tudi samo moje mleko najbrž ne bo zadoščalo. Zdravnica pravi,d a je boljše da nadaljujeva kar naprej z uvajanjem, samo njej zgleda ni jasno,d a tamaal sploh ne odpre ust tud če ji v tistem momentu maham z ropotuljo pred nosom al pa če se spakujem oz. če ne dela nič ni šans, vse se ji okoli ust namaže in vse drugje...to ni nobeno uvajanje sploh še, ker tudi nič novega ne pokaka, kot je videt res nič vanjo ne spravim...[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|