potrebujem pomoč! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pufi 2003 -> potrebujem pomoč! (5.8.2005 9:27:45)

Najprej naj vas vse lepo pozdravim, saj sem se prejšnji teden vrnila z dopusta.
Imam pa eno težavo in ker sem prvič noseča ne vem kaj bi to lahko bilo. Ponoči ko spim me začne močno bolet v predelu levega oziroma desnega jajčnika, odvisno na katerem boku ležim in bolečina ne popusti dokler se ne obrnem. Čez dan, ko sem pokonci pa bolečine ni. Kaj bi to lahko bilo? No, sem v 22. tednu in G pravi, da leži moje detece nizko. Drugače pa je vse v redu, vendar ponoči že dva dni ne morem spati (se prebujam na vsako uro), prej pa teh bolečin nisem imela.
Ali je možno, da imam vnetje jajčnikov ali je kaj drugega.
V ponedeljek imam pregled pri G in jo bom vprašala. Do takrat pa prosim, če je imela katera od vas podobne težave naj mi napiše kako je to prenehalo.
Hvala vam za pomoč!

EG -> potrebujem pomoč! (5.8.2005 9:35:04)

Ojla.

Tudi mene je ponoči močno špikalo / bolelo v predelu okoli jajčnikov in sem povedala g. Baje je to normalno, saj se ti notri vse razteguje, maternica se veča, itd. Tko da ni panike - vseeno omeni svoji g. in mi sporoči prosim kaj je rekla.
Drugače pa moraš vedeti, da v nosečnosti ne more biti vse tako kot prej in tudi taka bolečina nekaj vsakdanjega. Po moje nič hudega.
Drugače pa se tudi jaz zbujam na vsako uro in pol- wc ali kaj podobnega. Aja sem pa v 25 t.

Lepo se imej, čao.

nana 27 -> potrebujem pomoč! (5.8.2005 9:38:32)

Verjetno je res kriv otroček, ki pristiska navzdol. Sama moraš najti položaj v postelji, ki ti najbolj ustreza in pri katerem nimaš bolečin. Telo ti že samo pove (z bolečinami), da si v nepravem položaju. Mogoče pa zate ni primernos panje na boku. mene v tem polžaju vse boli, zato spim na hrbtu. Če bi bilo kakšno vnetje, bi imela verjetno še vročino, bolečine čez cel dan, zelo povečan izcedek..

Moj nasvet je, da najdeš pravi položaj spanja. Čimveč počivaj čez dan, ker je lahko bolečina odgovor na naporen dan. Verjetno ti bo G v ponedeljek svetovala pitje kalcija in magnezija. Redno jemanje občutno zmanjša bolečine. Mene je okrog 20. tedna bolelo, ko sem šla ponoči na stranišče (podnevi pa je bilo vse OK) in moja G je rekla, da nosim nizko in da bolečine izvirajo iz pritiska na mehur in da je to povsem normalno. špikanje na levi in na desni strani je lahko tudi od večanja maternice. Zdi se mi, da ne gre za vnetje, tako da se kar pomiri. Če je čez dan vse v redu, ni bojazni.

Glede spanja je tako, da se boš morala kar navaditi na nočno vstajanje. Jaz se zbudim 1x do 2x na noč :zmeden2:

Vse bo še dobro,

nana, 29t

pufi 2003 -> potrebujem pomoč! (5.8.2005 9:43:24)

Hvala obema za tako natančne in pomirjujoče odgovore. Resnično sta me potolažile. Kaj mi v ponedeljek odgovori G pa vama sporočim. OBLJUBIM!

Stran: [1]