babylove -> gretje adaptiranega mleka vprasanje (6.8.2005 9:53:21)
|
Nemogoče mi je razumeti, da ena nova mamica svojemu nebogljenemu bitjecu ne more privoščiti sveže pripravljenega obroka. Ko je to vendar najmanj, kar se lahko naredi zanj. Zase skuhat kosilo pa je čas ali si tudi pripravite za 3 dni vnaprej pa pogrevate? Zaradi otrok ste na porodniški, dajte se tega zavedat. Vaši dojenčki so vredni neprimerno več, kot pa tega minimalnega truda ob pripravi sveže stekleničke. Morda se ne zavedate, da se na mleku rade naredijo bakterije - ravno zato je treba stekleničke po mlečnem obroku sterilizirati, po ostalih (čaj, sok) pa načeloma zadostuje samo umivanje. Meni osebno vzame 40 sekund časa, da vodo pogrejem v mikrovalovni in vanjo vsujem mleko v prahu. Steklenička je sveže pripravljena; ali jo katera uspe pogreti v takšnem času? Če nimate mikrovalovne, pa imate zagotovo termovko. In še nekaj: pri nas vlada načelo, naj otrok dobi za jest prej, preden je prisiljen tulit od lakote. Zato se mi redko zgodi, da mulc vrešči ob pripravi mleka. Pa tudi če tuli 40 sekund, ga ne bo konec.
|
|
|
|