anity_1 -> RE: Koren maca (29.12.2010 10:32:33)
|
Punce so že na drugih temah pisale dosti o tem korenu Maca.. Tudi jaz sem se zanimala o njem, ker si želim zanositi in nama še ni uspelo. To sem našla na internetu: Rastlino z imenom Maca najdemo visoko v Andih (Peru). Perujska zel - Lepidum Meyenii Je edina rastlina, ki se uporablja v prehrani in ki raste tako visoko nad morsko gladino (na več kot 4.400 metrov). Nobena druga rastlina ne more preživeti v tako ekstremnih vremenskih razmerah, Maca pa iz bogate prsti visoko nad morjem načrpa minerale, s katerimi je bogat tudi prah iz njenega korena. Maca vsebuje velik delež hranil, ki so bistvenega pomena za življenje: kalcij, magnezij, kalij, fosfor, železo, cink, vitamine B1, B2, B12, C in E, riboflavin, tiamin, askorbinsko kislino in osnovne maščobne kisline. Bogata je tudi s streoli, alkaloidi, taninom in saponinom. In še to: http://www.svet-je-lep.com/zdrav-duh-v-zdravem-telesu/zdrava-prehrana-in-vegetarijanstvo/koren-maca/ Veliko punc je s pomočjo mace zanosilo. Tudi midva bova počakala še en cikel in če nama ne bo uspelo zanositi, bova verjetno poskusila tudi z maco. Ampak ne vem, kaj je bolje - maca v prahu ali v kapsulah..
|
|
|
|