delo bolničarja (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

skrita -> delo bolničarja (27.11.2010 19:00:02)

kaj vse vključuje v delo?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.11.2010 8:31:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Miša7 -> RE: delo bolničarja (28.11.2010 9:29:35)

kaj pa diplomirane med.sestre v domu, ve katera?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hvala in lep dan, Miša

Freya88 -> RE: delo bolničarja (28.11.2010 10:48:37)

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

- skrbiš za higieno starostnika( nega zjutraj, preoblačenje po potrebi, nega pred spanjem...)
- hranjenje, oziroma prinašanje hrane, če lahko še sam je, če ne ga pitaš
- skrbiš za njegovo okolico, da je čista
- preoblačenje postelj
- kopanje, britje moških 2 x tedensko
- urejanje nohtov, če seveda za to ne potrebujejo usposobljenega človeka (zaradi kakšnih glivic, ali sladk.bolezni)
- sprehodi
-obračanje nepokretnih
-skrb za njihovo perilo(pošiljanje v pralnico in potem raznašanje po oddelku)
- nočno dežurstvo( preoblačenje..)
pa še in še..........

Vse to je delo TZN (tehnik zdr.nege)... vsaj kolikor vem js...

picola1 -> RE: delo bolničarja (28.11.2010 15:13:27)

Odvisno kje delaš...Bolničar dela tudi vse to, predvsem so oni zaposleni v domovih za starejše občane...vsaj pri nas v kc jih ni oz. jih je zelo malo. Delamo pa vsa ta dela tut zdr. tehniki, ja...razen bolnišničnega perila ne prenašamo okrog, vse ostalo pa...Včasih so vse to delali samo bolničarji, potem se je to preneslo na zdr. tehnike...(bolničarjev skor ni več) počasi pa bo dipl. med. sestra počela vse to...ker se itak dela na tem, da bo kader čedalje bolj šolan...Torej boš moral imet čez deset let faks narejen, zato da boš lahko kahle odnašal...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.11.2010 15:23:59)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Freya88 -> RE: delo bolničarja (28.11.2010 16:39:00)

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady
Verjemi, da vse to dela. Sem bila 16 let zaposlena v domu starejših.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Potem so te pa malce izkoristli?? Ker se jaz ne spomnem, da bi pri nas bolnicarji delali to...?
Skoda no, da si bila za isto delo, ki ga opravlja TZN placana manj...:S ti pa vrjamem ja, sej v zdravtsvu zelo radi zaposlujejo stopnjo manj, ki potem dela za eno vec...

sonchica -> RE: delo bolničarja (28.11.2010 23:14:00)

Delo bolničarja se kar na veliko razlikuje od dela tehnika , že v tem je velika razlika da bolničar nima takše odgovornosti kot jo naprimer imamo mi tehniki ...
( predaje , razne dokumentacije , zdravila , preveza in oskrba rane in še veliko bi lahko naštevala ....) Za mene je delo bolničarja čista nega ....
Je pa res da je vsepovsod izkoriščevanje in včasih tudi bolničar naredi delo tehnika , tehnik pa delo diplomiranih .... ampak kaj moremo? nič za enkrat :P
Prav tako so večinoma zaposleni v domovih in kolko vem tam furajo nočne ja .... Pri nas v bolnici imamo 2 bolničarja na oddelku ampak ne furata nočnih!!

kind lady tebi pa vsaka čast za 16 let oddelanih v domu ! Jaz osebno nebi nikdar delala v domu ( preveč monotono in če sam pomislim na pripravništvo katerega sem opravljala v domu starejših mi je slabo ..... sama nega in sam drek :) jah tak pač je ..........)

Anonimen -> RE: delo bolničarja (29.11.2010 7:24:35)

Tudi sama bolničar, delala vse, kar je napisala KL; pa še marsikaj.

Stran: [1]