driska (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

klara2007 -> driska (26.11.2010 10:21:25)

baje imajo v vrtcu neke vreste črevesno virizo...dobila jo je tudi naša...zanima me kako dolgo traja, kaj dati jesti?

nalia -> RE: driska (26.11.2010 10:24:44)

Mi tudi zboleli,bruhali celo noč,driske še ni,pa verjetno bo. Povsod zdaj razsajajo rotavirusi,adenovirusi,skratka te črevesne viroze. Jst bom malemu danes dala jest isamo kak kruhek,žemljico,juhico,do zdaj še nič noče,glavno da pije. Ko bo pa driska pa kako prežgano juhico,pairano banano,bobi palčke,grisine in kupila sem tudi elektrolite.

Baje traja nekje 3-5 dni.

Čimprejšnje okrevanje vsem bolnim otročkom!

Sa.Ka -> RE: driska (26.11.2010 10:47:29)

Vedno dobiva linex, pije že itak zelo veliko, tak da se res ne bojim dehidracije. Hrana naj bo lahka, sadje, juhice, slane palčke, ...v bistvu velikokrat dobi v takih situacijah kar si punčka sama želi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Virozic pa je v vrtcih veliko.

Elica -> RE: driska (26.11.2010 12:03:53)

Naša deklica je imela tudi eno tako virozo pred tremi tedni. Najprej je dva dni bruhala, potem pa je imela dva dni drisko, tako da je po štirih dneh bilo v redu. Pila je, jedla pa malo manj, ampak je potem v tistem tednu, ki je sledil vse nadoknadila.
Ko je dobila drisko, sem ji dajala linex in kuhala borovničev čaj. Najhuje je bilo to, da jo je zelo pekla ritka. Pri driski se meni zdi, da je borovničev čaj zakon, vsaj nam najbolj pomaga.
Čimprej se pozdravite.

Najaa -> RE: driska (26.11.2010 14:30:49)

Traja različno dolgo. Če bo več kot tri dni, pelji otroka na pregled.
Je pa naj kar mu paše. Če je trebušna viroza, jim itak ne paše kaj dosti jesti, važno pa je, da pije.

ledenaa -> RE: driska (26.11.2010 15:15:47)

Pomembno je samo dobro hidrirati in uživati normalno hrano, le še probiotiki so pomembni za hitrejšo regeneracijo.
Dokazano je, da driska pri otroku z dieto traja 6,5 dni v povprečju, pri otroku brez diete pa 7 dni, pri čemer tisti otrok brez diete pride k sebi v dnevu, dveh, tisti z dieto pa je dobesedno sestradan. Dokazano probiotiki skrajšujejo drisko in pripomorjeo k hitrejšemu okrevanju.

je naj kar hoče

Stran: [1]