zbujanje ponoci (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

sajka -> zbujanje ponoci (23.11.2010 17:29:53)

Imam 3 mesece starega fantka,ki se ze skozi zbuja na uro in pol.Cez dan vcasih potegne 2-3 ure.Ker dojenje ni in ni zalaufalo ga tako hranim po flaski.
Ima katera kaksen nasvet kaj naj naredim da bo spal vsaj ponoci dlje?

Hvala,lp

divans1 -> RE: zbujanje ponoci (23.11.2010 17:43:41)

To je normalno, tudi naš je bil tak, pa se je dojil, bo minilo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

nestea -> RE: zbujanje ponoci (23.11.2010 18:41:12)

Tudi moja hčerka žal ni bila dojena, sem jo hranila po steklenički. Pri treh mesecih se je začela zbujati ponoči inpatronažna sestra je predlagala Novalac za nočno hranjenje. Super, ponoči smo spet spali!

šunkica -> RE: zbujanje ponoci (23.11.2010 18:52:51)

Ugotovi, ali obstajajo kaki moteči dejavniki (ropot avtomobilov, sosedov, vlaka, kak stroj...), morda izvor svetlobe (luč, luna..). Morda mu enostavno ne leži položaj posteljice (premakni jo drugam), morda mu samo ležišče ne ustreza?
Ni vedno kriva hrana. Naš je star 3,5 mesece in je zelo krhkega spanca. Sicer mu uspe ponoči prespati 5 ur skupaj a ga lahko na hitro zbudi kak nenaden šum. Potem se zbudi in zajoka.

biga -> RE: zbujanje ponoci (23.11.2010 20:37:22)

Moja hči se že od rojstva zbuja ponoči, še ni prespala noči - mogoče enkrat ali dvakrat po 5 ur skupaj. Zdaj je stara 8,5 mesecev in se zadnje tedne zbuja tudi na uro ali manj. Skratka, zelo pestro. se pa doji, sem njena duda vso noč. Čakam, da pridejo zobki, nima še nobenega, čeprav se že mesece tolažim s tem, da se mogoče zato zbuja.

šunkica -> RE: zbujanje ponoci (25.11.2010 8:14:23)

Evo, sinoči smo naredili dve rahli spremembi. Zvečer z vozičkom en krog po svežem zraku, pred spanjem pa sem ga bolj oblekla kot ponavadi (poleg bodya čez še ena majica z dolgimi rokavi), pa je ponoči spal 8 ur brez zbujanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Prej se mi je vsako noč zbujal na 3 ure.

Stran: [1]