Zdravnik zasebnik... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

divans1 -> Zdravnik zasebnik... (22.11.2010 19:48:14)

Zanima me, če mogoče kira ve, kakšna je razlika, če ima pediater recimo privat ordinacijo in tistim, ki nima privat? A ima tisti, ki je privat, večjo plačo al kako je s tem?

Barbara_L -> RE: Zdravnik zasebnik... (22.11.2010 19:52:24)

Zate nič relevantnega. Če sprašuješ za KK pediatra, ima koncesijo, je privat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

zmajaz -> RE: Zdravnik zasebnik... (22.11.2010 20:30:16)

Moje osebno opažanje je, da zdravnike s koncesijo (na splošno - ne samo ravno pediatre), ZZZS drži precej na kratko glede tega, koliko receptov, napotnic itd. lahko napišejo - če je verjeti osebni zdravnici mojega moža, ki ima koncesijo - in moraš od nje skoraj izsilit kakršen koli recept ali kakršno koli napotnico. Če so preveč "razsipni", se jim pač na koncu meseca lahko zgodi, da jim bolj malo ostane za v njihov žep. Pri zaposlenih v zdravstvenih ustanovah pa ni tako hudo glede tega - ja, vsekakor tudi nanje pritiskajo, da ne smejo pisati preveč receptov in napotnic, samo oni imajo vendarle plačo po pogodbi in se jim ne poznajo neporedno na žepu take zadeve. Vem ravno za našega peditara, da je že bil "kregan", da preveč napotnic in receptov piše, samo on jih ne "j*be" za pet posto in pravi, da on na otrocih že ne bo šparal. Tako je vsaj moje razumevanje situacije - če je kdo v tej stroki in meni, da se motim, pa naj se oglasi.

*miska.mcc* -> RE: Zdravnik zasebnik... (22.11.2010 20:32:52)

razmisljas, da bi odprla zasebno prakso?

divans1 -> RE: Zdravnik zasebnik... (22.11.2010 20:34:49)

Ma ne....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] sam tko me zanima, kdo ima večjo plačo?

Freya88 -> RE: Zdravnik zasebnik... (23.11.2010 12:05:41)

Jaz bi rekla da ma zasebnik slabso placo, ker mora sam nabavljati material, placevati prostor (ce ga ima v najemu)... ipd

Je pa vecinoma neodvisen in ne rabi nikogar nadomescat in bit dezuren, ce se za to ne odloci sam... (sej tudi navadnemu ni treba, ampak...)...

jakaracman -> RE: Zdravnik zasebnik... (23.11.2010 15:50:00)

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

razmisljas, da bi odprla zasebno prakso?

Mogoče razmišlja o svetovanju za uvajanje goste hrane[sm=smiley1.gif]

divans1 -> RE: Zdravnik zasebnik... (23.11.2010 19:14:10)

Hjojj, ste glupe ej... sam zanima me, kakšna je razlika med tema dvema.

Anonimen -> RE: Zdravnik zasebnik... (23.11.2010 19:21:43)

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Hjojj, ste glupe ej...

Svaka čast, hitra in učinkovita diagnoza.

Barbara_L -> RE: Zdravnik zasebnik... (23.11.2010 19:49:23)

A bejž. Dej v iskalnik vse naslove tem, ki si jih objavila do sedaj (vključno s tole) ter se vprašaj, kako je z glupostjo. Ne vem, no...

jakaracman -> RE: Zdravnik zasebnik... (23.11.2010 21:08:46)

A dej 9 tem maš na uvajanju goste hrane.[sm=zmeden.gif]

Stran: [1]