Mesa se mi-na pomoč! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tackoracko -> Mesa se mi-na pomoč! (20.11.2010 17:19:17)

Drage moje lp!

Imamo en problemcek pa me zanimajo vase izkusnje-nasa je ziva,vesela,razigrana deklica stara 1 leto in 4 mesece.Problem-niti minuto se ne zamoti sama,nobena igraca ni ok,malo pogleda in vrze,samo mama,mama,mama....tud ene stvari ne morem narest,kuhat......ves cas drzi za noge.....Crknena!!!!!!

Kak nasvet bi bil dobrodošel!




corfu -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (20.11.2010 17:22:02)

Pozdravljena!

Nimam rešitve in nasveta ampak samo sporočilo, da je to samo obdobje, ki pa mine! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Vse enkrat mine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Srečno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




sabi -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (20.11.2010 18:46:53)

tudi mi smo imeli tako obdobje, vendar ne dolgo, ker so bili nato problemi tudi v vrtcu in so mi vzgojiteljice rekle, da so jo začele ignorirat in ko je videla, da ne doseže svoje, je nehala trmarit, ker je videla da ni v središču pozornosti in tudi doma sem začela s tako taktiko in je po parih dnevih ratalop in zdaj imamo mir.
lp.




tackoracko -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (20.11.2010 18:54:11)

Ja saj poskusam na mnoge nacine,da le ne doseze svoje,zdaj se je zacela pa se trma in ihta,metanje.....




sabi -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (20.11.2010 19:02:26)

jest sem doživljala tiste dneve take muke, da od utrujenosti nisem mogla zaspati, vendar so mi vsi stali ob strani, me bodrili da bo minilo in je res, samo tega sem se morakla držati, kot so mi rekli v vrtcu, ker doma je še izkoriščala, v vrtcu pa ne več, pa je mislila da bo mamica popustila in se je uštela, pa je kmalu odnehala, je pa res, da sem se usedla k njej, jo gledala v oči in ji govorila:Kim , mamica ne more biti in se igrati kar naprej s teboj, mamica mora npr. pospravljat, zaliti rožice,...in ko bom to naredila, se bova igrali in me je poslušala, začela jokati, vendar ne za dolgo, probaj tko, čim več govori z njo, da ne bo mislila, oz.dobila občutek, da je ne maraž ali da jo ignoriraš, vedeti ji daj da jo imaš rada vendar da si mamica, ki mora delati tudi druge stvari prati njene oblekice, ji skuhati, da n ebo lačna itd.
lp.




Gina -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (20.11.2010 19:21:28)

Ma ja, jaz sem imela isti problem pri ta prvem otroku. Mislila sem, da je moja naloga zabavat ga. Pa sem ga zabavala. Potem sem se pa čudila, zakaj se ne zna sam zabavat. To je dolgoročen problem, ker potem otrok ne zna biti srečen sam s sabo nikdar, če ni navajen da je sam sebi lahko tudi čisto fajn družba. Potem sem rabila kar nekaj časa, da sem ga tega šele pri treh letih in pol odvadila, ker šele tedaj mi je bilo dovolj. Odvadila sem ga pa tako, da enostavno nisem bila več pripravljena ga zabavat.

Pri drugem in tretjem otroku sem  zastaviladrugače. Od rojstva sem ju zelo veliko prenosila po rokah, ker varnost pa vendarle otrok zelo rabi, ko je še majhne, vendar sem ju čim sta bila srečna sama s sabo tudi pustila, da se zabavata sama. Če je bilo najprej samo par minut, pa par minut. Pa sem ju spet v roke vzela, pa spet nazaj v stolček. In sta se res lepo navadila.

Na tvojem mestu bi naredila isto - ali bi se crkljala, ali pa sploh ne bi več pristajala na to, odvisno od momenta oz. dela, ki bi ga imela ali časa. Pa vedet moraš, da se moraš v istem hipu odločit kaj boš, ker vmes si premišljat je najslabše, ker potem jo navajaš, da se s trmo in zahtevanjem do nezavesti daleč pride. Ko se odločiš, delaj tisto, kar se odločiš, pa vseeno kaj. NIkakor pa ne bi jaz otroka zabavala v smislu, da bi mu ponujala opcije za igro. To si mora sam najt v večini primerov. IN verjemi mi, da si najdejo. Tudi če niso tak tip otroka.




tackoracko -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (20.11.2010 19:46:52)

Ma ona je od majhnega ultra aktivna!Niti kot majhna se ni niti malo zamotla......Ne vem vec kaj delat!Tud vrata sem ze zaprla in pustila da se  pomiri,non stop teziiii in ne odneha!Ne morem ene stvari narest!Mama,mama,mama...in ne neha!Ihta,jok....ah ne vem,velikokrat mi tudi solze tecejo:(Pa jo za opozorilo po riti,po plenici itak nic ne cuti,jok,vik,krik.....a nic bolje.Ni se v vrtcu!




leo**tia -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (20.11.2010 22:11:09)

taka je tudi naša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].ah bo minilo enkrat.čeprav je tudi tavečji tak(6let)...še dobro da hodi v šolo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.11.2010 10:46:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (21.11.2010 11:28:12)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
jima dam paradajz, pa ga rezeta.


a res? jaz sem ji dala krompir za rezat, pa se je oklala..




mamsi -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (21.11.2010 12:09:58)

Naredte še enga [sm=duda.gif], pa se bosta skup igrala [sm=smiley36.gif].

Prva se je tut mene držala kot klop, pač nimajo pred sabo nobenga sorojenca za vzor in družbo. Jest sm se ukvarjala z njo. Se mi je zdelo, da me rabi, ne da se sama ne zna igrat. Od leta in pol me je rabila čedalje manj, pri treh je pa nisem več dobila v naročje[sm=smiley19.gif].
Pri drugi nisem nič posebnega delala, ampak se je odcepila od mene veliko prej kot prva, predvidevam, ker jo je zanimala igra od sestrice, skupaj sta veliko počele zunej in notri. Zdaj (6 in 4 leta - se igrata več ali manj same). Ta micena 5,5m me zahteva cel dan in se ji dajem cel dan! In prepričana sem, da ni s tem nič narobe.

Moj nasvet je, kadar te išče, četudi sedaj precej pogosto, počepni k njej, ji ponuddi kako zanimivo igro (npr živalice in hiško iz kartona, ali pa barvanje ali pa plastelin, risanje, kocke, kamenčki in naj dela kačo....) - ne samo igrače in se igraj z njo. Ko vidiš, da jo igra pritegne in se sama lahko igra, se tiho odmakni, pa če za par minut, pa za par minut. Če te pokliče, se spet prikaži, poglej, kje se je zataknilo, ji še malo pomagaj in se spet odmakni. Postopoma, ampak res počasi, se odmikaj vedno več.

Če jo skos tiščis stran od sebe, ali jo celo kregaš in po riti, ko te hoče, se te bo samo še bolj oklepala, za moje pojme. Otrok te pač rabi.




mamsi -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (21.11.2010 12:12:09)

Pa še to, kuhaš in pospravljaš lahko, ko tamala spi, ali pa potem, ko je partner ali pa mama, teta, kdorkoli doma in se on ukvarja z njo.




*miska.mcc* -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (21.11.2010 14:03:11)




IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
jima dam paradajz, pa ga rezeta.
 

a res? jaz sem ji dala krompir za rezat, pa se je oklala..



daš un nož za putr.
se nima s čim urezat, pa še doooolgo traja.[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/img]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.11.2010 14:40:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (21.11.2010 16:31:21)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
jima dam paradajz, pa ga rezeta.
 

a res? jaz sem ji dala krompir za rezat, pa se je oklala..


daš un nož za putr.
se nima s čim urezat, pa še doooolgo traja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


haha, tocno to! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


sam nasa bi hitro dala jasno vedet, da "ne gre" in da bi ona mela isti noz kot mama.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.11.2010 17:19:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (22.11.2010 8:57:23)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
sam nasa bi hitro dala jasno vedet, da "ne gre" in da bi ona mela isti noz kot mama.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]


verjamem, ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  sam pri teh stvareh je tko: al bos s tem nozem, ki ti ga jz dam; al pa ne bos! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


ja sej, zato pri nas otroci se seckajo zelenjave, sadja ali česarkoli. sem bla mal presenečena, da se enim tamalim da to počet brez haska [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




petea -> RE: Mesa se mi-na pomoč! (22.11.2010 9:11:45)

IZVIRNO SPOROČILO: tackoracko

Ja saj poskusam na mnoge nacine,da le ne doseze svoje,zdaj se je zacela pa se trma in ihta,metanje.....


tackoracko,
temu se reče preizkušanje meja.

Odloči se, kaj še dopuščaš, in nikakor otroku ne dovoli iti preko meje. Po možnosti naj bo meja vedno približno enaka.
Seveda je popolnoma razumljivo, da bo hči poskušala doseči svoje, pri tem pa bo stopnjevala svoje zahteve, da vidi, kje in kdaj boš popustila (če ji boš 1x popustila šele po 10 minutah tuljenja, bo naslednjič vedela, da mora tuliti morda še malo dlje, pa bo spet uspela). S tem padeš v začaran krog, ker seveda starši zelo težko poslušamo nezadovoljstvo svojih otrok.

Veliko pa se da narediti s spremembo tvojega ravnanja; namesto, da jo npr. med kuhanjem držiš v rokah, jo postaviš na stol ob pultu, namesto, da samo gleda zraven, ji daj kos tega, kar kuhaš, v roke, da spoznava različne snovi ... Skušaj se vživeti v njeno dojemanje in spoznavanje sveta.






Stran: [1]