še vedno šepa (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sabi -> še vedno šepa (20.11.2010 18:54:42)

pozdravljene!
prosim vas za pomoč, naša malčica je star 2 leti in že od ponedeljka naprej šepa na desno nogico, čim jo obujemo, ni važno v kakšen čevelj, za sabo potegne nogico, boljše je doma, ko ima samo bremzice, drugače pa hodi, teče doma, zunaj ne teče ker jo očitno boli, pove ne, da jo boli, ko jo pregledujem kolk, koleno, nart, prstki, nikjer nič zatečeno, niti ko tipam, masiram, nikjer ne zajoka da jo boli, ko pa je zi+unaj kaže na prste ali nart, pa ima kvalitetne čevlje in udobne, mehke, podložene, sredi tedna sem poklicala pediatra mu razložila situacijo in je rekel da če ni nikjer nobene otekline, nabreklo ali da je zatečeno in drugačne barve, da naj jo ne vozim,, da je lahko prišlo do zvina, in če ne bo bolje v enem tednu naj jo pripeljem.Zdaj pa ne vem več od kje prihaja šepanje-iz kolka, kolena, narta, prstkov, ali je že pri kateri bil podoben primer, da je imel otrok notranji zvin in ga je bolelo kadar je hodil in koliko časa je trajala, da se je srtanje normaliziralo?
Lepo prosim za pomoč
lp. Sabina




Splišni -> RE: še vedno šepa (21.11.2010 13:40:43)

Ali je pred kratkim prebolela kakšno virozo?

Ker vnetje kolčnega sklepa je lahko posledica viroze, se včasih zgodi.




sabi -> RE: še vedno šepa (21.11.2010 14:52:52)

10 dni nazaj je prebolela virusno pljučnico, sam pravijo da to vnetje traja kakšen dan, pri nas pa bo jutri en teden in je že bila zdrava 10 dni, predno je začela šepat?




Splišni -> RE: še vedno šepa (21.11.2010 18:41:04)

Kdo ti je rekel,d a vnetje kolka traja en dan?

Če je imela pljučnico, potem je najbrž to potem res to. A to ti je zdravnik rekel,d a to vnetje kolka traja samo en dan?




Splišni -> RE: še vedno šepa (21.11.2010 18:43:20)

Glej, kaj je eni mamici na monu peditarinja odgovorila, ko je spraševala podobno kot ti:

Ob virozi ali po virozi pride do izliva v sklep z opisanimi posledicami. Po kakšnih treh tednih se stanje umiri. Če se ne bo vam bodo naredili UZ kolkov in preverili, če to drži.






sabi -> RE: še vedno šepa (22.11.2010 7:08:52)

sam, vidi se, da šepanje ne prihaja iz kolkov, ampak iz narta oz.prstkov, stanje je danes že malo boljše, bomo videli, da pa traja to vnetje približno dan dva, pa mi je rekla ena na forumu, kjer sem že odprla tomo šepanje.
lp.




Stran: [1]