Poročna priča (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

divans1 -> Poročna priča (1.12.2010 13:16:29)

Zanima me, če se želiš poročiti cerkveno, ali ti gre lahko za poročno pričo oseba, ki ima vse cerkvene zakramente, ni pa poročena, živi na koruzi?

zmajaz -> RE: Poročna priča (1.12.2010 13:31:16)

Praviloma ne bi smela, samo skoraj vsi župniki tu malo zamižijo na eno oko in dovolijo.

Katy78 -> RE: Poročna priča (1.12.2010 13:34:56)

Mislim, da to nima veze. Tudi zakramenti ne vem če so sploh obvezni za pričo.

bubu_bibi -> RE: Poročna priča (1.12.2010 13:36:15)

Ko sva mi2 spraševala, je župnik rekel, da zanj je to samo nekdo, ki podpiše, da je videl in slišal, da se je zaobljuba zgodila ter je lahko kdorkoli. Celo predlagal je, da naj si one 'bolj verne' (zdaj se ne spomnim, kako jim je rekel, ampak nič slabšalnega za nobenega) 'prišparava' za krst. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tako, da pri nama ni bilo nobenih problemov.

ledenka -> RE: Poročna priča (1.12.2010 13:44:39)

poročna priča mora biti polnoletna in "pri zdravi pameti", zakramenti niso obvezni. Njena naloga je samo, da potrdi, da je bila ZZ res sklenjena.

divans1 -> RE: Poročna priča (1.12.2010 13:56:08)

Ok, hvala!

Hope2 -> RE: Poročna priča (1.12.2010 14:12:20)

Kot pravi ledenka

Meni je bila poročna priča starejša oseba, ki ni bila in ne bo nikoli poročena, pa noben nikoli ni vprašal po njenem statusu ali kakorkoli namigoval če je poročena ali ni. Pa tudi poročila sem se samo jaz cerkveno, moj mož pa ne in mož tudi nima niti enega zakramenta. Če so to dovolili, bodo tudi vzeli neporočeno pričo

Freya88 -> RE: Poročna priča (1.12.2010 19:43:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Kot pravi ledenka

Meni je bila poročna priča starejša oseba, ki ni bila in ne bo nikoli poročena, pa noben nikoli ni vprašal po njenem statusu ali kakorkoli namigoval če je poročena ali ni. Pa tudi poročila sem se samo jaz cerkveno, moj mož pa ne in mož tudi nima niti enega zakramenta. Če so to dovolili, bodo tudi vzeli neporočeno pričo

Se na to ne spoznam, tako da me samo zanima, kako pa se to izvede??:D

ninkica -> RE: Poročna priča (1.12.2010 22:19:50)

Priča pri cerkveni poroka ne rabi imeti zakramentov.Mora biti polnoletna in mora biti prisebna,..
Župniki komplicirajo bolj pri botrih,..

Binny -> RE: Poročna priča (1.12.2010 23:18:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Kot pravi ledenka

Se na to ne spoznam, tako da me samo zanima, kako pa se to izvede??:D

to pa tudi mene zanima

Hope2 -> RE: Poročna priča (2.12.2010 7:33:12)

Poroka je pač potekala, kot čist normalna poroka. Tistim, ko nisva razložila stvar, sploh niso vedeli. Vse kar je bila razlika je bilo to, da se mož ni nikjer zavedel v poročnih knjigah, kot poročen. Torej obred isti, je tudi povedal zaobljubo in sodeloval, samo v dokumentaciji se je pač zavedlo, da se on ni poročil cerkveno.

Freya88 -> RE: Poročna priča (2.12.2010 19:13:33)

Poroka je pač potekala, kot čist normalna poroka. Tistim, ko nisva razložila stvar, sploh niso vedeli. Vse kar je bila razlika je bilo to, da se mož ni nikjer zavedel v poročnih knjigah, kot poročen. Torej obred isti, je tudi povedal zaobljubo in sodeloval, samo v dokumentaciji se je pač zavedlo, da se on ni poročil cerkveno.

Zanimivo... to pa res nisem vedela, da je mozno...:) Ni mi sicer logicno, ker mam obcutek kot da bi bila porocena sama s sabo:S hehe Vsak dan se naucimo nekaj novega:)

Stran: [1]