Dojenje...dete med dojenjem zaspi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Tiamo -> Dojenje...dete med dojenjem zaspi (5.8.2005 9:02:48)

Hy,

imam problem, kako naj mojo novorenjko spravim do tega, da ne zaspi med dojenjem. Dojiva trenuto z nastavki, pristavljanje kdaj hitro steče, kdaj se pa pošteno namučive. KO enkrat prime intenzivno vleče cca 3 min, potem se ustavi malo zaspi, se zbudi spet vleče vendar ne več tok intenzivno..na eni strani se trudive cca 20 min. Med tem jo stimuliram z božanjem bradice, rokic, ..., pa nič ne pomaga.

Po dojenju zaspi za 5 min in potem spet v jok. V porodnišnici so nama dali adaptirano mleko, ki ji ga potem dodam. Po flaški vleče kot nora, popije vse in potem lepo zaspi.

Kaj predlagade? Kako jo naj stimuliram, da bo intenzivno vlekla (vsaj 10 min, kot so nama povedali v porodnišnici).

LP Tia74




Anonimen -> Dojenje...dete med dojenjem zaspi (5.8.2005 9:26:17)

Joooj, to s temi nastavki je eno veliko sr... Vem, ker sem jih jaz tudi imela. Že da si tisto gor namontiraš, pa da v usteca stlačiš, preden dol pade, je uspeh. Potem pa se še dete petkrat premisli, da ne bi vleklo in jovo na novo. Ne vem, mogoče je mene prav to najbolj zmotilo, da sem nehala vztrajat. Čeprav, če imaš mleko, potem poskusi vztrajat. Jaz ga nisem imela, tako da dete ni spalo zraven, ampak se je drlo. Mogoče je poskusi malo bolj "konkretno" božati, kakšen ščipek v petko bi morda zalegel. Nežno, seveda.:)




Anonimen -> Dojenje...dete med dojenjem zaspi (5.8.2005 9:28:19)

Tia, jaz je ne bi pustila, da zaspi. Kot pravi Splišni, žgečkaj jo pod bradico, po nogi, ....naj vleče malo dlje, sicer spije samo prednje mleko in se ne naje. če imaš mleko, vztrajaj.




Maxica -> Dojenje...dete med dojenjem zaspi (5.8.2005 9:31:37)

http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=3039&t=2979 reply_3039

Poglej na ta link (tudi jaz sem imela sprva take težave, saj je bil moj :duda: zlatenčen in posledično pravi zaspanček), drugače pa-nikar je ne pusti zaspati med dojenjem-spodbujaj jo, ščipaj ipd. Srečno!:sloncek:





Soncnica -> Dojenje...dete med dojenjem zaspi (5.8.2005 9:43:00)

Hoj!


Jaz bi na tvojem mestu pri dojenju kar vztrajala. Če zaspi, jo malce pozgečkaj, da se bo zbudila in nadaljuj z dojenjem. Mogoče bi pomagalo, če je ne bi dojila leže, ampak sede, da ne bo tako udobno za spanec. Boš videla, saj vama bo steklo :)




SaaS -> Dojenje...dete med dojenjem zaspi (5.8.2005 10:51:13)

Moj je tudi takoj zaspal. Začelo se je že v porodnišnici in potem še kar nekaj časa. Ves čas sem ga žgačkala pod bradico pa ščipala po stopalih. Včasih je tako trdno zaspal, da je odspal pol ure, pol se je zbudil pa lačen kot volk. Ampak, ko sva šla jest, ga je bilo treba spet ves čas budit. Jaz sem ga vedno dojila na obeh straneh, ni bilo na eni dosti mleka. Ampak, ko sem ga obračala na drugo stran je že spal ko top.
Po nasvetu patronažne sem ga potem najprej podojila na eni strani, ves čas vmes budila. Potem malo po rokah obračala, se je največkrat celo pokakal, šla previt, da se je popolnoma zbudil in nato še na drugi 10-15 min. Trajalo je vse skupaj pa celo uro. Sem imela malo več dela, ampak nisva obupala in sva se pa potem polno dojila šest mesecev.




mikecpikec -> Dojenje...dete med dojenjem zaspi (5.8.2005 22:51:15)

Tudi midva sva imela precej problemov s tem pri dojenju, ker je imel mali precej hudo zlatenico in bi kar naprej spal.

Nama ni pomagalo nobeno zgečkanje. Potem mi je pa kolegica predlagala, da naj ga, ko med dojenjem zaspi, z mokro krpo obrišem po obrazu - ne po laskih, ampak po čelu in ličkih.
Se mi zdi, da je to še najbolj funkcioniralo.

Pa seveda previjanje med dojenjem. Sicer se je potem običajno še 1x pokakcal, pa smo ga potem po dojenju še 1x previli :zmeden2:




Stran: [1]