preveč mleka ih gosta hrana (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

eva1 -> preveč mleka ih gosta hrana (4.8.2005 22:34:54)

Ko sem začela z uvajanjem goste hrane sem začela postopoma, zaradi mulčka in zato da se bo mleko uskladilo s povpraševanjem! Ampak na žalost ni tako-men bo joške razneslo, samo pumpam in pumpam ve(sicer lih tolk, da niso polne)ampak to je groza! Kaj naj naredim, da so bo to vsaj malo ukladilo-zvečer si spumpam ful vn, ponoči se spet zbudim s tašnimi joškami, da je za popent! Po gosti hrani ga ne dojim, ker recimo zjutraj poje 1 jabko in 1 banano ali podobno, količinsko ful veliko, zvečer 180-200 ml mlečne kašice...tako da jaz nisem več pametna kaj naj naredim!

Pa še to-ali lahko recimo pri 6 mesecih začnem s skuto, recimo monte...če krabje mleko ni priporočljivo do 1 leta!

Anonimen -> preveč mleka ih gosta hrana (4.8.2005 22:36:04)

Pravijo, da je dobor dati na dojke zeljnate liste. če pa pomaga, pa ne vem. Kar za modrc jih zatlač, pa na sprehod ;)

Marogica -> preveč mleka ih gosta hrana (4.8.2005 22:39:42)

Pravijo, da bolj pumpaš, več je mleka. Meni so sestre rekle, ko sem imela občutek, da imam manj mleka, naj dam svojega sinkota čimbolj pogosto k prsim. Sesanje dojenčka vzpodbuja in dela mleko. Rezultat se ni pokazal takoj, čez nekaj dni pa.
Probaj nekaj dni samo malo ipumpat ali pa nič, če te ne bo bolelo.

eva1 -> preveč mleka ih gosta hrana (4.8.2005 22:42:04)

Sej lih tok spumpam, da niso joške trde! Mleka nebi rada izgubila želim le da se to uskladi, da lahko vsaj normalno spim, ne pa da morm sam na hrbtu ležat, ker drugače me boli k :hudicek:

Margareta -> preveč mleka ih gosta hrana (4.8.2005 23:13:58)

Joj Eva, jaz imam isti problem, moj mali je star dobra dva meseca, ampak se mi tako zvana ponudba in povpraševanje sploh ni vzpostavila,

ta moja proizvodnja dela nič in dan:)- ponoči se zbujam od bolečin, ker imam tako napete prsi. Se mi pa včasih zgodi, da mi pricurlja po postelji kljub vložkom v modrcih

po moje mi tudi zeljnata glava ne bi pomagala

Marogica -> preveč mleka ih gosta hrana (5.8.2005 6:47:33)

Kaj pa če bi vprašala patronažno sestro?

SaaS -> preveč mleka ih gosta hrana (5.8.2005 7:45:30)

Med dojenjem pravijo veliko pit, verjetno pomaga, če ti zdaj piješ nekoliko manj. Pitje žajbljovega čaja naj bi tudi zmanjševalo tvorbo mleka. Pa hladni obkladki na prsi (nekje sem prebrala celo skutni, ne vem: skuto na prsi al kako?).

Skaana -> preveč mleka ih gosta hrana (6.8.2005 10:53:47)

Joj, kaj me še čaka...:((

meni je v porodnišnici pomagalo, da sem si TAKOJ po dojenju dala gor brisačo, namočeno v mrrrrrzzzzzlo vodo. Ne pa dajat leda, da se ne prehladiš.:( Pred dojenjem pa sem si prsi ogrela in zmasirala. Poskusi. Predvsem pa skušaj nehat izčrpavat. Jaz sem se tudi nekaj noči zjutraj zbujala vsa mokra od mleka, ko je mala začela spati celo noč. 9nebesa Pa je zgoraj opisano pomagalo.

Pa srečno:rozica:

Stran: [1]