Končno sva doma!!! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Jessy -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 16:01:53)

Končno sva prispeli domov!

Torej...v četrtek sem bila sprejeta v porodnišnico, kjer so mi naredili CTG, UZ (ocenili težo 3800g), kri, voda, pritisk in to je bilo vse. Naslednje jutro so me zbudili že ob 5.20, da sem šla pod tuš, nato pa sem šla v sprejemno v porodno, kjer je sledilo britje in klistir (ni nič posebnega in nič hudega), nato pa še enkrat tuš in gremo v porodno. Tam mi je sestra namestila infuzijo, vmes pa spisala en kup papirjev. Medtem je priše tudi moj :love:, ki je tudi pomagal pri dokumentaciji. Ob 7.30 so me odpeljali v kirurško dvorano, moj :love: pa je moral počakati zunaj, da me pripravijo. Tam so sestre najprej lovile neo muho, ki je priletela notri, na koncu jo je ubil anestezist. Nekje ob 7.45 se je anestezist lotil iskati ta epiduralni prostor in mi ob 7.55 vbrizgal anestezijo. V cca 20 - 30 s nisem več čutila nog in so me polegli na mizo, kjer se je začela akcija. Namestili so mi kateter, kirurg pa je že razkuževal treguh. Nato so me pokrili z zeleno rjuho in mi zakrili pogled navzdol. Od tu naprej sem čutila samo neko cukanje. Takrat začnem iskati mojega :love: in ga nisem nikjer videla. Sem vprašala kje je!?!? So čisto pozabili in so ga šli hitro iskat. In ob 8.07 se je že prikazala naša zlata deklica Neja. Na hitro so nama jo pokazali in jo šli čistit. Nato jo je sestra zavila in nama prinesla čisto blizu, da sem ji lahko dala lubčka. Seveda so sledile solze sreče, pulz pa je neverjetno poskočil. :love: je nato odšel z Nejo, kjer so jo umili in oblekli. Vmes so prišli povedat, da je težka 3380g in velika 49 cm. Mene so šivali še dobrih 40 min, moj :love: pa je cartal najino princesko. Ko so me odpeljali iz kirurgije, so se na hodniku vstavili in srečni očka je prinesel princesko in mi jo dal v naročje, kjer sva se malce pocartali. Vse to je bilo tako na hitro, saj so me morali peljati na intenzivno.
Še isti dan, popoldne so mi jo prinesli na intenzivno, kjer sva se cartali do onemoglosti.

Lepo sva speljali dojenje in danes imam mleka za dva otroka, da si ga moram še stiskati, da ne dobim mastitisa.
Bolečin po CR skoraj ni bilo, saj so me kar naprej filali s protibolečinjskimi injekcijami. Vseh 24 ur sem bila priključena na aparature in sem mogla samo ležati. Naslednji dan popoldne pa so me dali na oddelek.

Danes sem že zelo zelo vredu, naša Neja pa je tako pridna, da ko se fino naje, spi tudi po 4 ure skupaj.

Obenem bi se vam rada zahvalila za vse lepe želje!

Se še kaj javim!

lp, Jessy in Neja

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.8.2005 16:05:33)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ameli -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 16:08:49)

:bravo::bravo::bravo::bravo: čim več cartanja in družinske idile vam želim:angel:.
Pa ne pozabi pokazat kakšne fotke od svoje princeske
ameli

Teya -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 16:09:10)

oooooooooooo, jessy, kok sem vesela za vas 9nebesa
čestitke!!! :bravo::sloncek::bravo::sloncek: in enga lupčka mali Neji...

cmokec -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 16:16:23)

Čestitke mladi družinici. :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Maxica -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 16:18:26)

No, super, prav lepo je prebrati tako lepo porodno izkušnjo.9nebesa9nebesa9nebesaŠe slikce čakamo8).

Minka Pobalinka -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 16:22:59)

:bravo::bravo::bravo:
Jessy a si bila an carskem? In :love: je bil lahko zraven?

Kety -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 16:28:33)

Jessy, kako sem vesela zate, da je vse OK in da sta se z Nejo takoj tako dobro ujeli. 9nebesa:bravo:9nebesa:bravo:9nebesa

Sem komaj cakal vest od tebe! No, jaz sem na istem kot ti. Nas :duda: se ni obrnil. Danes imam pregled in upam, na boljse novicke.

Srecno novi druzinici!

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Lp Kety

Anonimen -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 16:41:35)

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
:rozica::rozica::rozica:ČESTITKE!!!:rozica::rozica::rozica:

lex -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 17:09:58)

Č:kuza:E:kuza:S:kuza:T:kuza:I:kuza:T:kuza:K:kuza:E:kuza:

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

monči -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 17:13:35)

čestitke vsem trem in veliko crkljanja in lepih trenutkov!:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::rozica::rozica::rozica:

urši77 -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 17:16:51)

B:bravo:R:bravo:A:bravo:V:bravo:O:bravo:
in čestitke vsem trem:rozica::darilo::torta:

In uživajte v prihodnjih dneh...

Gina -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 17:59:09)

:bravo::bravo: Bravo! Čestitke!:bravo::bravo:

Jessy -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 18:03:26)

Ja, smo imeli dogovorjen CR, ker naj bi bila medenična vstava. No, na kraju dejanja se je izkazalo, da ni bila medenična vstava ampak kar nožna vstava. Za posledico te vstave imava široko povijanje, ker kolki niso ravno vredu in kontrolo čez 6 tednov.
:love: je pa lahko bil zraven, ker sem imela spinalno anestezijo. V Postojni je lahko pri takem CR-ju zraven in sem zelo vesela, da je bil tam, ker me je močno pomirjala njegova prisotnost, saj sva se lepo pogovarjala tisti čas in skupaj nestrpno pričakovala Nejo.
Če bi imela še kdaj CR bi se 100% odločila za isto varianto. Malce me je skrbela bolečina injekcije v hrbtenico, vendar me bolj boli, ko mi vzamejo kri iz žile, kot me je tisto. Resnično sem bila zadovoljna!

Kety, kdaj boš pa ti šla??? Boš vidla, da ni nič takega. Sicer malce zavidaš mamicam, ki so rodile po naravni poti, saj so takoj na nogah in so videti prav fajn, medtem ko si ti priklenjena na posteljo dva dneva. 24 ur si na strogem ležanju, pol pa si še ene 12 ur precej oslabel, da niti ne vstajaš iz postelje. Meni so kateter odstranili šele po 48. urah, potem sem se pa šla tuširat - KOOOONČNOOOO!!!

Maxica, tebi se pa šiht že malo izteka, kajne???

lp, Jessy

Jessy -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 18:09:38)

Aja...slikce bom objavila takoj, ko poslikamo film in ga razvijemo. Žal, nimamo digitalca!!! :zmeden:
Saj bo hitro poln!!! ;)

lp, Jessy 9nebesa

žužu -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 18:24:31)

čestitke:bravo:

cmokec -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 18:40:00)

Pa hvala za izčrpen opis poroda. Mene čaka isto v KR, pa mi je mal nelagodno, da bo moj med posegom zraven. Je le malo drugače kot med vvaginalnim porodom.

Čestitke še enkrat. :bravo::bravo::bravo:

Jessy -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 18:46:10)

Veš, cmokec, saj partner sedi za tvojo glavo in prav nič ne vidi, kaj delajo. On vidi isto, kot sem videla jaz - NIČ! Je pa res super, ker me je s svojo prisotnostjo full pomirjal.

Maxica -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 18:50:26)

Jessy, ja, šiht se mi počasi izteka. Še malo, pa :kuza: domov. Hura!
Kako se Neja počuti doma? Se kaj bojiš prve skupne noči? Ah ne, saj bo cool.:)
Pa trakec spremeni8).

Jessy -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 18:54:46)

He...he...na trakec se pa še spomnila nisem...bom šla v akcijo, da spremenim!
Neja samo spi. Ves ta čas, ko sva doma sva se le enkrat nahranili in je že padla v komo. Se je pa tudi veliko smejčkala, ko ji je :love: dajal lubčke in se z njo pogovarjal.
Glede noči me nič ne skrbi. Po moje se bo ene 2x zbudila za nahranit, pol naj bi bil pa mir. UPAM! Sicer bomo pa še vidli, kako bo.

hugolina -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 20:25:11)

ČESTITKE !!!!!!! in veliko veliko cartanja!
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Seven* -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 20:56:59)

Cestitke!!! :bravo::bravo::bravo::bravo:

miševi -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 21:02:46)

Draga Jessy - dobrodošla doma:rozica::rozica::rozica:!!!

Iskrene čestitke za malo Nejo, družinici pa želim veliko nepozabnih skupnih trenutkov :rozica::angel::rozica::angel:.

Me veseli, da si opisala svojo izkušnjo in da imaš nanjo lepe spomine:bravo:.

Kety -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 21:08:23)

No, jaz sem iz pregleda. Nas :duda: je se ful visoko in ne kaze, da bo se kaj kmalu. Sicer je pa do 27.8. se cas.

Ja, Jessy, jaz bom verjetno sla takrat, ko se bo samo od sebe zacelo. Me prov mika, da bi se sla v Postojno zment, samo imam LJ porodnisnico 5 minut stran in je bolj prirocno za oba.

Zanima me, ali v LJ tudi delajo spinalno anestezijo in ali je tudi lahko partner zraven?! Jaz bi rada namrec isto kot ti Jessy. Ze Bobek05 je rekla, da je to res najboljsi nacin, ona je pa rodila v MB. Mi je G. rekla, da v LJ pa kar poskusajo rodit. Da so porodnicarji kar mal prepotentni in pustijo mal matrat. :hudicek::((:(

Ne vem kaj bom, upam, da mi bo lahko katera mal vec povedala o LJ porodnisnici!

A si imela kej tezav z dojenjem zaradi CR-ja???

LP Kety

Jessy -> Končno sva doma!!! (4.8.2005 23:07:52)

Upam, da se ti bo dobro izteklo!!!

Z dojenjem nimam prav nobenih težav. Mleka imam toliko, da si ga moram iztiskati, ker Neja ne poje vsega. Mi je sestra v porodnišnici rekla, da je prvi teden treba to delat, da ne pride do mastitisa.
Sva pa začeli z dojenjem že prvi dan proti večeru, ko so mi jo pripeljali. Dali so mi jo na posteljo, potem sva pa malce "cuzali", malce spali, pa spet "cuzali"...in nekako je tretji dan steklo to dojenje tako, kot mora. Po moje, če si pripravljena na to, da boš dojila, potem ti bi skoraj moglo ratat, samo vstrajat je treba.
Svetujem pa, da nesete s sabo kremo za bradavice ter nastavke za bradavice. Mene so drugi dan že tako bolele, ker je full vlekla, ker skoraj ni nič teklo iz njih, da če ne bi imela nastavkov, bi verjetno že obupala z dojenjem zaradi bolečin.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>