cipresa (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

CIPRESA -> cipresa (4.8.2005 19:09:11)

Pravkar sem se vrnil od moje ciprese in? Spet nič novega. Cipresa je ostala v porodnišnici, kjer so ji vstavili dve tableti za sprožitev popadkov(pomaga pa očitno bol za en ku........). Pišem v glavnem zato, ker me zanima, če ima katera od vas kaj izkušen s temi tableti, oz. kdaj lahko karkoli pričakujeva. Namreč moja ženka se nikakor noče odpret, vse ostalo pa je že pripravljeno na porod.

Sestra nama je rekla, da lahko čakamo celo do ponedeljka.

Lepo uživajte.
ROBI

urši* -> cipresa (4.8.2005 19:28:18)

js sem dobila tableto (vaginaleto) in žal ti moram povedat, da sem rodila šele po 13ih urah, ker se tudi nisem odpirala:((:((

upam , da bo pri tvoji dragi šlo prej in , da bosta kamlu cartala svojo bebico:love:

želim vam vse dobro in držim pesti, da bo čimprej in z čim manj bolečinami

lp:rozica:

india -> cipresa (4.8.2005 19:29:00)

Sicer z vsemi temi pripravki nimam ne vem kakšnih izkušenj, a infuzijo sem imela 3x in lahko povem, da mi je prvič tekla 7 ur, pa se še vedno nisem dovolj odpirala. Kaj pa pravi kakšen porodničar? Saj do ponedeljka pa je menda ja ne bodo pustili čakat? Probaj govorit s porodničarjem, ona pa naj tudi prosi za kakšno učinkovitejšo možnost, seveda,če to ne bo prijelo.
Tretjič,ko sem imela infuzijo, sem se začela odpirat šele po 5 urah,potem je šlo pa hitro.
Baje je res najhitrejši gel.
Lepo jo pozdravi, želim pa vama, da čimprej opravita in da boste kmalu trije!:rozica:

Teni_ -> cipresa (4.8.2005 19:31:34)

Jaz sicer tudi ne vem, kako je s temi tabletami in gelom, ker sem dobila infuzijo in to je pri meni takoj prijelo, tako,da sem rodila v eni uri. Gel je dobila moja prijateljica, pa je potem rodila v 5. urah. Ne vem, zakaj dajajo te tablete, če ne primejo. Boga cipresa, upam,da bosta čimprej ze cartala. Lp,Mojca:nosecka:

CIPRESA -> cipresa (4.8.2005 19:38:03)

Hvala vam za lepe želje in odgovore.

LP Robi

Lumpi -> cipresa (4.8.2005 19:38:45)

meni ni "prijelo" nič, ne infuzija, ne tableti, še manj pa gel, oz. v 12-ih urah sem se odprla 1 cm.

Upam, da bo pri njej drugače.
Pa srečno!!!

eva1 -> cipresa (4.8.2005 19:39:30)

Včasih primejo, drugič ne-če ne drugače bo s Cr kmalu rešena! Vsaj upam!
Srečno

cmokec -> cipresa (4.8.2005 19:40:35)

Jaz o tabletah in gelu ne vem nič, ji pa želim, da je ćimpreje odrešena čakanja. Pozdravi jo.

leah -> cipresa (4.8.2005 19:49:56)

Mater a so te dohtarji res tolk tupasti,da bi žensko toliko časa matrali?Pa kaj jim je tako težko narest carski rez?Ne morem verjet.Pa ženska je ja že zdavnaj ez rok,a ne?
ne vem no.....
To je ista fora kot so moji kolegici na vsak način hoteli dojenčka v trebuhu obrnit,da bi se ja rodil z glavico navzdol...no in so ji nebodigatreba spržili popadke v 30. tednu.Hallo??? ma so pametni za ne vem...no...nič...
Mal me PMS daje,vglavnem pozdravi svojo drago,in verjamem,da se bo vse vredu izteklo;):zmeden2:

Anuš -> cipresa (4.8.2005 19:57:24)

Drži se Robi!!! Zdej moraš bit pri močeh:sloncek:, da boš lahko, ko bo prišel čas, v podporo CIPRESI. Držimo pestke, da bo to čimprej in da bo šlo kot po gelu- maslu.:pujs::pujs::pujs:

ZARA -> cipresa (4.8.2005 20:01:38)

Se strinjam z leah!! DO PONEDELJKA !!!???? A so resni??? Men so naredil CR brez enega samega tableta in tega podobnega sranja,res pa je, da sem bla 18 dni+!!
Pozdravi jo, pa SREČNO!!!!

Leni72 -> cipresa (4.8.2005 20:02:40)

joj joj, saj ne vem, če naj ti opišem moj porod!
1. gel (okoli 12-ih) = nič (nič odprta, nič popadki)
2. gel (okoli 21-ih) = neki nalega ščipanje, pol pa nič, sem prespala v porodni (odprta 1 cm)
3.gel (drugi dan okoli 11-ih?)= no pol se je pa začelo
Rodila ob 19-ih s carskim rezom (naši pupi je blo vsega dovolj, smo hiteli v operacijsko).
Držim pesti za hiter porod. Aja, gel menda vstavijo največ 3x; sigurno ne bojo čakali do ponedeljka. Haloo, kakšne ideje pa majo!! Pozdrav Cipresi.:rozica::rozica:

Anonimen -> cipresa (4.8.2005 20:45:56)

Ja, jaz sem tudi dobila dve tableti v nožnico za mehčanje materničnega vratu. Prvo zvečer, drugo naslendji dan zjutraj. Potem so mi dali še umetne popadke, pa se kljub vsem tem stvarem nisem odpirala. Nato so mi naredili CR.
Moje mnenje je, da so ji dali vse skupaj prezgodaj. Meni so morali dati, ker mi je počil mehur in sem od razpoka morla roditi v 48 urah, se mi zdi. Sicer bi bilo bolje počakati. Doma, seveda. Razen, če ima že mlečno plodovnico. To je pa druga stvar. Potem je res bolje, da rodi.

KATY&TIMMY -> cipresa (4.8.2005 22:05:35)

:zmeden::zmeden:
jaz sem bila 8 dni čez rok,pa nisem nobenih tabletk dobila.no v 3 dneh sem se odprla 2 cm in se je vse skupaj ustavilo:hudicek::hudicek:spokali so me v porodno in direkt umetne popadke v žilo:hudicek:pol pa je šlo hitro in boleče:hudicek::hudicek:

Amoss -> cipresa (4.8.2005 22:54:46)

Jaz sem tudi dobila 2 krat gel, tableto, umetne popadke, nato sem rodila po 38 urah s CR.V kateri poodnišnici pa je?
Ponoči itak nikjer nič ne delajo, razen če je nujno, res nujno.Do ponedeljka pa sem prepričana da nebodo čakali bo prej cr.tak da po moje do sobote zvečer bo sigurno rešena.
Držim pesti zanjo.Tebi pa polagam na srce da bodi skozi z njo ker je psihično uničujoče.Meni se bi zmešalo če nebi bilo mojega:love: zraven.Še spal je ob meni.
Torej če ni popadkov se tudi ne odpira tako da po moje danes nebo nič ti pa hitro k njej družbo delat.Mojega so tud hotli domov spravit, pa se ni dal, je rekel da ne gre in je skozi bil ob meni v porodni.
Sporoči ji da držim pest, pa čim manj bolečin.TEr zdravega otročička.

Margareta -> cipresa (4.8.2005 22:56:10)

Živjo,

jaz sem ob 9.00 zjutraj dobila to tableto in sem ob 11.30 dobila svoje popadke na 3 minute, ob 14.30 sem bila v porodni ob 19.30 sem bila 10 cm odprta, potem sem pa samo še pritiskala, na žalost v prazno, ker se mali ni spustil v porodni kanal, pa še z ramico se je zataknil, tako da je sledil cr.

Pozdravi cipreso, mojo sokrajanko

Amoss -> cipresa (4.8.2005 23:03:45)

Aja pa še to, meni so rekli da gel ali tableto vstavijo 3 krat in ko jo vstavijo baje 3 je porod tvegan in ponavadi naredijo CR???

Anonimen -> cipresa (5.8.2005 6:25:03)

Meni pa sploh ni jasno, zakaj vstavljajo te tabletke, če so očitno Blažev žegen :zmeden2:

meni so 8. dan prek roka predrli mehur in ker ni bilo nič, dali takoj umetne v žilo. Pa je šlo v štirih urah po naravni poti.

Ampak tale razpredanja bodo Cipresi bolj malo pomagala, Robi, lepo jo pozdravi in bodi z njo. ;)

Meceno -> cipresa (5.8.2005 6:50:37)

Ahhh ti boščika :(
Upam da se bo revica čimprej rešila,...
A ji lahko še kako pomagamo ,...
Recimo,... če bi Robi napisal v kateri bolnišnici je, pa da bi ji katera potem iz RR ki dela sama tam ali pozna koga kako posredovala :zmeden: ( že samo če malo vpraša oz nos prisloni včasih pomaga ,..)

Držim pesti, to je vse kar lahko pomagam, več ne gre,...

Z mislimi na najboljše ,...CIPRESA,...:rozica::rozica::rozica:

Lp Meceno

Nyah* -> cipresa (5.8.2005 8:35:04)

Drzi se Robi, pa cipresi sporoci isto!
KO dobita :duda: bosta na vse pozabila!

Bodi z njo, pa :miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska: da bo cimprej mimo, da ne bi cakali do ponedeljka, pa vse naj obema oz. vsem trem :rozica::duda::rozica::duda::rozica::duda::rozica::duda::rozica::duda::rozica::duda::rozica::duda:!

Anonimen -> cipresa (5.8.2005 8:52:19)

Cipresa je v kranjski porodnišnici, ampak saj nimaš kaj. Pač poskusijo z mehčanjem materničnega vratu, to je vse, kar lahko naredijo. Če ni rezultatov, itak sledi CR. Zoprno je edino to, ker moraš ta čas, ko čakaš, biti v porodnišnici in ne doma. Čeprav so zadnjič eno (jooooj, spet sem pozabila ime) s temi tabletami v nožnici poslali domov. Ampak to ni bilo v Kranju.

Dada2 -> cipresa (5.8.2005 12:14:00)

Jaz sem prvo tableto dobila ob 11h, drugo ob 18h zvečer,tretjo naslednji dan ob 11h ob 17h me je dežurna ginekologinja pregledala ugotovila,da bodo lahko s kvačko predrli. V porodni sem bila ob 18h daali so mi umetne popadke rodila sem naslednje jutro ob 3h50min.

Stran: [1]