Mrliški list iz Avstralije?? kako dobiti. (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

bigbunny -> Mrliški list iz Avstralije?? kako dobiti. (25.11.2010 10:52:06)

Živjo punce!
Bolj rovarim več težav imam. Malo sem se pozanimala o kreditih, malo o lastništvu.. Skratka dobila sem odgovor da nebom mogla ne vzeti kredita, ne hiše prodat dokler nebo dokazano da je gospa ki ji pripada 1/16 v mojem delu hiše res mrtva. Leta 97 je bila zapuščinska od takrat se nihče ni javil. Ta gospa je umrla leta 2005 predvidoma v Avstraliji. Kako naj dobim njen mrliški list.? Če nevem kje je umrla, ne poznam njenih hčerk, skratka kakršen koli stik je nemogoč. če je katera imela podobne težave bom zelo vesela kakršnega koli nasveta.
Hvala

Kerensa* -> RE: Mrliški list iz Avstralije?? kako dobiti. (25.11.2010 10:52:55)

IZVIRNO SPOROČILO: bigbunny
Kako naj dobim njen mrliški list.?

Zaprosi MZZ (Ministrstvo za zunanje zadeve). Jaz sem tako dobila nekaj dokumentov iz tujine.

bigbunny -> RE: Mrliški list iz Avstralije?? kako dobiti. (25.11.2010 10:58:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Zaprosi MZZ (Ministrstvo za zunanje zadeve). Jaz sem tako dobila nekaj dokumentov iz tujine.

Res??? Uau super. Najlepša ti hvala!!!! A si jim poslala kar pisno kaj potrebuješ? Samo jaz z njo nisem v sorodstvenem razmerju, je to kakšna težava?

Klemy82 -> RE: Mrliški list iz Avstralije?? kako dobiti. (25.11.2010 11:52:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Res??? Uau super. Najlepša ti hvala!!!! A si jim poslala kar pisno kaj potrebuješ? Samo jaz z njo nisem v sorodstvenem razmerju, je to kakšna težava?

Mislim, da ne bi smelo biti težav, glede na to, da rabiš za izbris solastništva. Priloži izpisek, ki dokazuje, da je gospa solastnica nepremičnine in  razloži, zakaj rabiš te dokumente. A gospa v Sloveniji nima nobenih sorodnikov, na katere bi se lahko obrnila?

Kerensa* -> RE: Mrliški list iz Avstralije?? kako dobiti. (25.11.2010 13:00:58)

si jim poslala kar pisno kaj potrebuješ?

Najprej sem šla kar tja na receptorski šalter zatežit' in od tam sem potem telefonirala nekam v stavbi (nimam blage veze, komu), kjer so mi razložili, kaj naj naredim - vse skupaj prinesem osebno k njim ali pa pošljem (priporočljivo je, da priporočeno) po pošti. In potem sem poslala po pošti. Čakala sem pa res kar en lep čas, saj brzina ni ravno vrlina birokratov v BiH (upam, da je Avstralija kaj hitrejša).
Samo jaz z njo nisem v sorodstvenem razmerju, je to kakšna težava?

Mislim, da to ne bi smela biti težava, glede na to, da imaš pravno podlago za pridobitev tega dokumenta.
Se pa zna zakomplicirati, če je imela ta ženska žive dediče, ko je umrla. Lahko, da so oni zdaj lastniki oz. po njih njihovi dediči.

Stran: [1]