|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2011
12.2.2011 8:51:08   
*dotika*
PREGLED

14.2.: ribica_80, Ideja, *Nelly*, araz, pikica1981
15.2.:
full nestrpna, mateja_goljev
16.2.:
popka_3, Markymark, Goldy
17.2.:
misa79
18.2.:
pat13, lipi, metulj23

NUHALNA SVETLINA:

14.2.:
PuncaLunca, pikica1981, timnala, smajas, roary
15.2.:
TLF, slamica1, Goldy
16.2.:
Katjuska986, miklarom
17.2.:
18.2.:

18.2.: *dotika* - CERKLAŽA

Punce, veliko sreče na pregledih in hitro poročat user posted image !

Naj najin angelček Ajda, rojena v 23. tednu, čuva vse nas! (29.10.09;23:16-29.10.09;23:26)

(odgovor članu *dotika*)
Neposredna povezava do sporočila: 726
12.2.2011 12:44:34   
metulj23
IZVIRNO SPOROČILO: lenkadolenka

metulj23 mislim, da je to normalna velikost ploda. Pač odvisno od tedna v katerem si imela NS. Sploh pa je meni rekla, da je za 2 dni manjši, kar pa naj nebi spremenilo PDP. Izgleda da tvoj user posted image  pridno raste. user posted image

se "bojim", da ne bo še večji in težji kt prvi, k pravjo, da je ta drug težji in večji, ...

(odgovor članu lenkadolenka)
Neposredna povezava do sporočila: 727
12.2.2011 14:06:25   
nuska23
ewo mene..... končno mi je uspelo se zopet malo oglasit. Nam je srček bil 166. kar je rekla da je super. NS je 1,7.( nama je rekla da ne sme presegat 2.6) tk da je normalno. razmerje smo meli 1:5006. kar pa je tudi rekla da je lep zdrav otroček.  spola ni pokazal ker ima naš user posted image prekrižane noge in sedi. na pregledu je zdravnica rekla da ti sedeči otroci ne želijo sodelovati. ampak smo ga vseeno prepričali da je malo pomigal in se obrno!

super občutek.....

vse user posted image pazite nase

(odgovor članu metulj23)
Neposredna povezava do sporočila: 728
13.2.2011 9:47:09   
popka_3
Ojla punce,
upam, da ste fajn na tale deževen dan...Ful ste pridne s komentiranjem in vas komaj dohajam, preberem pa veliko koristnih info... več glav več ve user posted image .
V sredo imam končno po (slabi) nuhalni spet pregled pri ginekologu... da malo preverimo kako kej poteka. Me je že zdj ful strah. Imam pa občasne bolečine v levem predelu trebuha (levo od popka), čeprav mislm, da je to od slabe prebave, ki me matra zadnji mesec... ima katera podobne težave?

mrcinca: v katerem tednu pa imaš ti AC? Ali si imela nuhalno bolj pozno… ker jaz sem imela nuhalno v 12t+2dni, AC pa lahko delajo kao šele v 16t in moram tako čakati cel mesec, da sploh grem na AC in pol še 2-3 tedne na rezultate… ti pa si napisala, da greš že čez en teden na AC??
*dotika*: držim pesti, da bodo rezultati DHT super in da ti potem ne bo treba še na AC.  Jst sm bila ene 2 dni psihično malo slaba, ma potem pa sva se z mojim pogovorila, da morava biti pač čimbolj optimistična, saj drugače le škodim sebi in naši pikici in sem si zabila v glavo, da bo vse ok… tako sedaj veliko bolje funkcioniram…seveda na trenutke še pridejo »žute minute«, ko se spet vprašam, joj pa kaj če ni vse ok… ampak držimo pesti da bo!
mariy: mah ja celoten pregled ni bil nič kaj nepozabnega (kot sem si zamišljala da bo). Sj mogoče, oziroma verjetno, če bi bil rezultat super, si potem tak čudn pregled nebi toliko jemala k srcu, tako pa sem bila na koncu čist paf. Nato sem se odločila, da ne grem še na eno nuhalno, ker če bi mi recimo v drugo pokazalo boljše rezultate bi bila še vedno celo nosečnost skeptična kdo se je zdj zmotil… oziroma kdo je imel bolj prav. Tako pa bo AC za zihr dal rezultate.
roary: jst sm takoj naslednji dan po nuhalni klicala in se naročila na AC, tako da ni fora v čakalni vrsti, ampak so mi rekli, da delajo AC šele od 16t dalje.

Lepo se imejte in se beremo

< Sporočilo je popravil popka_3 -- 13.2.2011 9:48:30 >

(odgovor članu nuska23)
Neposredna povezava do sporočila: 729
13.2.2011 10:15:13   
Katjuska986
Punce.... eno vprašanje... pojavil se mi je rjav izcedek (nimam drugih bolečin), izcedek je dokaj močen. Sem v 13 tednu. Ali obstaja dežurna ginekološka ambulanta? Kako hitro ste šle na pregled? Moja G dela samo ob četrtkih dopoldne...
Sem čisto user posted image upam da ni kaj narobe...user posted image

(odgovor članu popka_3)
Neposredna povezava do sporočila: 730
13.2.2011 10:24:43   
timnala
Ojla punce!

Jst sm na šihtu, vendar samo od 9h-12h, tak da bo hitro minilo. Je pa škoda, da so tako lepi dnevi mimo, sicer je res še zima, a vseeno..jst je mam letos vrh glave user posted image

popka_3 glede AC, nekaj sem brala na to temo, ker sem se psihično pripravljala nanjo zaradi tokse, vendar zdaj imam že dvakrat igM pozitiven in igG negativen, kar je Pušenjak rekel, da močno sumi na lažen izvid, zdej pa samo razmišljam a naj grem še samoplačniško ali ne? Rada bi vedela na čem sem, se pravi ali lahko mirno zadiham ali pa se začnem zdravit user posted image No, v glavnem AC delajo kasneje zato, da se ovoji zlepijo in plodovnica ne uhaja, ker večinoma so to ugotovili, da so bili vzroki za splav po AC..problem pa je, da so pri nekaterih ovoji zlepljeni že v 15. mesecu, pri nekaterih pa pri 18 - za tokso ponavadi delajo okoli 18. meseca, da je bolj ziher. Je pa rekel Pušenjak, da pri njih zlepljenost ovojev preverjajo, ne vem pa če povsod..

Katjuška986, za dežurne ginekološke ambulante ne vem, vendar v porodnišnicah so vedno ginekologi, tako da bi se jst šla tja pokazat ob taki situaciji.. Upam, da bo vse ok!!! user posted image

Jutri pa mamo mi nuhalno!!! user posted image Se že veselim in obenem upam, da je vse OK! Potem pa popoldan poveva domačim in bližnjim prijateljem..vam pa tudi javim kako in kaj user posted image

Ponavadi nimam problemov z vnetji, če že je ponavadi samo od sebe minilo po 2 dneh ali pa sem enkrat namazala canesten in je blo ok. Zdej se mi pa vleče ze 4 mesece..je pa ni pa srbi pa ne..blah! In sem dobila svečke, vendar sem rekla, da bom počakala, da bo prvo trimesečje mimo..za ziher, čeprav povsod pišejo, da so varne za uporabo, tak da se zdaj samo mažem s canesten kremo, ki pa ne pomaga najbolj user posted image Upam, da to čimprej odpravim, ker mi gre že na živce!

Lepo nedeljo vam želim user posted image

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 731
13.2.2011 10:46:24   
popka_3
katjuska986: meni je moja g. rekla, da če bi kdaj imela kakšne probleme med vikendom naj grem kar direkt na urgenco...tam te bodo itak takoj vzeli in pregledali če je vse ok. Itak, da bo/je vse ok - pač toliko da boš mirna.  

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 732
13.2.2011 11:02:05   
Katjuska986
Punce hvala... sem klicala v porodnišnico KR pa je rekla sestra naj pokličem čez pol ure ker je G na eni operaciji. Pol pa upam da me bo vzela, da se malo pomirim.

(odgovor članu popka_3)
Neposredna povezava do sporočila: 733
13.2.2011 11:55:28   
Lily86
Malo se javljam po dolgem času! Odkar sem predala urejanje seznamčkov, še bolj redko kaj napišem, spremljam pa vas redno! Pridne čvekice ste!

Meni je ta del nosečnosti najbolj všeč, ko sploh ne vem da sem noseča - slabosti in utrujenosti so preteklost, brcik še ni, samo trebušček je malo bolj napet.

Kak teden nazaj sem nehala dojiti svojo dojenčico, ker sem dobila ob dojenju kar močne krče, pa sem se malo prestrašila... Eni sicer pravijo, da dojenje ne vpliva na novo nosečnost, po nekaterih študijah pa lahko zaradi krčenja maternice povzroča spontani splav...

Imam pa danes tak "mini dopust". Mož in tamala sta šla k njegovim na kosilo, jaz pa uživam sama doma. Res paše malo odklopa in počitka...

Pozdravček vsem in uspešne preglede ta teden!!

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

Neposredna povezava do sporočila: 734
13.2.2011 12:32:40   
mrcinca
Ja, saj jaz sem imela NS 17. januarja, tako da bo drug teden ko imam AC že 16. teden nosečnosti. Že čakam cel mesec.

(odgovor članu popka_3)
Neposredna povezava do sporočila: 735
13.2.2011 13:44:32   
Katjuska986
Evo prišla s pregleda. Vse je Ok le malo bolj moram počivati, pa če se ponovi takoj na bolniško... Drugače pa malo dete pridno miga...
Hvala vsem za pomoč...

(odgovor članu mrcinca)
Neposredna povezava do sporočila: 736
13.2.2011 15:48:24   
popka_3
katjuska986: super... samo da je vse ok user posted image
mrcinca: aha no sj se mi je zdelo ja, da moraš tudi ti čakati do 16t. No držimo pesti da bo vse ok (itak da bo) in boš potem mal povedala kako je blo...

Neposredna povezava do sporočila: 737
13.2.2011 17:49:49   
Katjuska986
Aja pa da ne pozabim... bil tudi bodoči očka zraven na pregledu (ga je tudi zelo skrbelo) pa je še zdj ves presrečen ker je srček slišal pa videl kako se mali premika in krili z rokami... user posted image
Drugače pa spoloh ne vem od česa je prišel izcedek ker me daje taka utrujenost da bolj ali manj samo počivam... pa še dodaten počitek mi je predpisal user posted image  pa nič user posted image nekaj časa...
ali ima katera probleme z glavobolom? Jaz imam sicer že tako ali tako migrene, samo zdj pa me dnevno boli glava za znoret. Danes sem si naredila kavo z limono pa nisem bila v stanju tistega popit...

(odgovor članu popka_3)
Neposredna povezava do sporočila: 738
14.2.2011 8:23:16   
monci2
Katjuska.. sm že pisala o glavoboliih..Tudi jaz sm imela grozne glavobole- ko sem prišla v 14. teden.. Zdaj si nardim vsako jutro pred službo kavo in sm cel dan ok ( pr meni so bili glavoboli posledica pritiska - iz 120 mi je od 14. tedna dalje padel na 90 ) user posted image .. Probaj z pravo domačko kavico ;) ...Sem vesela, da je vse ok!

Neposredna povezava do sporočila: 739
14.2.2011 9:16:09   
majči22
Pozdravljene! Po kar nekaj dneh se javljam. Berem vsak dan in sem na tekočem..za pisat sm pa prelena...se bom v prihodnje bolj potrudilauser posted image .

In kako ste? Vidim, da imate težave s glavoboli. Tudi mene pogosto boli glava, vendar ni tako hudo in lahko zdržim brez tablet. Drugače pa tudi meni pomaga jutranja kavica tako kot monci2.
katjuska986 super, da je vse vredu. Počivaj pa le. Sej vem, da je lažje reči kot uresničiti.

Super vsem za uspešne preglede kot tudi za nuhalneuser posted image user posted image user posted image user posted image , da slučajno ne pozabim omeniti.user posted image

Zdej pa hitim mal likat, dokler je še mir pri hišuser posted image .

Da še to omenim, da nama danes montirajo kuhinjo...mogoče si bom pa lahko že danes eno kavico zvečer skuhala. Poročam jutri.

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu monci2)
Neposredna povezava do sporočila: 740
14.2.2011 9:37:51   
vilincek
Katjuska986,

Ne prevec skrbet glede izcedka. Jaz sem imela rjav izcedek od 4-8 tedna. Tudi sedaj imam vsake 2 dni bel izcedek. Takrat so mi napisali bolnisko in sem pocivala. Moja ginekologinja je rekla,da je to lahko cisto naraven pojav in da se telo navaja na nosecnost. Nekatere imajo izcedke celo nosecnost. problematicno je, ce ta postane krvav. Potem pa takoj na urgenco.

Upam, da sem kaj pomagala. Ti samo pocivaj in bo vse v redu.Mogoce si imela kak stres ali kaj prevec dvignila oziroma se sklonila, pa je pocila kaka zilica.

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 741
14.2.2011 11:34:18   
Katjuska986
Vilincek - mene je najbolj skrbelo ker sem v 14 tednu in do sedaj ni bilo nič narobe.. Sem pa bila v soboto grozno depresivna v nedeljo pa... pa ni ga bilo ravno malo...Je pa tudi moja prva nosečnost zato tudi taka panika.
Bi najrajši vidla da bi dopust imela pa ga mi ne bodo podpisali ker imam samo še 14 dni za delat tukaj...

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 742
14.2.2011 12:14:32   
timnala
Oj punce!

Pa sem iz nuhalne..rezultati SUPER! Vse ok, vsi organi so se videli, nevralna cev zaprta, možgančki so ok (je rekla, da če bi bla prisotna toksa, da bi se že videle spremembe), rokice, nogice, nosna kost.. Sm res čist srečna user posted image
Rezultat za NS je pa 1.6, se pravi 1:3032, kar je za mojo starost res fajn in mi je parkrat rekla, da lahk res uživam ob takih rezultatih. Plodek je velik 6,99mm in ful živahen. Najbolj mi je blo hecno, ker je plaval..obrnjen na trebuh in se odrival z zadnjimi nogicami.
Sam pregled mi je bil res prijeten, kar dolg, dobila sem 6 slikic in moj vtis je bil veliko boljši kot pri Strahovi ob prvi nosečnosti. Povedala mi je še, da so imeli pred kratkim enako kar se tiče toksoplazmoze (da je bil dvakrat igM pozitiven, igG pa negativen) in da je bil lažen rezultat, tako da me je še s tem pomirila.
Danes poveva še domačim in bližnjim prijateljem in bo to res lepo valentinovo, čeprav drugače praznujeva gregorjevo user posted image

Punce uživajte, tudi za ostale sem vesela za lepe novičke user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 743
14.2.2011 12:23:46   
Teni_
timnala - super za NS. Sem se morala tu oglasit, ker me je preav zanimalo,če si vprašala, če bi se zdaj videlo, če bi se toxa prenesla na plod. Jaz imam nuhalno jutri in me prav zanima, kaj bo povedal. 

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 744
14.2.2011 12:45:03   
ribica_80
Pozdravljene,
pa sem tudi jaz nazaj z današnjega pregleda. Žal je minil zelo hitro, je bila kar gužva v ambulanti. Še največ časa sem preživela pri sestri za merjenje pritiska, pa srček je poslušala, ki je divje razbijal (kot pač mora). Naslednji pregled imam ponovno čez 4 tedne, pa upam da bom takrat imela priložnost videti malega škrata - ki najbrž takrat ne bo več tako zelo majčken. Morfologijo bom imela pa šele ob še naslednjem pregledu, tako da je do takrat še kar daleč.
Sedaj imam pa tudi jaz že resne probleme z oblačili, s tem mislim predvsem hlačami. Problem je, ker tiste, ki jih prodajajo v nosečniških trgovinah, so ogromne, za kasnejšo nosečnost, za takšno vmesno obdobje pa ne vem kje bi kaj dobila. Sem si zaenkrat kar v H&M kupila bombažni pas, tak širok (cca. 30cm), ki ga povlečeš čez spodnji del majice in zgornji del hlač. Se mi je zdelo kar ugodno; prodajajo po 2 skupaj (bel&črn) za 12eur. Najbrž pa sčasoma tudi to ne bo dovolj. Še 10 dni nazaj se mi nič kaj ni poznalo, zdaj pa se mi zdi, kot da je v tem enem tednu trebuh kar začel rasti. No, bomo videli sproti.
Sicer pa tudi mene kar pogosto mučijo glavoboli. Včasih zvozim brez vsega, včasih (predvsem kadar sem v službi) pa si pač pomagam z Lekadolom.
lp

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 745
14.2.2011 13:08:47   
timnala
IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR

timnala - super za NS. Sem se morala tu oglasit, ker me je preav zanimalo,če si vprašala, če bi se zdaj videlo, če bi se toxa prenesla na plod. Jaz imam nuhalno jutri in me prav zanima, kaj bo povedal. 

Heja..lepo, da si se oglasila. Ja itak sem takoj vprašala..rekla, da ja..ker se je lepo videl metuljček in voda okoli in je rekla, da bi se določene spremembe že videle, če bi bil plod okužen. Ful mi je razlagala zraven in povedala kolk stvari se že z nuhalno ovrže.
Mi je prav zanimivo, da sem  zdaj veliko bolj zajec kot pri prvi nosečnosti. Tak sem šla na NS kot na en pregled in z mislijo: itak da bo vse v redu. Zdaj pa sem bolj s strahom čakala kako in kaj. In pol, če ti povedo same lepe stvari, je to en tak krasen pregled in greš domov z nekim pomirjenim občutkom user posted image
Držim pesti še zate jutri, da bo vse ok!!!

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 746
14.2.2011 13:12:24   
Teni_
user posted image user posted image user posted image Lepo. Upam, da bo pri meni tudi vse ok, čeprav se tolažim, da ja ne bom padla v tisti procent in bo vse ok. Sem nekako strah potisnila malo v ozadje. user posted image

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 747
14.2.2011 14:20:58   
mariy
timnala - čestitam za SUPER rezultate, sedaj pa le uživaj v svoji user posted image

*dotika* - za seznamček ti sporočam starost 28 let,

Jutri imamo pregled,da bomo videli koliko smo že zrastli,kako smo živahni, v bistvu kako napredujemo.
Vam sporočim

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 748
14.2.2011 19:53:24   
Lily86
Trgovina za nosečke Kepica v LJ se konec meseca zapira, zato imajo tam do 70% popust!! Meni je LJ malo predaleč za šoping, če pa katero zanima:

http://www.kepica.si/glavna-stran.html

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

(odgovor članu mariy)
Neposredna povezava do sporočila: 749
14.2.2011 21:20:27   
Markymark
timnala čestitam za dobre novice !Katjuska986 super, da je vse ok. Tudi jaz imam hude glavobole in pomaga mi kava pa kapljice od Justa (32). Je pa res da sem že 14 dni prehlajena pa je to še dodaten razlog poleg pritiska. Uf kaj vse pretrpimo za naše male pikice, pa se vse splača!
Lily86 ful hvala za tole, bom mogoče mojega nahecala, da bi šla na izlet v LJ :-) me je zamikalo, čeprav nekaj cotk že imam od prve nosečnosti, samo je bila pa zimska in kakšno luštno oblekco bi prec mela .
Jaz ima v sredo pregled in bo tut moj dragi šel zraven, sem ga kar navdušla, zdaj bi za vsako rad šel z mano. Je čisto drugače, ko skupaj gledava v ekranček, kako se najina pikica premika, kako razbija srček....ah pa sem spet čist raznežena :-)))
Ima še katera nenadne napade na zeleno solato, regrat, zelenjavo...ne vem kaj mi je, samo zelenjavo bi jedla, meso mi smrdi že od začetka....
Fajn se imejte in pobožajte bušijeuser posted image

(odgovor članu Lily86)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Težave s spanjem v nosečnosti: kako si pom...
Se tudi vam vse pogosteje dogaja, da se zbujate vso noč in ne veste več, kaj je narobe? Ne najdete pravega položaja za s...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?