Koren maca (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

dobro spanje -> Koren maca (30.11.2010 16:20:07)

Zanima me, ce imate izkusnje s korenom Maca in kaksne so.

anity_1 -> RE: Koren maca (29.12.2010 10:32:33)

Punce so že na drugih temah pisale dosti o tem korenu Maca.. Tudi jaz sem se zanimala o njem, ker si želim zanositi in nama še ni uspelo.
To sem našla na internetu:
Rastlino z imenom Maca najdemo visoko v Andih (Peru).
Perujska zel -  Lepidum Meyenii
Je edina rastlina, ki se uporablja v prehrani in ki raste tako visoko nad morsko gladino (na več kot 4.400 metrov). Nobena druga rastlina ne more preživeti v tako ekstremnih vremenskih razmerah, Maca pa iz bogate prsti visoko nad morjem načrpa minerale, s katerimi je bogat tudi prah iz njenega korena.
Maca vsebuje velik delež hranil, ki so bistvenega pomena za življenje: kalcij, magnezij, kalij, fosfor, železo, cink, vitamine B1, B2, B12, C in E, riboflavin, tiamin, askorbinsko kislino in osnovne maščobne kisline. Bogata je tudi s streoli, alkaloidi, taninom in saponinom.

In še to:
http://www.svet-je-lep.com/zdrav-duh-v-zdravem-telesu/zdrava-prehrana-in-vegetarijanstvo/koren-maca/

Veliko punc je s pomočjo mace zanosilo. Tudi midva bova počakala še en cikel in če nama ne bo uspelo zanositi, bova verjetno poskusila tudi z maco. Ampak ne vem, kaj je bolje - maca v prahu ali v kapsulah..

dobro spanje -> RE: Koren maca (20.1.2011 10:48:10)

Ja, vse tole sem prebrala ,ampak zanimajo ke konkretne izkusnje nekoga.
lp

Krištofinja -> RE: Koren maca (11.3.2011 17:52:27)

Jaz sem jo jemala v prahu. Prvi mesec sem se zelo dobro počutila in sem po treh mesecih ponovno dobila menstro, potem pa sem naslednji mesec v času ,ko bi morala dobiti menstruacijo dobila tako močne krče ,da sem komaj preživela to je trajalo 3 ure, potem pa je prenehalo.Ne vem ali bi jih imela tudi brez jemanja mace. Kupila sem jo zato da bi si uredila menstru. ciklus.Vendar ne vem , če bom še zbrala pogum, da bom nadaljevala.

niwaj -> RE: Koren maca (18.5.2011 12:59:33)

Torej, kupila sem si 500g Koren mace na katerem piše, da moreš vzet 3 merice na dan. Jaz sem vzela samo eno in sem imela take krče v nogah kot da imam prvi dan menstruacije. No potem sem dozo iz 1 merice na dan zmanjšala na pol merice na dan in je ok. Počutim se ful fajn.

Stran: [1]