Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 10:50:56
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Odločila sem se, da ne bom spreminjala imen oseb. Torej - če je bil nekdo v mojem življenju npr. Mujo, bo tudi v knjigi Mujo. Naj bo pa Mujica. A bi bila kakšna razlika, če jaz v knjigi napišem ZARA ali pa ZARONJA?
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 10:52:08
|
|
|
|
ZARA
|
Joj, zajebavam te, K.
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 10:54:02
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Joj, zajebavam te, K. Ti me lahko. Tebe ni v knjigi.
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 10:57:49
|
|
|
|
Klemy82
|
Khm, Kerensita, v Sloveniji se dogaja marsikaj.. priporočam, da si malo poguglaš pisateljico Bredo Smolnikar, in njeno kalvarijo s 4 sestrami, ki so prepoznale svojo družino v eni od njenih knjig... da so ji zaradi tega prepovedali knjigo itd... no, naj te pa potolažim, da je vsaj Ustavno sodišče razsodilo v prid avtorice, če je že na vseh ostalih stopnjah izgubila.
< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 25.11.2010 10:58:25 >
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 11:00:26
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 Khm, Kerensita, v Sloveniji se dogaja marsikaj.. priporočam, da si malo poguglaš pisateljico Bredo Smolnikar, in njeno kalvarijo s 4 sestrami, ki so prepoznale svojo družino v eni od njenih knjig... da so ji zaradi tega prepovedali knjigo itd... no, naj te pa potolažim, da je vsaj Ustavno sodišče razsodilo v prid avtorice, če je že na vseh ostalih stopnjah izgubila. Ufff... a kaj piše, koliko jo je to stalo? Evo, grem poguglat za zakonodajo. In za Bredo. In Nano. In še koga, verjetno. Judovo, a ne? No, ampak pri meni ne bo politike. Kvečjemu kakšna kritika obstoječe zakonodaje. Se bo prej našel kakšen "VIP-ovec", ki si morda tudi ne bi želel, da kaj iz njegovega zasebnega življenja na takle način zlezel v javnost. Ampak, kakor pravim - kdo mu je pa kriv, da ga serje?
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 11:01:40
|
|
|
|
Klemy82
|
Piše, na zgornjem linku. Lepe cifre, ane?
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 11:03:02
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ja, sem še tole pokukala na hitro. Klinc jih gleda - nimam tega denarja. Torej mi ga tudi vzeti ne morejo. Nimam avta, nimam stanovanja, imam minimalno plačo. Kvečjemu v arest grem lahko. To bi bil pa fajn dopust na tuje stroške.
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 11:06:26
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor "Knjiga **** avtorice Asnerek je super za brat! Priporočam!" O tem, kakšna je knjiga, bodo (žal ali na srečo?) presojali drugi, na RR pa tako ali tako nisem nikoli skrivala, da nastaja, zato niti tega ne bom, kdaj (če bo, seveda) bo izšla. kar se biznisa tiče, ga boš verjetno od RR imela največ, to sigurno, potem se tudi definitivno strinjam, da je psevdonim čist brezvezna rešitev. Ti pa v tem primeru 100% zagotavljam, da se bomo/bodo v večini prepoznale. Tožbe bodo pa odvisne od vsebine "resnice". Jaz zase lahko rečem, da v primeru, če bi se prepoznala, pa ne glede na resnico, bi se definitivno odločila za sodno pot določanja pravice tvojega nepooblaščenega pisanja o meni. Uspešnost dokazovanja je sicer vprašljiva, pa vseeno bi.
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 11:40:06
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: sazi na te zadeve se sicer ne spoznam, ampak npr. na primeru Urške Čepin bi rekla, da lahko napišeš karkoli, pa ti nihče nič ne more - če ne objavljaš laži Hm - tega ne moreš primerjati, ker Nana je z Urško PODPISALA poslovni dogovor, preden je začela pisati knjigo in Uršak je pisanje knjige že v štartu dovolila. Z Urško je podpisala, ja. Pisala pa je tudi o drugih. Aleš Čepin jo je neuspešno tožil (kot kaže). Drugače pa, kot rečeno, nimam pojma o teh stvareh. Valjda, da če komu na žulj stopiš, se bo na vse pretege trudil, da najde neko pot, da ti zagreni življenje.
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 11:45:16
|
|
|
|
Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Ja, sem še tole pokukala na hitro. Klinc jih gleda - nimam tega denarja. Torej mi ga tudi vzeti ne morejo. Nimam avta, nimam stanovanja, imam minimalno plačo. Kvečjemu v arest grem lahko. To bi bil pa fajn dopust na tuje stroške. Lahko dobiš sodno prepoved na izdajo in distribucijo knjige, kar pomeni, da se knjiga ne sme prodajat, izposojat in če jo kakšen inšpektor kje najde, magari na kakšnem bolšjaku, plačaš in ti in založba kazen. Sicer pa, namen knjige je, da se jo bere, ne? Torej, če se je ne sme prodajat, je vse skupaj brez smisla. In zate in za knjigo in za založbo. Tisti, ki pa te je tožil, je dosegel vsaj to, če že denarja ne, in za moje pojme je to za pisatelja hujša kazen kot denar.
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 12:54:02
|
|
|
|
m_o_i
|
pred leti se je dogajala ena tozba, ker se je nekdo prepoznal v knjigi (pa mislim, da sploh ni bil omenjen s pravim imenom). ce me tepes, se ne spomnim priimka tega modela, ki je napisal knjigo, bil tozen in je izgubil... ime pa mu je bilo-mislim da- Matjaz
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:03:17
|
|
|
|
Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i pred leti se je dogajala ena tozba, ker se je nekdo prepoznal v knjigi (pa mislim, da sploh ni bil omenjen s pravim imenom). ce me tepes, se ne spomnim priimka tega modela, ki je napisal knjigo, bil tozen in je izgubil... ime pa mu je bilo-mislim da- Matjaz Oooo, ja, Matjaž Pikalo
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:03:25
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor tvojega nepooblaščenega pisanja o meni. Kaj pa svoboda govora (in pisanja)?
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:04:10
|
|
|
|
RoZala
|
Na prvo notranjo stran napiši: Zgodba je izmišljena.
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:06:01
|
|
|
|
Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: RoZala Na prvo notranjo stran napiši: Zgodba je izmišljena. Če je pa avtobiografija. To pa ni fikcija.
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:06:26
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: RoZala Na prvo notranjo stran napiši: Zgodba je izmišljena. Vem, da bi to rešilo marsikaj, ampak - ne, ne bom napisala tega, ker "zgodba" ni izmišljena. Ne bom lagala.
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:11:17
|
|
|
|
vesna_b
|
ojoj, sedaj me pa res zanima tale knjiga. da nam poveš, kdaj izzide...
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:22:50
|
|
|
|
Kerensa*
|
Prehitevaš, Vesna. Zdaj moram to spravit' na en CD v berljivi obliki, potem pa najti založnika.
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:25:10
|
|
|
|
elevitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor tvojega nepooblaščenega pisanja o meni. Kaj pa svoboda govora (in pisanja)? morda najdeš tukaj kaj http://www.dz-rs.si/?id=150&docid=27&showdoc=1
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:26:34
|
|
|
|
vesna_b
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Prehitevaš, Vesna. Zdaj moram to spravit' na en CD v berljivi obliki, potem pa najti založnika. saj veš... babe... babji firbci... čakam pa
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:33:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Ti, kerensa, mene pa nekaj zanima.... a mene tudi omenjaš? Tolk da vem, a se moram pripravit na tožbo
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:33:58
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b čakam pa No, to sva pa že dve.
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:34:29
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica. Ti, kerensa, mene pa nekaj zanima.... a mene tudi omenjaš? Mislim, da te ne. Razen, če me poznaš in jaz tebe.
|
|
|
|
RE: Smrtno resno vprašanje 25.11.2010 13:47:41
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor tvojega nepooblaščenega pisanja o meni. Kaj pa svoboda govora (in pisanja)? Preveč na splošno si predstaljaš svobodo govora, namreč tvoja svoboda govora se konča tam, kjer na kakršen koli način ogroziš svobodo drugega, ki je zaradi tvojih besed lahko užaljen, ogrožen ali kako drugače prizadet.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?