zmajaz -> RE: sporazumna prekinitev preživnine (25.11.2010 20:42:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* ampak zna biti, da bi na tak način vseeno dobila kakšen € več. Zna biti ja - zna pa biti tudi (zelo velika verjetnost), da bo morala vračati za nazaj, ker gre za pomembno spremembo statusa - od trenutka dalje, ko ni več enostarševska družina, ni več upravičena do tako visokega OD, kot ga je dobivala kot enostarševska družina in ker se bo iz sklepa videlo, kdaj je bil izdan, sem skoraj 100 %, da bo morala vračati razliko za nazaj - isto kot jo morajo brezposelni, če ne javijo, da so se zaposlili, ne glede na to, da se gledajo drugače dohodki za preteklo leto. Tudi se ji ne bo (vsaj po moji logiki ne) pri izdaji nove odločbe, ko se bodo jemali dohodki za preteklo leto, gledalo, koliko mesecev je bila samska s preživnino, koliko pa v partnerski zvezi, ampak se bodo lepo vzeli za celo leto dododki od obeh (preživnina pa se bo izločila), ker to so dejansko tudi v resnici dohodki, ki izražajo tudi trenuten materialni položaj. Jaz res ne vidim nobene podlage za to, da bi se pri izdaji odločbe upošteval partnerjev dohodek samo za tiste mesece, ko sta bila v zvezi, ker podatek o dohodkih se vzame v bistvu samo zato, da se lahko čimbolje določi premoženjsko stanje družine in tiste mesece, ko je prejemala preživnino je že itak zaradi te situacije imela višji OD. Dopuščam pa možnost, da se motim.
|
|
|
|