![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 16.12.2010 18:15:15
|
|
|
|
Čebel@
|
petrušk...a sem jaz spregledala recept za sarme?
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 16.12.2010 19:04:17
|
|
|
|
petrušk_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ petrušk...a sem jaz spregledala recept za sarme? neeeee....zamujam čaki bom zj zrihtala
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 16.12.2010 19:08:08
|
|
|
|
sjmm
|
hej! smo bli do Špara na Viču...pogledat legice...za Mihca ni blo nič...prava žalost, za Majkija sm pa enga prekucnika vzela, pa ene kavbojke, pa žabice...pa sem mu kavbojke glih za glih na rit nabasala, pa prov lušne, pa še podložene so...sm kr jezna...so se mi zdele dost velike najlepše od vsega so se mi pa zdele knjigice in se nism mogla upreti...tok lepih knjigic so imeli in jz kokr sm bzjena nanje...sem mogla mau zaloge za Majkija in Mihca nardit...no, sej ta 2 sta kr za knjigice..ostala bol na virtualni svet padata zdej smo pa gresek pojedli...je bil prov slasten, sem dala noter uno vanilijevo palčko...super okus da, pa mau čokoladice po vrhu naribane...joj, kile pa po moje kr u luft skačejo
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 16.12.2010 19:09:22
|
|
|
|
sjmm
|
no, zdej grem pa še posodo poštimat...mogoče pa bo pol kera za kak čvek
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 16.12.2010 19:13:25
|
|
|
|
petrušk_
|
SARME na olju prepražimo čebulo, dodamo malo na kocke narezane slanine, nato mleto meso in začimbe (sol, marajon, vegeta, peteršilj, česen....kar ti še ustreza...) ko je meso skuhano dodamo surov riž in malce prepražimo....nato odstavimo, dodamo 1 jajce in hitro premešamo, zato, da jajce že zakrkne, ker če zakrkne pol v sarmah se ful sprime meso in je tko trdo...glede na tvoje super čufte mislim da ti ne bo delal problema...v bistvu naredi enako kot za čufte sam še riž dodaj.... v vsak list damo cca 1 do 2 velike žlice mase, zvijemo, konce zavijemo navznoter in jaz vedno zapičim še z zobotrebcem po sredini, da lahko normalno mešam omaka.... na olju prepražim malo cukrčka, nato dodam moko, nato dodam paradižnikov koncentrat ali mezgo, sol, muškatni orešček, peteršiljček....ko je malo popraženo počasi zalivam z vodo, da ne nastanejo kepice.... ko je omaka že skoraj prave gostote dodam sarme, in zelje od glave ki je ostalo narežemo na trakove.... kuhaš toliko da je kuhan riž in jed je gotova po okusu lahko na koncu direkt na krožnik daš še žlico kisle smetane če kaj ni jasno pliz povej
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 16.12.2010 20:33:48
|
|
|
|
sjmm
|
kolumbo...evo neki našin vegi jedilnikov, ki jih nekak sestavljam za kak teden naprej, če pa rabiš direkt recept za kako zadevo, ki se ti bo zdela fajn, pa povej 1.) - ŠPINAČNA JUHA S POPEČENIMI KRUHOVIMI KOCKAMI - ŠPAGETI S PARADIŽNIKOM ČEŠNJEVCEM IN BAZILIKO NA SVEŽI RUKOLI - ZELENA SOLATA S KORUZO IN KOŠČKI SIRA 2. ) - BUČKIMA KREMNA JUHA - SLAN KROMPIR - BABY KORENJE Z MASLOM - OCVRTA MOZZARELA - PARADIŽNIKOVA SOLATA 3.) - KOLERABNA KREMNA JUHA - ŠPINAČNA LAZANJA - ZELENA SOLATA S FIŽOLOM - SADNA REZINA 4.) - GOBOVA JUHA - KUS KUS S POROM IN SMETANO - SOJINI POLPETI - MEŠANA SOLATA S TRDO KUHANIMI JAJCI 5.) - ČESNOVA JUHA - PRAŽEM KROMPIR - BUČKE V OMAKI - ZELENA SOLATA S TUNO - SLADOLED 6.) - PARADIŽNIKOVA JUHA Z RIŽEM - PIRE KROMPIR - PANIRANI JAJČEVCI - SIROVA OMAKA ALI TATARSKA OMAKA - ZELENA SOLATA IN RADIČ S KALČKI 7.) - KUMARIČNA HLADNA JUHA - AJDOVA KAŠA S POROM IN GOBICAMI - CVETAČA IN BROKOLI NA SOPARI , PRELITO Z MASLOM - PESA - SADNA KUPA 8.) - KORENČKOVA JUHA Z ZDROBOVIMI CMOKI - GRATINIRANA ZLOŽENKA IZ KROMPIRJA, BROKOLIJA IN OHROVTA - VELIKA MEŠANA SOLATA - JABOLČNI ZAVITEK 9.) - NEKAJ REZIN MELONE - ŠPAGETI Z OMAKO IZ ŠKOLJK IN PARADIŽNIKA S PARMEZANOM - ZELENA SOLATA - LEDENA KAVA 10.) - ČISTA ZELENJAVNA JUHA S PALAČINKAMI - PERESNIKI S PESTOM IZ RUKOLE, PINJOL IN PARMEZANA - PARADIŽNIKOVA SOLATA Z MLADO ČEBULICO - ČOKOLADNA TORTICA 11.) - BROKOLIJEVA KREMNA JUHA - ŽEPKI IZ LISTNATEGA TESTA S FETO IN MINI PARADIŽNIKI - PRILOGA MEŠANE KUHANE ZELENJAVE S POPRAŽENIMI DROBTINICAMI - ZELENA SOLATA S KALČKI 12.) - KREMNA CVETAČNA JUHA - PEČENE POLOVICE BUČK, POLNJENE Z RIŽEM IN ZELENJAVO - POMFRI - ZELJNA SOLATA - BANANA SPLIT 13.) - ZELJNA JUHA S KRPICAMI - POLNJENI JAJČEVCI S SOJINIM MESOM IN ZELENJAVO, PO VRHU MOZZARELA IN VSE SKUPAJ POPEČENO - PIRE KROMPIR - ZELENA SOLATA 14.) - ŠPARGLJEVA JUHA - NJOKI S SMETANOVO GRAHOVO OMAKO - MEŠANA SOLATA - SLADOLED 15.) - JEŠPRENOVA JUHA Z MEŠANO ZELENJAVO - POPEČEN FRANCOSKI KRUHEK Z ZELIŠČNIM MASLOM - ZDROBOV NARASTEK S SLIVAMI 16.) - FIŽOLOVA JUHA Z RIZOTINI - OCVRTA CVETAČA - POMFRI - ZELENA SOLATA Z JOGURTOVIM PRELIVOM 17.) - KROMPIRJEV GOLAŽ - ZELENJAVNI ALI SAMO BUČKIN ZAVITEK - MEŠANA SOLATA
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 16.12.2010 22:54:07
|
|
|
|
sjmm
|
čer! vidm d že šlafate jz sm zdej zasedala kopalnico skor 1 uro...neprecenljivo moj že spi...itak....zadnje cajte je k en ata no, grem še za pol urce ta nov tv občudvat...pol pa me menda že kej spat prime NOČKO VSEM SKUPAJ!!!
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 6:27:53
|
|
|
|
baki
|
jutroooo....sem hitra a ne .vsi še spijo,sem jst sem ko en zombi .zmeraj tk hitro vstanem.dons imam v planu čistilno.upam zaenkrat je še samo plan
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 6:30:58
|
|
|
|
baki
|
IZVIRNO SPOROČILO: sjmm čer! vidm d že šlafate jz sm zdej zasedala kopalnico skor 1 uro...neprecenljivo moj že spi...itak....zadnje cajte je k en ata no, grem še za pol urce ta nov tv občudvat...pol pa me menda že kej spat prime NOČKO VSEM SKUPAJ!!! upam da si uživala pred televizorjem..da nisi kr zaspala
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 6:32:05
|
|
|
|
baki
|
čebel jst sem povedla da imam inhalator in da je super...si verjetno pozabla
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 6:34:20
|
|
|
|
baki
|
urša kako kaj norice....se sušijo?
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 7:56:02
|
|
|
|
Urša08
|
jutro Pokonci že od 6, pa mi je šele sedaj ratalo do rr pridt. Traja da oba popedenam. Dober da je vsaj Žiga v vrtcu, če ne bi jih 3 ure rihtala
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 7:57:42
|
|
|
|
Urša08
|
IZVIRNO SPOROČILO: baki urša kako kaj norice....se sušijo? Baki Nejc ima že skoraj same hrastice, morm prav zvečer temeljito pogledat če je še kaka, da bomo vidli al bo šel jutri na dedka mraza al ne. Upam, da bo šel lahko ker je tak turbo da ga ne dohajam. Mu je seveda dolgčas tko da je kar pestro. Ste avto že dobili? Je zoprno bit brez ane? A mata vidva dva avta?
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 8:05:49
|
|
|
|
Urša08
|
Sjmm krsni recepti Res se trudiš pestro kuhati Kolumbo je mami prišla počuvat otročke al je ni bilo? Jaz sem taščo vidla samo ko je Žiga domov pripeljala
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 8:08:07
|
|
|
|
Urša08
|
IZVIRNO SPOROČILO: baki urša a ti zgubljaš kile zdej po porodu?jst sem se glih pol ful zredila Baki ja zaenkrat še zgubljam, sem na +5. Sem bila pri Nejcu pri 7 tednih na nuli, pri Žigu malce kasneje sam tud zelo hitro. Tokrat bom imela pa pomoje mal več dela.
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 8:08:34
|
|
|
|
Čebel@
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrušk_ SARME na olju prepražimo čebulo, dodamo malo na kocke narezane slanine, nato mleto meso in začimbe (sol, marajon, vegeta, peteršilj, česen....kar ti še ustreza...) ko je meso skuhano dodamo surov riž in malce prepražimo....nato odstavimo, dodamo 1 jajce in hitro premešamo, zato, da jajce že zakrkne, ker če zakrkne pol v sarmah se ful sprime meso in je tko trdo...glede na tvoje super čufte mislim da ti ne bo delal problema...v bistvu naredi enako kot za čufte sam še riž dodaj.... v vsak list damo cca 1 do 2 velike žlice mase, zvijemo, konce zavijemo navznoter in jaz vedno zapičim še z zobotrebcem po sredini, da lahko normalno mešam omaka.... na olju prepražim malo cukrčka, nato dodam moko, nato dodam paradižnikov koncentrat ali mezgo, sol, muškatni orešček, peteršiljček....ko je malo popraženo počasi zalivam z vodo, da ne nastanejo kepice.... ko je omaka že skoraj prave gostote dodam sarme, in zelje od glave ki je ostalo narežemo na trakove.... kuhaš toliko da je kuhan riž in jed je gotova po okusu lahko na koncu direkt na krožnik daš še žlico kisle smetane če kaj ni jasno pliz povej o hvala ....sej jaz bi ubistvu pri mesarju že narejene sarmice vzela,tko da bi le omako skuhala
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 8:10:50
|
|
|
|
Urša08
|
čebela jutro A že krasiš stanovanje? Glede božičnega kosila oz.večerje bomo imeli mi juhico, eno tako pito (iz listnatega testa, faširan, smetana, šampinjoni), pa puranjo rolado, krompirček, zelenjavni narastek oz. cvetačni, pa solatka motovilček s fižolim, za sladico se pa še odločamo.
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 8:13:11
|
|
|
|
Urša08
|
Danes pa upam, da nam rata smrekico okrasit. Mamo tok pestre popoldneve da nam nč ne znese Sem včeraj popoldan tri nove ta velike slike na steno dala, pa voščilnice imava že narejene, slikice bom pa dons v album dala. Pa upam, da mi rata kopalnico popedenat, pa kak stroj oprat. Bomo vidli kolk bosta kej pridna.
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 8:14:24
|
|
|
|
Urša08
|
Tamika kako ste? Ajvy kako sta tvoji princeski? So ušeska kaj boljše?
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 8:15:01
|
|
|
|
Čebel@
|
jutro ne hodite ven-je mrzloooooooooooooo mala v vrtcu,ati v službi,mami pa tuhta kaj spackat za kosilo
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 8:17:32
|
|
|
|
Čebel@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 čebela jutro A že krasiš stanovanje? Glede božičnega kosila oz.večerje bomo imeli mi juhico, eno tako pito (iz listnatega testa, faširan, smetana, šampinjoni), pa puranjo rolado, krompirček, zelenjavni narastek oz. cvetačni, pa solatka motovilček s fižolim, za sladico se pa še odločamo. delava ketno,pa včeraj sem motivčke za na šipo kupila(tiste k posnegaš)...bomo pa za vikend dokončno okrasili,k bomo kompletni u vav kakšno kosilo ....mah jaz sem dobila preblisk,da letos jaz kuham,pa sem se prepozno spomnila,da svakinja full živil ne sme,tko da bom zelo omejena .......ampak upam,da kaj dobrega stuhtam
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 8:19:07
|
|
|
|
Čebel@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 Danes pa upam, da nam rata smrekico okrasit. Mamo tok pestre popoldneve da nam nč ne znese Sem včeraj popoldan tri nove ta velike slike na steno dala, pa voščilnice imava že narejene, slikice bom pa dons v album dala. Pa upam, da mi rata kopalnico popedenat, pa kak stroj oprat. Bomo vidli kolk bosta kej pridna. mi jo bomo v soboto ali pa nedeljo postavljali ne pucaj preveč,še vedno moraš počivat!
|
|
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 9:00:55
|
|
|
|
sjmm
|
IZVIRNO SPOROČILO: baki IZVIRNO SPOROČILO: sjmm čer! vidm d že šlafate jz sm zdej zasedala kopalnico skor 1 uro...neprecenljivo moj že spi...itak....zadnje cajte je k en ata no, grem še za pol urce ta nov tv občudvat...pol pa me menda že kej spat prime NOČKO VSEM SKUPAJ!!! upam da si uživala pred televizorjem..da nisi kr zaspala jz nikoli ne zaspim pred tv
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 9:05:50
|
|
|
|
sjmm
|
dan! dons smo kr lepo spali urša...super, da se Nejčku že lepo suši čebelc@....božična večerja....losos v maslenem testu...spečen v pečici kot en velik kruh, smetanova omakica s porom, malo kuskusa z zelenjavco predvsem zaradi Maja, drugi pa bomo pečen krompirček z drobnjakom, čokoladna pia, pa seveda ostalo pecivo, ki mi ga bo uspelo spečt...upam urša....a ti vedno malčke slikaš sama ali imaš kak fajn foto studio za kako bol posebno slikco...jz bi ful rada, da se gremo nekam družinsko pofotkat...kak predlog?????k tlele okol je bol švoh...sam za osebno te pofotkajo
|
|
RE: malčki palčki februarčic 09/V.del 17.12.2010 9:07:22
|
|
|
|
sjmm
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 Sjmm krsni recepti Res se trudiš pestro kuhati o, hvala, sej vedno ni tko bogato...sm bol ta nedeljske zbrala Kolumbo je mami prišla počuvat otročke al je ni bilo? Jaz sem taščo vidla samo ko je Žiga domov pripeljala
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiIgre in crkljanje z otroki sem preložila n...Danes praznuje moj sin 27. rojstni dan. Ja, tile obrazki in rokice so se prelevili v odgovornega mladeniča, očeta enolet...
Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.