kleči in ne sedi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


biga -> kleči in ne sedi (21.11.2010 13:44:51)

Moja punčka bo čez par dni dopolnila 8,5 mesecev. Od 6. meseca se plazi, od 7,5 meseca pa se postavlja na noge in stoji ob opori. Zadnje dni tudi hodi ob opori (zofi). Sedi z nogicami naprej pa ne oz. se še prevrne, ko jo posedem. Tudi iz ležečega položaja se ne vsede. Namesto tega kleči na kolenih, ko se igra. In tako dostikrat pade z glavo nazaj, tako da je ne smem niti za minuto pustiti izpod nadzora. A je še kateri dojenček tak in kako jih naučite sedeti?




vanilla -> RE: kleči in ne sedi (21.11.2010 20:43:47)

Naša nikoli ni sedela z nogicami naprej. Vedno je sedela in še vedno sedi tako, da ima nogice pokrčene nazaj, rito pa na tleh. Ne vem, če si znaš predstavljat. Sedi na tleh, ampak ima nogice obrnjene pokrčeno v rikverc, tako, da če jo od zadaj gledaš, vidiš njeno rito in podplate :).
Zdaj je stara 1,5 leta. Ko se je pa komaj učila sedeti, pa se je že takoj vidlo, da ji bolj ustreza sedeti tako, kot sem opisala. Sicer zna sedet tudi tako, da ima nogice naprej, ampak jih ima potem iztegnjene in jih postavi na široko, ne sedi pa potem dolgo tako. Ji očitno ni tako udobno.




petrolejka -> RE: kleči in ne sedi (22.11.2010 12:41:48)

To, da kleči z ritko na tleh baje ni dobro. Tako je sedel in še vedno občasno sedi naš 2,5 letnik in baje zaradi tega hodi malo navznoter. Enako sedi tudi najmlajši. Iz položaja vseh 4ih se vsede nazaj med ritko na tla...Ga non stop popravljam, pa mu ne "zapali"... 




Taddy78 -> RE: kleči in ne sedi (22.11.2010 21:06:19)

Za hojo je pomoje prehitro...pri njeni starosti bi pa že morala sedet brez opore. Zgleda da ravno kontra osvaja te "veščine".




Stran: [1]