Poka -> RE: popoldanski s.p. (24.11.2010 10:57:19)
|
Popoldanski s.p. je res pogovorni izraz, kot je rekla zmajaz. Problem bo glede te konkurenčne klavzule - ker tukaj pač morate pazit. Eno je konkurenčna klavzula, ki jo vsebuje pogodba ali pa je ne in v določenih pogojih prepoveduje nadaljevanje iste dejavnosti, ko ti prenehaš delovno razmerje pri določenem delodajalcu. Ne vem kako bi čim bolj preprosto to povedala - ko si ti nekje zaposlen se naučiš določenih stvari, ki se jih mogoče drugje nebi, spoznaš določene poslovne partnerje, ki ti lahko koristijo... Če je dejavnost podjetja taka, da npr. ti s tem, ko greš drugam ogožaš njihovo konkurenčno prednost, potem se zavarujejo s to klavzulo. Opravljat iste dejavnosti poleg zaposlitve pa v nobenem primeru ne smeš brez pisnega soglasja delodajalca - ampak res mora it npr. za čisto isto dejavnost. Lahko te stoži do konca in v primeru, da mu narediš gospodarsko škodo, moraš to vrnit, kazni pa niso male. Najbolje je, da si sami preberete zakonodajo. To smo imeli mi na faksu in te stvari sem si jaz res dobro pogledala, ker smo imeli nekako isti problem doma... - točno kateri zakon - ali je o delovnih razmerjih ali gospodarskih družbah, pa trenutno nisem čisto prepričana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] aj lahko, ali ne, pa malo sami presodite.... Če je takih firm veliko in da nisi direkt konkurenca, ni nujno, da te delodajalec toži, če bo šlo pa za prevzemanje strank, če bo trpelo delo na firmi, potem bi jaz bila previdna... Je bolje it na svoje. Pa pri s.p. če nimaš ziher posla, so prispevki dokaj visoki... In nujno redna plačila...
|
|
|
|