nosečnost in povešena maternica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> nosečnost in povešena maternica (19.11.2010 19:19:17)

Pozdravljene,

prosim vas za pomoč in predvsem izkušnje.
Sama sem tretjič noseča  (prvo tromesečje) in ginekologinja mi je na zadnjem pregledu omenila, da imam nevarnost povešenja maternice...še posebej zato ker so se vse tri nosečnosti zvrstile kar hitro ena za drugo. Pravi, da se moram resno čuvat in  čimmanj dvigovat, kar je kar težko glede na to, da imam še dva majhna doma.
Bila sem tako presenečena, da sem jo en kup stvari pozabila vprašat, do naslednjega pregleda je več kot mesec dni. Torej, za ta vmesni čas...bi rada slišala vaše izkušnje:)

Zanima me torej, če je imela katera kaj podobnega; povešeno maternico in je bila spet noseča.
Kako je to vplivalo na samo nosečnost?
Ali je zaradi tega nevarnost prezgodnjega poroda?
Kaj pa med porodom samim...mi lahko tudi maternica zdrsne ven?

Vesela bom vaših odgovorov:=)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hvala.

Eva*** -> RE: nosečnost in povešena maternica (19.11.2010 20:04:24)

Jaz sem imela enako, ker sem imela štiri porode zelo skupaj. Drugače ni bilo nič posebnega, le dvigovati nisem smela (preveč). Povešena maternica pa mi je ostala. Aja, pomagajo pa kegleve vaje.

čivčiv -> RE: nosečnost in povešena maternica (20.11.2010 7:07:00)

tudi sama sem imela na začetku druge nosečnosti povešeno maternico. G mi je prepovedala dvigovati težje stvari in počitek. Meni se je tekom druge nosečnsoti lepo dvignila in sem rodila dva dni čez rok. Mi je pa po porodu ostala spuščena, tako da sedaj ob večereih ko sem utrujena ali pa sem ta dan veliko dvigovala otroke, vrečke, ... lahko vhod v maternico začutim pri umivanju.
pomagaja pa keglove vaje.

Stran: [1]