laserska operacija oči in porod (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

darchy82 -> laserska operacija oči in porod (30.11.2010 9:36:04)

Pozdravljene!

Imam en manjši problem pa me zanima, če ima katera kakšne izkušnje glede tega.
Marca 2007 sem šla na lasersko operacijo oči v Žalec, kjer so mi z metodo LASIK odstranili dioptrijo. Od takrat nisem imela nobenih problemov pa tudi vid se mi od takrat ni poslabšal. Sem pa trenutno v 33. tednu nosečnosti pa ne vem, če imam zaradi operacije in prejšnje dioptrije lahko kakšne težave pri porodu oz. če so kakšne omejitve? Ali je porod v tem primeru lahko vaginalen?

lananai -> RE: laserska operacija oči in porod (30.11.2010 9:40:27)

Moja prijateljica je šla na tako operacijo oči in je od takrat že 2x rodila naravno.

tascha -> RE: laserska operacija oči in porod (30.11.2010 10:56:42)

Operirana sem bila 10 let nazaj v Žalcu. Leta 2005 sem rodila z epiduralno brez problemov. Edino zadnje čase se mi zdi, da že malo slabše vidim (računalnik tudi naredi svoje)

darchy82 -> RE: laserska operacija oči in porod (30.11.2010 11:14:34)

Hvala za odgovore. Sej zdej sem se tud naročila za pregled očesnega ozadja pri tem okulistu pa bom videla potem kakšni bodo izvidi.

babylove -> RE: laserska operacija oči in porod (30.11.2010 11:15:26)

Leto po operaciji sem bila v porodnišnici, z epiduralno, brez težav.
Res pa je, da se odsvetujejo hudi napori (kar porod je) in se posledično priporoča epiduralna.

darchy82 -> RE: laserska operacija oči in porod (30.11.2010 12:15:06)

Se pravi, da bi lahko rodila normalno, ampak z EA. Sicer imam namen rodit v LJ pa mislim da tam EA ni na voljo 24 ur na dan. A se je potem treba kaj vnaprej dogovorit z anesteziologom, it na predavanja al kako stvar poteka?
Hvala.

lananai -> RE: laserska operacija oči in porod (30.11.2010 12:16:34)

Moja prijateljica je rodila brez EA. 

darchy82 -> RE: laserska operacija oči in porod (30.11.2010 14:57:57)

No, sej verjetno je bolš da se ne obremenjujem preveč s tem kakšen bo porod, vsaj dokler ne dobim izvidov od okulista.

cebelica_ -> RE: laserska operacija oči in porod (22.12.2010 16:40:20)

Jaz sem rodila malo manj kot leto po operaciji. Kmalu po porodu sem ugotovila rahlo poslabšanje dioptrije na enem očesu.
Ni sicer tako hudo in sem še vedno brez očal, sem pa vseeno jezna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Aja, sem pa imela EA (sicer ne od začetka), ampak je  po mojem najpomembnejši iztis.

Stran: [1]